Старо за ново

A kakvi su onda ono viskovi od gume na kederu sofersajbne,na stubu? Kako kod dosta njih vozacka vrata vire u odnosu na zadnja vrata?Od kakvog je materijala samo volan? Zasto postoje fantomski kvarovi sa kocnicama koje majstori ne mogu da uhvate a vi znate da nesto nije u redu sa kocnicama? Toga kod italijanskog Punta koji je proizveden bilo koje godine nema.A ja nisam rekao da bi bio bolji da su ga drugi sklapali sem mozda slovenaca koji su sigurno tacniji i precizniji od nas(kad si ih vec spomenuo)

И ја сам хтео да торпедујем комшију кад ми је рекао да је најбоље да ГС-а дам у пресу "јер је стар, а Пунто је нов". Ново≠боље.[/QUOTE]

Počinje i meni da se dopada GS, komšija kupio jednog žutog, dosta je dobar, dao mi krug...

Na auto pijaci u NS je lik prodavao skoro mesec dana Punto sa 350 km i najlonima koje jos nije skinuo za 5500 eura a toje onaj sto je nov 7000.Na kraju je dobio 5000. I koliko je pukao?

A da nije auto dobio na sms kvizu jer sam i ja načuo da su se oni "osvojeni" prodavali izmedju 5 i 6k.

Ajde kao kupac jednog da malko pomognem ljudima.

1. kapare nema, ali dobro birajte banku jer neke traže kasko svih 5/7 godina na njihovo ime što znači 5/7 godina nema otudjenja tj mala je verovatnoća da će neko da kupi auto koji mora kasko da osigurava.
2. Svaka popravka van ovlašćenog servisa(bilo kakva) povlači gubitak garancije. Ugradnja gasa u Točku u ZR je oko 700 e i auto ostaje u garanciji(možda je negde skuplje a negde jeftinije ali je svakako manje od originala koji je 1100 e)
3. Kamata je 4.5% godišnje fixno(opet proveri banku jer neke menjaju u regularnu kamatu od xx% promenjivu ako kasniš sa otplatom)

Procedura je sledeća za uzimanje.
1. odete u salon sa saobraćajnom po profakturu na vaše ime
2. odete u banku sa profakturom da vam odobre kredit
3. opet odete u salon kad vam odobre kredit(zovu vas iz salona)
4. odete na reciklažu sa vozilom i saobraćajnom, ako se ne vodi na vas treba vam ovlašćenje u kome je navedena i stavka da vozilo može i da se reciklira u programu staro za novo(vozilo mora da bude ili registrovano ili da mu je registracija istekla posle 1.3.2009.)
5. sa potvrdom o reciklaži(koju mi niko nije tražio) odete i odjavite auto u Supu(mali problem ako se ne vodi na vas je što onda morate vlasnika da vodite sa sobom jer je odjava lična)
6. odete onda u salon sa svim papirima i saobraćajom koja je odjavljena i uzemete konačnu fakturu sa kojom idete u banku i čekate da banka uplati salonu(dileru) lovu što traje do 10 radnih dana uglavnom to bude 2-3 dana
7. onda vas posle 5-15 radnih dana pozovu u salon da preuzmete vozilo i dalje je na vama kako ćete sa registracijom hoćete da uzmete tehnički od dilera ili da uzimate probne tablice pa vi terate na tehnički
8. odmah odete na pumpu pošto ja mislim da oni ne sipaju više od 3 litra goriva

I onda sediš i voziš svoj novi auto koji kad preuzmeš ima 1km na tabli
Ja evo svoj vozim već nešto više od 2 meseca i imam 2300 km predjenih i sem goriva i tečnosti za stakla ništa nisam radio na njemu, ah da kupio sam patosnice i onu opremu što sad traže da imaš u kolima tipa trougao pomoć i sl.
Još nešto nemoj da te navljače u servisu za ugradnju radia u kolima jer oni to naplaćuju 2500 do 5000 dinara, ja sam svoj stari ugradio za svega 650 dinara koliko su me koštala dva adaptera jedan za antenu a drugi sa radia na iso koji imaš u kolima, garanciju ne gubiš sve dok ne isečeš bilo koji kabl na kolima. Naravno budi siguran da je radio koji ugradjuješ ispravan jer ako nije pa ima kratak spoj u sebi i spali ti nešto sigurno ćeš izgubiti garanciju...

v.

p.s. ovo dole je moj crveni vulkan

Prilozi

• Fotka0365.jpg
    Fotka0365.jpg
    32,9 KB · Pregleda: 32
Колико кошта допунско каско осигурање (од крађе аутомобила), за Пунто на период годину дана?

Mislim da ti je promasaj da kasko osiguras auto koji se ne krade a ako mislis da to uradis zbog eventualnih ostecenja onda ti je bolje da to zaboravis jer osiguravajuce kuce imaju potpisane ugovore sa nekim ovlascenim servisima gde nemaju pojma o farbanju.Sve sto sam dosad video je bilo uradjeno lose tako da je bolje popravke uraditi u privatnoj reziji gde majstor mora da se dokazuje a ne kao ovi levaci koje bas briga jer plata svakako ide. U NS konkretno tako rade u ovlascenom servisu za Fiat "Stojanov".

Mislim da ti je promasaj da kasko osiguras auto koji se ne krade a ako mislis da to uradis zbog eventualnih ostecenja onda ti je bolje da to zaboravis jer osiguravajuce kuce imaju potpisane ugovore sa nekim ovlascenim servisima gde nemaju pojma o farbanju.Sve sto sam dosad video je bilo uradjeno lose tako da je bolje popravke uraditi u privatnoj reziji gde majstor mora da se dokazuje a ne kao ovi levaci koje bas briga jer plata svakako ide. U NS konkretno tako rade u ovlascenom servisu za Fiat "Stojanov".

Meни су обили ауто, развалили браву и украли радио, и каско је покрио све трошкове делова и рада у овлашћеном сервису (комплет нових брава, фарбање врата, централна конзола...). Добар посао с обзиром да бих морао да платим 400 евра за делове и рад да нисам имао каско.

Meни су обили ауто, развалили браву и украли радио, и каско је покрио све трошкове делова и рада у овлашћеном сервису (комплет нових брава, фарбање врата, централна конзола...). Добар посао с обзиром да бих морао да платим 400 евра за делове и рад да нисам имао каско.
Aaaa sad si nam rekao da su ti farbana vrata.Nov auto a farban,nesto tu nije u redu.Da nije lupan?:hahaha: Imao si fabricku fiatovu muziku ili si zaboravio da skines plocicu?

Aaaa sad si nam rekao da su ti farbana vrata.Nov auto a farban,nesto tu nije u redu.Da nije lupan?:hahaha: Imao si fabricku fiatovu muziku ili si zaboravio da skines plocicu?

Заборавио плочицу, па је дебил који ми је обио ауто гурнуо шрафцигер у браву, развалио исту и искривио лим око браве.

Pozdrav svima.Imam jedno pitanje u vezi predaje vozila za reciklazu.Moj rodjak mi nudi skodu za 200 evrica,ali ima jedna zackoljica,skoda je odjavljena u maju prosle godine a registracija je istekla 25 marta,tako da je taj datum ok odnosno moze ne registrovan auto ako je registracija istekla posle 19 marta (tako pise u uredbi) ali oni tamu pisu da se auto odjavljuje nakon sto se preda u reciklazni centar a ne pre.Posto mi je malo cimanje da sad trazim neki auto koji ispunjava te uslove ja mislio da oteram tu skodu a i da ucinim coveku posto taj auto realno moze samo na kilo da proda,inace auto je kompletan i u voznom stanju.Da li moze ili ne.HELP

Pozdrav svima.Imam jedno pitanje u vezi predaje vozila za reciklazu.Moj rodjak mi nudi skodu za 200 evrica,ali ima jedna zackoljica,skoda je odjavljena u maju prosle godine a registracija je istekla 25 marta,tako da je taj datum ok odnosno moze ne registrovan auto ako je registracija istekla posle 19 marta (tako pise u uredbi) ali oni tamu pisu da se auto odjavljuje nakon sto se preda u reciklazni centar a ne pre.Posto mi je malo cimanje da sad trazim neki auto koji ispunjava te uslove ja mislio da oteram tu skodu a i da ucinim coveku posto taj auto realno moze samo na kilo da proda,inace auto je kompletan i u voznom stanju.Da li moze ili ne.HELP

Najbolje da uzmeš saobraćajnu od škode i prošetaš do salona. Sve ostalo ti je rekla kazala.

Ja sam inače kasko osigurao auto sa učešćem od 50 e u šteti plus extra sam uzeo kasko za stakla i farove(da ne potežem polisu za male pare) i putno osiguranje i zeleni karton sve me je koštalo 31200 kod DDOR-a. Da neko će reći što DDOR ali ja imam svoje razloge.

v.

Ако узмем "старо за ново", за коју банку је најбоље да се одлучим? Или нема никакве везе која банка је у питању?

Не знам какви су сада услови, али ја сам кредит узео у Интези. Иако се обрада захтева за кредит мора платити, рате се рачунају по средњем курсу НБС уместо по средњем курсу банке на дан плаћања, па се тако оствари уштеда. Нпр, у старту за обраду платиш рецимо 5000, а затим (ако је средњи курс евра у банци 99 а у НБС 96) претпоставимо да се курс задржи као што пише у заградама (ради поједностављења), долазимо до тога да би у банци која не наплаћује обраду кредита а рату(рецимо да је 130евра) рачуна по свом средњем курсу плаћао износ од 12870 динара (сва плаћања се врше у динараима, пошто је он званична валута), а у банци која наплаћује обраду кредита а рату рачуна по средњем курсу НБС рата би износила 12480 динара. Када се то помножи са 60 месеци (5 година), остварисе значајна уштеда, јер је средњи курс НБС увек нижи него онај у банкама.

Jucer sam uzeo profakturu za Punto benzin Dinamic. Rekli su mi u banci da na 78 meseci moram platiti ratu mesecno oko 103 evra. Zasto toliko ukupno, ako je kamata 4,5 %. Ili ja nesto dobro nisam razumeo?. Ja sam mislio da ce me rata izaci manje.

Jucer sam uzeo profakturu za Punto benzin Dinamic. Rekli su mi u banci da na 78 meseci moram platiti ratu mesecno oko 103 evra. Zasto toliko ukupno, ako je kamata 4,5 %. Ili ja nesto dobro nisam razumeo?. Ja sam mislio da ce me rata izaci manje.

Pa uzeo si Punto u Dinamic opremi koji ne kosta cuvenih 7000 eura ili 6000 ako das stari auto.
Jesi dao ucesce 30% pa plus rate od 103 eura ili kako?
78 rata po 103 eura izadje da te Punto kosta 8034 eura sto i nije mnogo s obzirom da je Dinamic. A ako si dao ucesce onda si za te pare mogao da vozis Pasata 2005 i stosta jos mnogo ozbiljnije.

78 rata po 103 eura izadje da te Punto kosta 8034 eura sto i nije mnogo s obzirom da je Dinamic.
То је то. Нисам дао учешће. Или јесам. Шта је то учешће. :lol: Само знам да су ми у банци рекли, синек 103 евра и тако свако наредних 78 месеци.

Јел Пунто троши безоловни?

То је то. Нисам дао учешће. Или јесам. Шта је то учешће. :lol: Само знам да су ми у банци рекли, синек 103 евра и тако свако наредних 78 месеци.

Јел Пунто троши безоловни?

Obican benzin se koristi jos samo kod Yuga i starih krseva.
Naravno,Punto je auto nove generacije i ako jednog dana izvadis katalizator i dalje moras da sipas bezolovni benzin.Mada po novom zakonu ce na tehnickom traziti da vozila koja su fabricki imala katalizator,moraju ga i dalje imati.

Moj otac vozi Golfa 2 koji je isto godiste kao i moj Jugo, i mogu reci da je na isti brojh predjenih kilometara golf imao 3 puta vise kvarova, a da ne govorim da su delovi skluplji nekoliko puta.:D

A onda je dosao Cak Noris i pogodio Milku Canic trojelbusom broj 26. Studenti koji su se njime vracali iz menze povratili su njuske od mravojeda koje su bile za rucak, a debeli Bugarin Azis je odlucio da snimi duet sa Ekremom Jevricem.

Obican benzin se koristi jos samo kod Yuga i starih krseva.

Moj auto nije krs.

Recimo da olovni skodi bezolovnom, a bezolovni ne skodi olovnom. Na starijim meckama je u motornom prostoru postojalo dugme kojim se otprilike mogao deaktivirati katalizator (tako nesto) ako je umesto bezolovnog bilo samo olovnog. Bese davno kada su vecinom benzinci isli na olovni...

Можеш ли неко одговорити на поје питање са ДА или НЕ. Без овог философирања..:besna:

NE. Auto ce ici ali postoji mogucnost da sprzis katalizator pa ces onda morati da ga menjas.
Nece se desiti na kratkoj relaciji ali ako si ti bas namerio da vozis na obican benzin onda ce te sigurno docekati zamena katalizatora a i auto nece raditi i trositi kako treba jer ce dobijati pogresne informacije u kompjuter.Ova novija kola su daleko osetljivija od starijih sto se tice tih stvari.:(

Back