Ангел.
Buduća legenda
- Poruka
- 47.033
Опасна нека банда? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Опасна нека банда?![]()
прво су се бавили сахрањивањем својих.. па су проширили делатност и на остале![]()
Па, ја могу да говорим само са уметничке/естетске тачке гледишта.
Какве везе има овај кљун:
![]()
...са кљуном правог орла:
http://2.***************/_PqjL-qM3cOM/SIEp9bTpPYI/AAAAAAAAAMs/0lXfHPyo5E0/s320/suri%2Borao.jpg
???
Погле овог СУРог орла, ту су и око и кљун спремни на одбрану, поглед застрашујућ, глава поносно дигнута, оличење слободе... дивна птица, кад је погледаш не можеш да јој се не дивиш.
За разлику од оног нашминканог, са спљоштеним кљуном.
С тим што овај последњи није орао, него соко...
Можда грешим.
![]()
Ruski carski grb 1830 godine.
Kljun našeg orla identičan je ovom.
Sta ima taj grb da radi sa istorijskim srpskim grbom:
![]()
![]()
Istorijski grb Republike Srpske. Ovako izgledaju srpski grbovi, mi nikada nismo imali orao sa kako da kazem tropskim kljunom
Posto je ovo politicki forum molim moderatora/icu da ne skida moj post.
Ja sam uvjeren da je danasnji, dakle nova stilizacija jedna velika uvreda za sve srbe patriote. Ja vjerujem da su za ovo odgovorni tutori van Srbije, koji su nam postavili jos jedno ponizenje mozda sto smo kao narod vrlo patriotski nastrojeni i imamo jaka osjecanja za Srbiju.
Ovo je uradjeno da bi nam se zgadio nas grb, ja ga licno ne mogu pogledati niti bi ikada mogao imati na pasosu ili na licnoj, Dakle i ja sam drzavljanin Srbije, aktivan sportista i nikada nebih mogao imati ovak grb niti na dresu niti na zastavi koja me predstavlja, i tu je tacka.
Resenje je mozda da grb jedino ostane na predsjednickoj zastavi, a na drzavoj da ga nema, kao sto su to rusi rijesili.
![]()
A ne bi ste imali ni državu da nije nas, pa onda ne trebate da trabunjate o našem grbu.
Vi ste vašeg orla morali da izbacite jer su vam naredili stranci.
![]()
Istorijski grb Republike Srpske. Ovako izgledaju srpski grbovi, mi nikada nismo imali orao sa kako da kazem tropskim kljunom
Какав средњи век, то Палавестра цртао.To što si postavio je crtano u srednjem veku. Po savremenim standardima je - očajno ružno.
U ostalom niej grb nego se nalazi na štitu na nekoj fasadi.
A ne bi ste imali ni državu da nije nas
, pa onda ne trebate da trabunjate o našem grbu.
Vi ste vašeg orla morali da izbacite jer su vam naredili stranci.
Какав средњи век, то Палавестра цртао.![]()
U potpunosti se slazem sa vama, jer da smo vas imali (da je vojska SR Srbije usla u BiH) danas bi imali drzavu, nego imamo ono sto smo sami izborili, sa izuzetkom srpskim, ruskim i grckim dobrovoljcima, a to je 49% teritorije BiH.
Nazad na temu:
Na novom grbu Srbije danas nemamo Orla vec je to ipak Soko. Ko to jos nije vidjeo nekako googlaIpak vjerujem da treba doci do promjene, vratimo staru stilizaciju, jel stvarno moramo sve da mijenjamo svakih nekokliko godina. Ako ovaj novi grb ostane, vjeruj te mi, ponovo ce se mijenjati i tako u krug. To nije nikom u interesu
Мени “орао“ на грбу Реп. Србије телом више личи на голуба.
Стетлеру мрзело ме да те цитирам, али видео сам да си рекао да је грб СРЈ био исувише стилизован и да се шарже не распознају.
Погрешно је мишљење да је то какав нови дизајн, то је стара стилизација орла која виси у Завичајном музеју Херцег Нови.
http://www.rastko.rs/rastko-bo/muzej/img/barjak.jpg
То је иначе кућа Контеа Мирка Комневића који је завештао своју кућу своме граду, али под условом да српски барјак остане тамо где је и био.
http://www.rastko.rs/rastko-bo/muzej/img/komnenovic400.jpg
Српски барјак, који се налази у реченој мојој станој кући у њој свакако и остане на вјечита времена и као и сада на видном мјесту.
Тај орао је и симбол Српства Црне Горе.
Da li se mozemo sloziti da grb (orao) koji treba da predstavlja drzavu srpskoga naroda - treba da licini na istorijske grbove (orao) koje smo imali? Treba da tezimo ka tome, a ne ka stvaranje neceg novog jer se to ovdje upravo radi!
Dali se slazemo?
Немам ништа против да се дизајнира нови грб /орао/, само да буде по правилима хералдике и естетике.