Izvini, Natasa, ko ti je sterilisao Suncicu? Jeste da je post vec "bajat" i da se ona dosad vec oporavila do te mere da se oziljak vise i ne vidi ali ne mogu a da ne prokomentarisem. Kazes da je balila i tresla se? Zar joj nisu dali premedikaciju?! Kujama se pred uvodjenje u anesteziju obavezno daju sredstvo za smirenje i sredstvo protiv salivacije (baljenja) i to su za vreme mog volontiranja u Orki bili kombelen i atropin. jeste da se sad malo teze nabavljaju ali ako veterinar ima sve registracije koje mu trebaju i ostalo, ne bi SMELO da mu se desi da mu nestane skoro pa osnovnih sredstava za rad.
Кренула сам да ишчитавам ову тему уназад, не бих ли нашла савете за себе тј. своју куцу која је јуче стерилисана на ветеринарском факултету.
Операцију је урадио професор, терапија пре и после, тј данас је вероватно одрађена професионално у шта не сумњам, а куца се понаша слично као и Наташина.
Значи, целу ноћ ноћас се тресла, цвилела, покушавала да бауља...како ми је објашњено, њихова анестезија се разликује од хумане и они после исте доживљавају халуциногене моменте и реагују овако како је описано, што нема везе са лошом или чак недостатком терапије.
Да не наглашавам да ни моји укућани ни ја не спавамо већ пар ноћи, а ноћас поготово.
Куца неће ништа да једе те нема ни столицу па ако потраје до сутра мораћемо да јој дамо парафинско уље.
Шта је мене посебно зачудило а и наљутило ?:mad:
Наиме ради се о женки ши-цу, а како је сва мала и нежна још од штенећих дана, ја сам добијала нападе панике на сваки кашљуц , "неуобичајен" лавеж и слично, а да не причам о силним новцима које дадох ветеринарима...сви са препоруком, а неки и моји познаници још из средњошколских и студентских дана.
Наиме НИКО ми никада није споменуо да је за здравље моје куце добро да је стерилишем, а због истог тог здравља и да не би имала проблема, сам је и парила пре 3 године...сада је у седмој години.
Значи, ишла сам у свему по "књизи", а сада се десило да куци није било добро, да ју је мама однела на факултет...да се на ултразвуку испоставило да јој је материца увећана скоро 3 пута и пуна гноја и да постоји опасност од сепсе, а да је операција неопходна и то колико " давно јуче".
Обависмо и то, а приликом операције јој је пронађен и тумор који се наслања на кичму и бениган је, што ме је довело до тога да напросто занемим.
Шта даље, а највише како и јел' неко имао слична искуства и како се носио са њима?
Поздрав свима на пдф-у!