Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imas li ti neki komentar na to sto si citirao 9 satanistickih principa? Da cujemo? Vjerujes li u to sto pisu? Vjerujes ocu lazi?

Prelaziš sve granice ovakvim komentarima, koji sadrže prizvuk optužbi. Lepo sam objasnio zbog čega sam postavio listu principa. Tema se odnosi na sataniste i natprirodno, odnosno stav biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama. Mislim da je tu sve jasno.

Meni je to jasno,ali me zanima TVOJ stav o tim principima i o njihovoj organizaciji uopste. :)

Mogu samo da pokušam da odgovorim na svaki po na osob:

1. Verovatno tačno, ima smisla.
2. Za mene spiritualnost baš i nije šarena laža, pre bih to mogao reći za materiju.
3. Ne bih rekao. Nešto nemam poverenja.
4. Ovo poštuje većina ljudi, a isto se može reći i za sledeći princip. Zar ne?
5. -II-
6. A ko od nas voli da bude iscrpljen od strane sagovornika?
7. I ovo sam milion puta čuo, mnogi tako misle bez obzira na versku pripadnost. Moramo priznati da čovek može biti opaka zver.
8. Ne mislim da greh vodi do zadovoljenja.
9. A ovo je malo provociranje/ teranje inata.

http://www.scribd.com/doc/47667545/Anton-S-LaVey-Devet-Satanistickih-Principa

Suma sumarum, ima rupa koliko i svaka druga religija.

Poslednja izmena:
Mogu samo da pokušam da odgovorim na svaki po na osob:

1. Verovatno tačno, ima smisla.
2. Za mene spiritualnost baš i nije šarena laža, pre bih to mogao reći za materiju.
3. Ne bih rekao. Nešto nemam poverenja.
4. Ovo poštuje većina ljudi, a isto se može reći i za sledeći princip. Zar ne?
5. -II-
6. A ko od nas voli da bude iscrpljen od strane sagovornika?
7. I ovo sam milion puta čuo, mnogi tako misle bez obzira na versku pripadnost. Moramo priznati da čovek može biti opaka zver.
8. Ne mislim da greh vodi do zadovoljenja.
9. A ovo je malo provociranje/ teranje inata.

http://www.scribd.com/doc/47667545/Anton-S-LaVey-Devet-Satanistickih-Principa

Suma sumarum, ima rupa koliko i svaka druga religija.

4. Ne znam da li postuje vecina ljudi,ostavimo to po strani.

E,sada, da li smatras da su principi 4 i 5 dobri i da trebaju postati opsti princip?

4. Ne znam da li postuje vecina ljudi,ostavimo to po strani.

E,sada, da li smatras da su principi 4 i 5 dobri i da trebaju postati opsti princip?

Ne može se baš ostaviti po strani, to je realnost.
Za osvetu nisam, smatram da je to čisto gubljenje vremena i energije. Iskreno isti stav imam i kada je u pitanju okretanje drugog obraza.
Nekako se najefikasnije i najbezbolnije pokazalo izbegavanje i to kada su obe strane u pitanju. Jedna prijateljica me je naučila da se sa "pijancima" ne treba upuštati u diskusije.
Analogno svemu tome i ljubav upućujem onom ko je zaslužio. Ne mrzim, ali ne volim ni da trošim energiju.

Hajde sada da čujemo tebe, dosta sam ja pisao? :)

Ne može se baš ostaviti po strani, to je realnost.
Za osvetu nisam, smatram da je to čisto gubljenje vremena i energije. Iskreno isti stav imam i kada je u pitanju okretanje drugog obraza.
Nekako se najefikasnije i najbezbolnije pokazalo izbegavanje i to kada su obe strane u pitanju. Jedna prijateljica me je naučila da se sa "pijancima" ne treba upuštati u diskusije.
Analogno svemu tome i ljubav upućujem onom ko je zaslužio. Ne mrzim, ali ne volim ni da trošim energiju.

Hajde sada da čujemo tebe, dosta sam ja pisao? :)

Lepo,lepo,postajes hriscanin polako... :)
:rotf:

A sta te interesira? z:mrgreen:

bog je jedno u kojem je sve sadrzano, ona kupa o kojoj sam pisala npr :)
To bi bio na priliku neki nad-bog. Međutim ja imam malo prozaičnije shvatanje Boga.Evo kako ga opisuje Biblija.
Vidite sada da sam ja, ja sam, i da nema Boga osim mene. Ja ubijam i oživljujem, ranim i isceljujem, i nema nikoga ko bi izbavio iz moje ruke.

40 Jer podižem k nebu ruku svoju i kažem: Ja sam živ doveka.

41 Ako naoštrim sjajni mač svoj i uzmem u ruku sud, učiniću osvetu na neprijateljima svojim i vratiću onima koji mrze na me. 42 Opojiću strele svoje krvlju, i mač će se moj najesti mesa, krvlju isečenih i zarobljenih, kad počnem osvetu na neprijateljima.

43 Veselite se narodi s narodom Njegovim, jer će pokajati krv sluga svojih, i osvetiće se neprijateljima svojim, i očistiće zemlju svoju i narod svoj.(5 Moj. 32)

To bi bio na priliku neki nad-bog. Međutim ja imam malo prozaičnije shvatanje Boga.Evo kako ga opisuje Biblija.
Vidite sada da sam ja, ja sam, i da nema Boga osim mene. Ja ubijam i oživljujem, ranim i isceljujem, i nema nikoga ko bi izbavio iz moje ruke.

40 Jer podižem k nebu ruku svoju i kažem: Ja sam živ doveka.

41 Ako naoštrim sjajni mač svoj i uzmem u ruku sud, učiniću osvetu na neprijateljima svojim i vratiću onima koji mrze na me. 42 Opojiću strele svoje krvlju, i mač će se moj najesti mesa, krvlju isečenih i zarobljenih, kad počnem osvetu na neprijateljima.

43 Veselite se narodi s narodom Njegovim, jer će pokajati krv sluga svojih, i osvetiće se neprijateljima svojim, i očistiće zemlju svoju i narod svoj.(5 Moj. 32)

Ovo ko malo nacvrckan poziv na svinjokolj za Dan Republike
BudiBogsnama

To su tendenciozno naređani isečci dogme.
nema rasprave o tome

Evo ovo npr. :D Imam ja toga punu knjigu ako hoćeš zove se Stari Zavet.
DEUT 20:13 Kad ti ga Jahve, Bog tvoj, preda u ruke, sve njegove muškarce pobij oštrim maèem!
DEUT 20:14 A žene, djecu, stoku, sve što bude u gradu - sav plijen - uzmi sebi i uživaj plijen od svojih neprijatelja što ti ga daje Jahve, Bog tvoj.
DEUT 20:15 Tako èini sa svim gradovima koji budu vrlo daleko od tebe, koji ne budu gradovi ovih naroda odavde.
DEUT 20:16 U gradovima onih naroda koje ti Jahve, Bog tvoj, preda u baštinu ništa ne ostavljaj na životu
DEUT 20:17 nego ih udari 'heremom' - kletim uništenjem: Hetite i Amorejce, Kanaance i Perižane, Hivijce i Jebusejce, kako ti je Jahve, Bog tvoj, naredio,

Evo ovo npr. :D Imam ja toga punu knjigu ako hoćeš zove se Stari Zavet.
DEUT 20:13 Kad ti ga Jahve, Bog tvoj, preda u ruke, sve njegove muškarce pobij oštrim maèem!
DEUT 20:14 A žene, djecu, stoku, sve što bude u gradu - sav plijen - uzmi sebi i uživaj plijen od svojih neprijatelja što ti ga daje Jahve, Bog tvoj.
DEUT 20:15 Tako èini sa svim gradovima koji budu vrlo daleko od tebe, koji ne budu gradovi ovih naroda odavde.
DEUT 20:16 U gradovima onih naroda koje ti Jahve, Bog tvoj, preda u baštinu ništa ne ostavljaj na životu
DEUT 20:17 nego ih udari 'heremom' - kletim uništenjem: Hetite i Amorejce, Kanaance i Perižane, Hivijce i Jebusejce, kako ti je Jahve, Bog tvoj, naredio,

Nešto mi upravo pade na pamet:

"Tako ima da činiš u vekove, pa će za jedno dve do tri hiljade godina, tvoja deca masovno umirati u gasnim komorama i krematorijumima"
Ovo je moguće, naknadno uklonjeno, jer narodu se ne sme dozvoliti da tumači zakon karme bez neprikosnovene arbitracije svetlih sveštenika, sinova naroda nebeskoga.

Haugh!

z;)

Back