Na auto pijaci u NS je lik prodavao skoro mesec dana Punto sa 350 km i najlonima koje jos nije skinuo za 5500 eura a toje onaj sto je nov 7000.Na kraju je dobio 5000. I koliko je pukao?
A da nije auto dobio na sms kvizu jer sam i ja načuo da su se oni "osvojeni" prodavali izmedju 5 i 6k.
Ajde kao kupac jednog da malko pomognem ljudima.
1. kapare nema, ali dobro birajte banku jer neke traže kasko svih 5/7 godina na njihovo ime što znači 5/7 godina nema otudjenja tj mala je verovatnoća da će neko da kupi auto koji mora kasko da osigurava.
2. Svaka popravka van ovlašćenog servisa(bilo kakva) povlači gubitak garancije. Ugradnja gasa u Točku u ZR je oko 700 e i auto ostaje u garanciji(možda je negde skuplje a negde jeftinije ali je svakako manje od originala koji je 1100 e)
3. Kamata je 4.5% godišnje fixno(opet proveri banku jer neke menjaju u regularnu kamatu od xx% promenjivu ako kasniš sa otplatom)
Procedura je sledeća za uzimanje.
1. odete u salon sa saobraćajnom po profakturu na vaše ime
2. odete u banku sa profakturom da vam odobre kredit
3. opet odete u salon kad vam odobre kredit(zovu vas iz salona)
4. odete na reciklažu sa vozilom i saobraćajnom, ako se ne vodi na vas treba vam ovlašćenje u kome je navedena i stavka da vozilo može i da se reciklira u programu staro za novo(vozilo mora da bude ili registrovano ili da mu je registracija istekla posle 1.3.2009.)
5. sa potvrdom o reciklaži(koju mi niko nije tražio) odete i odjavite auto u Supu(mali problem ako se ne vodi na vas je što onda morate vlasnika da vodite sa sobom jer je odjava lična)
6. odete onda u salon sa svim papirima i saobraćajom koja je odjavljena i uzemete konačnu fakturu sa kojom idete u banku i čekate da banka uplati salonu(dileru) lovu što traje do 10 radnih dana uglavnom to bude 2-3 dana
7. onda vas posle 5-15 radnih dana pozovu u salon da preuzmete vozilo i dalje je na vama kako ćete sa registracijom hoćete da uzmete tehnički od dilera ili da uzimate probne tablice pa vi terate na tehnički
8. odmah odete na pumpu pošto ja mislim da oni ne sipaju više od 3 litra goriva
I onda sediš i voziš svoj novi auto koji kad preuzmeš ima 1km na tabli
Ja evo svoj vozim već nešto više od 2 meseca i imam 2300 km predjenih i sem goriva i tečnosti za stakla ništa nisam radio na njemu, ah da kupio sam patosnice i onu opremu što sad traže da imaš u kolima tipa trougao pomoć i sl.
Još nešto nemoj da te navljače u servisu za ugradnju radia u kolima jer oni to naplaćuju 2500 do 5000 dinara, ja sam svoj stari ugradio za svega 650 dinara koliko su me koštala dva adaptera jedan za antenu a drugi sa radia na iso koji imaš u kolima, garanciju ne gubiš sve dok ne isečeš bilo koji kabl na kolima. Naravno budi siguran da je radio koji ugradjuješ ispravan jer ako nije pa ima kratak spoj u sebi i spali ti nešto sigurno ćeš izgubiti garanciju...
v.
p.s. ovo dole je moj crveni vulkan