gost 166646
Ističe se
- Poruka
- 2.397
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
... Nama netreba grb nijemaca ili austrougara kao sto postavljas njihove
![]()
Evo SRPSKI Orao daje podrsku nasim ORLOVIMA na mecu sa Francuskom. TAKO IZGLEDA KLJUN, a ne ko onaj novi nakaradni
то није српски орао. српски орао је бели и има две главе.
тај црни орао може бити само немачки.
Видео си белог орла са две главе???
Кад? Где?
на заставама које ти овде свакодневно постављаш. није зар не гледаш шта качиш?!
Зар не читаш шта ја тебе питам?
Кажеш за орла који је био на утакмици да није "српски", пошто је он црне боје. Ја те питам где живи онда бели орао са две главе да га људи доведу на утакмици?
ако је теби црни орао са једном главом исто што и бели орао са две главе, онда се ти вероватно још не можеш одлучити да ли си Немац или Србин. вероватно зато и вређаш српска државна знамења. срамота.
на заставама које ти овде свакодневно постављаш. није зар не гледаш шта качиш?!
Не филозофирај!
Одговарај на питање, кад ти се постави... Где живи бели орао са две главе да га људи доведу на утакмици?
добро јутро Брано!
хералдичке представе (животиње и митолошка бића- грифони, кентаури, крилати коњи итд) нису исто што и жива бића која ми налазимо у природи. управо зато инсистирање на неком ''реалном'' приказивању је смешно (да не кажем идиотско) с обзиром да се представља нешто што је настало у машти људи. прама томе, тај црни орао што су га донели на утакмицу, нема никакве везе са орлом из нашег грба.
Није јутро, дан је. Тачније, прошло је подне. Научи кад се каже "добро јутро", а кад "добар дан".
Дакле... БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО НЕ ПОСТОЈИ!!! На утакмицама НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОВЕДЕ "СРПСКИ" БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО јер он не постоји???
Може само ОРАО.
Према томе, НЕ ПОСТОЈИ "АМЕРИЧКИ ОРАО" "ШПАНСКИ ОРАО", "БУГАРСКИ ОРАО", "КОРЕЈСКИ ОРАО", "СЛОВЕНАЧКИ ОРАО"... Постоји само ОРАО који је као птица узет да буде симбол Србије!
Орао се узима као симбол, али не у буквалном смислу. Преко тог симбола се изражава одређена идеја. У нашем случају, двоглави орао је израз световне и духовне власти.
То је српски, бели орао – па, ако су хтели да на одговарајући начин уприличе утакмицу, требали су да донесу птицу беле боје, а не црне.
То значи да, НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ОВО ЈЕ "НЕМАЧКИ ОРАО", "ШПАНСКИ ОРАО", "АМЕРИЧКИ ОРАО", "РУМУНСКИ ОРАО"... Већ само орао.
Не гледа се БОЈА, већ ПТИЦА!!!! Да се гледа боја, могли су да доведу и белог папагаја и другу белу птицу... Гледа се ОРАО, као птица, као симбол Србије.
Није јутро, дан је. Тачније, прошло је подне. Научи кад се каже "добро јутро", а кад "добар дан".
Дакле... БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО НЕ ПОСТОЈИ!!! На утакмицама НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОВЕДЕ "СРПСКИ" БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО јер он не постоји???
Може само ОРАО.
Тај орао не може да буде "НЕМАЧКИ", може да буде само орао.
Према томе, НЕ ПОСТОЈИ "АМЕРИЧКИ ОРАО" "ШПАНСКИ ОРАО", "БУГАРСКИ ОРАО", "НЕМАЧКИ", "КОРЕЈСКИ ОРАО", "СЛОВЕНАЧКИ ОРАО"... Постоји само ОРАО који је као птица узет да буде симбол Србије!
добро јутро Брано!
хералдичке представе (животиње и митолошка бића- грифони, кентаури, крилати коњи итд) нису исто што и жива бића која ми налазимо у природи. управо зато инсистирање на неком ''реалном'' приказивању је смешно (да не кажем идиотско) с обзиром да се представља нешто што је настало у машти људи. прама томе, тај црни орао што су га донели на утакмицу, нема никакве везе са орлом из нашег грба.
Орао се узима као симбол, али не у буквалном смислу. Преко тог симбола се изражава одређена идеја. У нашем случају, двоглави орао је израз световне и духовне власти.
То је српски, бели орао – па, ако су хтели да на одговарајући начин уприличе утакмицу, требали су да донесу птицу беле боје, а не црне.
Под птицом сам и мислио на орла, нисам хтео да два пута у истој реченици поновим реч орао.
Црни орао засигурно не може да симболизује Србију.