Sterilizacija kuja i macaka

Hvala Milici. Cula sam da postoje neke hormonske injekcije koje se daju svakih sest mjeseci i macka je u tom periodu sterilna. Da li ste culi za takve injekcije i ako jeste sta mislite o njima. Plasim se operacije. Mislim da bi to bilo stresno i za nju i za mene. Molim vasu preporuku.

Hvala Milici. Cula sam da postoje neke hormonske injekcije koje se daju svakih sest mjeseci i macka je u tom periodu sterilna. Da li ste culi za takve injekcije i ako jeste sta mislite o njima. Plasim se operacije. Mislim da bi to bilo stresno i za nju i za mene. Molim vasu preporuku.

Cula i jedno vreme koristila te inekcije. Moje misljenje je da je to najgori uzas koji je covek izumeo.
Sta mislis kakva je to inekcija kad odlaze menstrualni ciklus za 6 meseci. Toliko hormona u jednoj ampuli nikako ne moze da bude dobro.

hvala vam svima :D
evo jedne junacke od juce,sav je zbunjen i pogubljen bio a danas vec juri musice i ne moze covek da ga smiri...jutros me je u pola pet probudio da mu dam da jede,nije navikao debeljko da ne jede tako dugo..sve u svemu sve je odlicno,oporavak je neverovatno brz i sama operacija nije nista ali nista strasno,danas je kao da mu se nista nije desilo: )
my.php
[/URL][/IMG]

ja sam uzasno izdramila za to kastriranje
ali mi je vet dolazio na kucu
shto sada kapiram kao loshu stavku

morala sma da uchestvujem
od drzanja mice za obe injekcije
do njegovog padanja
i onog ispadanja jezika, kolachenja ochiju
i najgore vezivanja kao isusa na dasku za peglanje

i budjenje smo teshko proshli
on je shishtao jadan
a ja sedela pored njega i plakala

a dobro, ja sam katastroficharka po prirodi
:rolleyes:

uzgred, evo proshlo je 4 nedelje od kastriranja
on je super
kuc kuc

bolje jede, inache je bio mrsljav na hrani
ne goji se, kaki 2x dnevno
ranije - kada je samo jednom
znam da zvuchi neverovatno
ali on je sada JOSH zivlji, ludji i razigraniji
pretpostavljam da mu je sada disbalans hormona
pa da je to zato

inache... evo par fotki kako spavamo
ljubi vas maksim!

i najludja....:mrgreen:

http://img138.imageshack.us/my.php?image=77692695gj5zy5.jpg

Što su lepi ovi vaši ljubimci mačori:heart:
Gasha me jako podseća na mog ljubimca od pre par godina:)
Maksim je pozer baš voli da se slika;)

Ja sam izgleda sve zaboravila, nešto mi kroz sećanje nije bilo tako strašno kad sam ih vodila na kastraciju, mada nije bila kućna varijanta, ne znam kako bih da je moralo biti ovako asistiranje kao sa Maksimom:(

Ja sam izgleda sve zaboravila, nešto mi kroz sećanje nije bilo tako strašno kad sam ih vodila na kastraciju, mada nije bila kućna varijanta, ne znam kako bih da je moralo biti ovako asistiranje kao sa Maksimom:([/quote]

znam da tako deluje
ali maksim mrzi da se slika
ali je iz fazona, vidim mu to u ochima...
hajde kada si navalila
da zavrshimo sa tim
:mrgreen:

NARAVOUCHENIJE - ne kastrirajte mace kod kuce
odnesite ih na proverenu kliniku

iako u prvom trenutku deluje kao vece cimanje
nije tako
a platicete isto 3600.00

Auuu, pa nisma znala za te kucne kastracije. Ja sam nedavno uzela macka, zivi u stanu, ne planirma da ga pustam napolje (imam losih iskustva sa pustanjem napolje macora, nije doziveo drugu godinu, a mnogo sam ga volela). Vec unapred se plasim kastracije, iako znam da je neophodno da bi mogao da izdrzi u satnu, a i mi sa njim.
Kapiram da bi mi bilo gore da je zenka, ali ipak sam se uzentala, a jos nije ni sazreo za to.

[QUOTE=Garota De Brasil;6697943
znam da tako deluje
ali maksim mrzi da se slika
ali je iz fazona, vidim mu to u ochima...
hajde kada si navalila
da zavrshimo sa tim
:mrgreen:

Poštujem tvoje mišljenje kao najboljeg poznavaoca Maksima, moje subjektivno je da je fotogeničan, šta bi bilo tek kad bi voleo da se slika?

Što se tiče kastracije kod kuće, nisam za to da je i bilo kad je mojim mačorima bilo potrebno, a što se tiče da sam zaboravila da je strašno to je zato što imam ružno iskustvo sa bolesnim mačorom kome nije bilo pomoći pa pošto se sve dešavalo prošle godine, logično da mi je taj utisak neuporedivo jači.

Želim vam da vam kastracija bude jedina intervencija koju ste ``preživeli``a da je svejedno, ma nikako nije, svaka i najmanja, nosi rizik:(

Imam jedno pitanje: da li je bolje sterilisati kerusu nakon prvog teranja, tj dok je mlada, ili u kasnijim godinama, sa recimo 5-6?
Pitam ovo jer sam pre izvesnog vremena srela jednu zenku dalmatinca koja je sterilisana sa 5 godina, a vlasnica mi je rekla kako je ona izgubila zelju za igrom, ugojila se iako jede istu kolicinu hrane a apetit joj se nije povecao, i pocela je da dize nogu kad obavlja nuzdu. Jednom recju postala je drugi pas. E sad posto cu uzeti zenku za koju godinu, interesuje me da li to sve moze da se izbegne ako se zenka sterilise dok je jos mlada ili to nema veze?

Back