Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
6663.jpg

... Nama netreba grb nijemaca ili austrougara kao sto postavljas njihove

зашто?! ево још један немачки :)
грб хабзбуршке царице Марије Терезије из 1765. (оне што је у Жумберку Србе терала на унију). погледај му ноге:

attachment.php

orao-srb-gra-gal410.jpg

Evo SRPSKI Orao daje podrsku nasim ORLOVIMA na mecu sa Francuskom. TAKO IZGLEDA KLJUN, a ne ko onaj novi nakaradni

то није српски орао. српски орао је бели и има две главе.
тај црни орао може бити само немачки.

на заставама које ти овде свакодневно постављаш. није зар не гледаш шта качиш?!

Зар не читаш шта ја тебе питам?

Кажеш за орла који је био на утакмици да није "српски", пошто је он црне боје. Ја те питам где живи онда бели орао са две главе да га људи доведу на утакмици?

Зар не читаш шта ја тебе питам?

Кажеш за орла који је био на утакмици да није "српски", пошто је он црне боје. Ја те питам где живи онда бели орао са две главе да га људи доведу на утакмици?

ако је теби црни орао са једном главом исто што и бели орао са две главе, онда се ти вероватно још не можеш одлучити да ли си Немац или Србин. вероватно зато и вређаш српска државна знамења. срамота.

ако је теби црни орао са једном главом исто што и бели орао са две главе, онда се ти вероватно још не можеш одлучити да ли си Немац или Србин. вероватно зато и вређаш српска државна знамења. срамота.

Не филозофирај!

Одговарај на питање, кад ти се постави... Где живи бели орао са две главе да га људи доведу на утакмици?

Све окачене слике су везане за догађаје прије 2010 и доношење нове Уредбе...баш ме занима сада какве заставе носе наши спортисти, ево једн примјер:

slika367193.jpg

Izvor: http://www.novimagazin.rs/public/uploads_ck/images/slika367193.jpg

И све ће више бити оваквих призора у будућности ;).

на заставама које ти овде свакодневно постављаш. није зар не гледаш шта качиш?!

Не филозофирај!

Одговарај на питање, кад ти се постави... Где живи бели орао са две главе да га људи доведу на утакмици?

добро јутро Брано!
хералдичке представе (животиње и митолошка бића- грифони, кентаури, крилати коњи итд) нису исто што и жива бића која ми налазимо у природи. управо зато инсистирање на неком ''реалном'' приказивању је смешно (да не кажем идиотско) с обзиром да се представља нешто што је настало у машти људи. прама томе, тај црни орао што су га донели на утакмицу, нема никакве везе са орлом из нашег грба.

добро јутро Брано!
хералдичке представе (животиње и митолошка бића- грифони, кентаури, крилати коњи итд) нису исто што и жива бића која ми налазимо у природи. управо зато инсистирање на неком ''реалном'' приказивању је смешно (да не кажем идиотско) с обзиром да се представља нешто што је настало у машти људи. прама томе, тај црни орао што су га донели на утакмицу, нема никакве везе са орлом из нашег грба.

Није јутро, дан је. Тачније, прошло је подне. Научи кад се каже "добро јутро", а кад "добар дан".

Дакле... БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО НЕ ПОСТОЈИ!!! На утакмицама НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОВЕДЕ "СРПСКИ" БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО јер он не постоји???

Може само ОРАО.

Тај орао не може да буде "НЕМАЧКИ", може да буде само орао.

Према томе, НЕ ПОСТОЈИ "АМЕРИЧКИ ОРАО" "ШПАНСКИ ОРАО", "БУГАРСКИ ОРАО", "НЕМАЧКИ", "КОРЕЈСКИ ОРАО", "СЛОВЕНАЧКИ ОРАО"... Постоји само ОРАО који је као птица узет да буде симбол Србије!

Није јутро, дан је. Тачније, прошло је подне. Научи кад се каже "добро јутро", а кад "добар дан".

Дакле... БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО НЕ ПОСТОЈИ!!! На утакмицама НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОВЕДЕ "СРПСКИ" БЕЛИ ДВОГЛАВИ ОРАО јер он не постоји???

Може само ОРАО.

Према томе, НЕ ПОСТОЈИ "АМЕРИЧКИ ОРАО" "ШПАНСКИ ОРАО", "БУГАРСКИ ОРАО", "КОРЕЈСКИ ОРАО", "СЛОВЕНАЧКИ ОРАО"... Постоји само ОРАО који је као птица узет да буде симбол Србије!

Орао се узима као симбол, али не у буквалном смислу. Преко тог симбола се изражава одређена идеја. У нашем случају, двоглави орао је израз световне и духовне власти.

То је српски, бели орао – па, ако су хтели да на одговарајући начин уприличе утакмицу, требали су да донесу птицу беле боје, а не црне.

Орао се узима као симбол, али не у буквалном смислу. Преко тог симбола се изражава одређена идеја. У нашем случају, двоглави орао је израз световне и духовне власти.

То је српски, бели орао – па, ако су хтели да на одговарајући начин уприличе утакмицу, требали су да донесу птицу беле боје, а не црне.

То значи да, НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ОВО ЈЕ "НЕМАЧКИ ОРАО", "ШПАНСКИ ОРАО", "АМЕРИЧКИ ОРАО", "РУМУНСКИ ОРАО"... Већ само орао.

Не гледа се БОЈА, већ ПТИЦА!!!! Да се гледа боја, могли су да доведу и белог папагаја и белог колибрија и другу белу птицу... Гледа се ОРАО, као птица, као симбол Србије. ОРАО.

Poslednja izmena:
То значи да, НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ОВО ЈЕ "НЕМАЧКИ ОРАО", "ШПАНСКИ ОРАО", "АМЕРИЧКИ ОРАО", "РУМУНСКИ ОРАО"... Већ само орао.

Не гледа се БОЈА, већ ПТИЦА!!!! Да се гледа боја, могли су да доведу и белог папагаја и другу белу птицу... Гледа се ОРАО, као птица, као симбол Србије.

Под птицом сам и мислио на орла, нисам хтео да два пута у истој реченици поновим реч орао.

Црни орао засигурно не може да симболизује Србију.

лепо је што ме учиш основној култури.. још само да научиш себе да не вређаш симболе своје државе. ал томе те изгледа нису учили у тој вашој полицијској школи, а очигледно нису ни код куће.

Може само ОРАО.

Тај орао не може да буде "НЕМАЧКИ", може да буде само орао.

Према томе, НЕ ПОСТОЈИ "АМЕРИЧКИ ОРАО" "ШПАНСКИ ОРАО", "БУГАРСКИ ОРАО", "НЕМАЧКИ", "КОРЕЈСКИ ОРАО", "СЛОВЕНАЧКИ ОРАО"... Постоји само ОРАО који је као птица узет да буде симбол Србије!

зашто вичеш оволико, ниси на утакмици.

прво, ''орао'' није једна врста, већ цела група од неколико различитих родова са прако 60 врста, а између себе се разликују по особинама и изгледу. да ти сад не причам о томе да се у науци води дискусија који је ''орао'' послужио као узор нашим средњовековним владарима, а то може лако бити белоглави суп или орао брадан. дакле, откуд ти са сигурношћу тврдиш да је управо тај орао који је донет на утакмицу онај прави?

друго, у хералдици важе другачија правила, и шарже се препознају и разликују по неким елементима и детаљима који са билошким обобинама и одликама животиња немају пуно везе. ал то теби објаснити је прави сизифов посао.

Poslednja izmena:
добро јутро Брано!

Извињавам се што и ја, као, ето, просечан српски идиот, желим да учествујем у овој расправи. :lol:

Моје основно питање је да ли хералдика постоји ради саме себе, или би требало да буде у служби државе, нације и народа?

Ако постоји ради саме себе (ЛАПЛА), онда ништа...

Џаба трошиш вријеме и труд у објашњавању...када је неко тврде главе, нема ту било какав аргуменат који може да му је омекша.
Појединци на овој теми јесу на нивоу дјечијег обданишта.

Poslednja izmena:
Под птицом сам и мислио на орла, нисам хтео да два пута у истој реченици поновим реч орао.

Црни орао засигурно не може да симболизује Србију.

А ти онда доведи белог двоглавог орла, кад мислиш тако...

ЧАСНИ И ПОНОСНИ СРБИ ЋЕ ДОВОДИТИ ОРЛА НА УТАКМИЦАМА И ДРУГИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА, И ПОНОСИТИ СЕ С`ЊИМ, ЈЕР ЗНАЈУ ДА ЈЕ ТО ПТИЦА КОЈА СИМБОЛИЗУЈЕ СРБИЈУ!

Филозофи ће у међувремену дизати белу птицу, јер није битна птица, битна је БОЈА.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back