Vožnja starog benzinca manje šteti životnoj sredini nego kupovina novog strujaša? Netačno!

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ta lada je mercedes za ta tvoja sokoćala što si zapatio :kafa:
ti po zvuku motora ni za ovaj auto ne mozes da kazes da je los, jos ako je spolja cist, ne curi, i ne masti nigde.... a ja da sam kvaran uvalio bih nekom kao ti ovu kiu, garanrt je brza i bolja, ima vise konja od tvog i20 starijeg modela, kada se dobro ospreja, pojela bi te, vidi:
na kraju videa imas slike ventila, pre i posle sprejanja, vidi se rezultat, po meni trebalo bi bar 2-3 spreja odjednom [samo ja radim sa crc, a ne sa lucas sprejem za gdi] mozda i 5 godina, a kia je bila super prvih nekoliko godina dok se ugalj nije nahvatao... cudi me da ovome nije odmah izaso dim na auspuh, jer je drzao stalno na 2000rpm, ali kada krene da kulja posle u voznji, to je oblak dima

Poslednja izmena:
Nemoj biti smešan. Sve one troše manje od tvoj Hjundaija.
ma taj gr je sportski autic sastavljen u japanu, a ne poi fabrikama ko zna gde, od 300 konja za drugu mladost, kakva crna potrosnja, babe i zabe, ... uporedjuje se sa drugim sportskim automobilima od 300 konja, i slicne cene, na primer
WRX's standard engine, a 2.4-liter turbocharged BOXER engine, produces 271 horsepower and 258 lb-ft of torque.

garant ima video da ga tojotica jede na pravcima, ali ovaj bolje lezi u krivinama jer je nize teziste zbog boksera

Poslednja izmena:
Kako može auto sa tri cilindra da troši manje? Može eventualno ako je hibrid i opet knap.
covece, pa mi ameri smo do skora kupovali samo sa 6 cilindara, 3 ili 3,5 litre, ko nas prevari sada sa 4 da vise trosimo goriva? ili sa 3 jos vise :mrgreen:
poenta je da su sa turbom ti manji svi, i onda moras na najskuplje gorivo da ides, pa te zato voznja izadje skuplje, a u ove stare kante mozes i najjeftinije gorivo sa najmanje oktana, neki su terali i na ETANOL jos vise da ustede, Flex-fuel vehicles (FFVs) can run on gasoline or a blend of gasoline and ethanol, including E85 (85% ethanol, 15% gasoline), etanol jeste jeftini, ali nesto vise onda trosi.

Poslednja izmena:
ma taj gr je sportski autic sastavljen u japanu, a ne poi fabrikama ko zna gde, od 300 konja za drugu mladost, kakva crna potrosnja, babe i zabe, ... uporedjuje se sa drugim sportskim automobilima od 300 konja, i slicne cene, na primer
WRX's standard engine, a 2.4-liter turbocharged BOXER engine, produces 271 horsepower and 258 lb-ft of torque.

garant ima video da ga tojotica jede na pravcima, ali ovaj bolje lezi u krivinama jer je nize teziste zbog boksera
Mislio sam na obične koje narod vozi. Ta specijalna je retka i napolju, a ovde pogotovo.

Mislio sam na obične koje narod vozi. Ta specijalna je retka i napolju, a ovde pogotovo.
ma mario provocira, 3 cilindra treba da je ekonomicniji
AI Overview
Three-cylinder cars, like the Mitsubishi Mirage (39 mpg), are generally more fuel-efficient than four-cylinder cars. This is because three-cylinder engines have less metal-to-metal contact, reducing friction and improving fuel economy.

ali je u pravu da su krace trajali malolitrazni i sa manje cilindara ako rade na vecim obrtajima, a danas je tehnologija sve bolja, zazori sve manji, ulja sve kvalitetnija, tako da su razlike neznatne, ali opet svi hibridi prave struju dok koce, tako da su svi za 20ak posto ekonomicniji, ako ne i vise, po gradu

ti po zvuku motora ni za ovaj auto ne mozes da kazes da je los, jos ako je spolja cist, ne curi, i ne masti nigde.... a ja da sam kvaran uvalio bih nekom kao ti ovu kiu, garanrt je brza i bolja, ima vise konja od tvog i20 starijeg modela, kada se dobro ospreja, pojela bi te, vidi:
na kraju videa imas slike ventila, pre i posle sprejanja, vidi se rezultat, po meni trebalo bi bar 2-3 spreja odjednom [samo ja radim sa crc, a ne sa lucas sprejem za gdi] mozda i 5 godina, a kia je bila super prvih nekoliko godina dok se ugalj nije nahvatao... cudi me da ovome nije odmah izaso dim na auspuh, jer je drzao stalno na 2000rpm, ali kada krene da kulja posle u voznji, to je oblak dima
Ugradi mazalicu imaš to za plinske uređaje kao opciju za gdi motore :)

Ugradi mazalicu imaš to za plinske uređaje kao opciju za gdi motore :)
kao protocni bojler? jel cu znati da ispovezujem creva? inace, Skati je genije, odlicno objasnjava sve, jos par videa da odgledam, ali u principu konzerva je univerzalna, trebao sam to godinama ranije da uradim, eli, eto, nisam

aha, sad sam ukapirao iz jos jednog videa, trebalo bi da znam da povezem, samo ne znam da li da stavim na kontra strani, gde ima vise mesta duza creva trebaju

Poslednja izmena:
Pa što nisi mene pitao ja za to znam još od pre 15 godina kada se pojavio gdi ugl je sistem izmišljen za podmazivanje ventila jer ih plin urniše :)
ma, cuo sam i ja, ali sam tek sada ukapirao da ljudi stavljaju i na nova kola, pick-up-ove, ...kupio sam sa duzim crevom 5 stopa, ako ide na pola; a tacno je proizvodjac vec izbusio rupice i 1 sa navojem na suprotnoj strani gde je mislio da se to usrafi - ja i dalje ne mogu da verujem da su se prodavala vozila gde kupac sam treba nesto da ugradjuje, da mu se motor ne ugljenise i produva, i da odvadjuje to malo ulja, stroke, skrame?! i da to treba prvo da nauci na youtube-u?! scotty kilmer je genijalac, inace, za automobile

a sta kazes, ko ugradi plin ovo mu je obavezno? vidis, to nisam znao

Poslednja izmena:
Samo za one koji nemaju poboljšane ventile i siceve za (flexi) plin ili neko drugo gorivo koje ima višu temp sagorevanja. Inače su svi gdi motori kod npr taksista brzo stradali zbog velike km u kratkom roku.

Pre pola god sam kod majstora koji radi veliki servis i još ponešto na ladi, gledao jednu kiu kojoj je otvorio motor i uradio punu generalnu - taksista na plin. I radiće ponovo ako nema mazalicu.

Čak ni kia/hyundai nisu priznavali garanciju iako su ljudi preko njih ugrađivali plin. Auto dve godine 200 kkm i ćao motor.

Samo za one koji nemaju poboljšane ventile i siceve za (flexi) plin ili neko drugo gorivo koje ima višu temp sagorevanja. Inače su svi gdi motori kod npr taksista brzo stradali zbog velike km u kratkom roku.
flex fuel su ovde koji mogu na etanol, americki modeli, a to pre stradaju jer se voze na kratke relacije, a ne po autoputu, kada bi ta isparenja stigla da sagore umesto sto se samo kondenzuju, zastanem da kupim pljuge, i odjednom posle nece da upali... ili rade u mestu sa klimom, ili grejanjem, isto sagorevanje nije dobro, ne stignu ta isparenja ni da sagore

inace imaju konzerve i sa filterom na vrhu, stavljaju ameri i na 6 litre masine, pa dime. ne vraca se to sve nazad u motor sto je visak, vec smrde okolinu i same sebe u kabini:) entuzijasti,razumeh, kada se trkaju

Poslednja izmena:
I radiće ponovo ako nema mazalicu.

Čak ni kia/hyundai nisu priznavali garanciju iako su ljudi preko njih ugrađivali plin. Auto dve godine 200 kkm i ćao motor.
pa ovde je 100 hiljada milja, ali samo ako si 1. vlasnik, ja kao 2. sam imao samo do 60
ne znam zasto kazes "mazalica", kapalica?

Poslednja izmena:
Pa tako su je zvali u to vreme pumpica dozator zovi kako hoćeš radi taj posao da pere ventile.
plin skracuje vek motora, to sam cuo, i sta onda doziras, neki aditiv? gdi ova konzerva odvadjuje visak prljavog ulja, skupi se na dnu, para se vrati nazad, a konzervu samo prospes, na primer kod zamene ulja, ili ranije ako se napuni, jbg, kada ne sme iberlauf, a i ovio kazu nezakonito
Mogli su da hromiraju ventile ko što su na mom motoru hromirane hilzne tehnologija iz f1.
:mrgreen: menjaj ti to dok je vreme

Poslednja izmena:
Ne menjam tim koji pobeđuje, ovo ti je jedan od poslednjih motora u koje su upucali ogromnu lovu za razvoj posle su prešli na trocilindrične kosilice. Ovo će da me sahrani :)

Kupio sam i mini cabrio za zajebanciju :cool:

https://www.google.com/url?sa=t&sou...IwBEAE&sqi=2&usg=AOvVaw0QGmoHy7W4JmqSG2O655Hl
1000007354.jpg

Poslednja izmena:
Ne menjam tim koji pobeđuje, ovo ti je jedan od poslednjih motora u koje su upucali ogromnu lovu za razvoj posle su prešli na trocilindrične kosilice. Ovo će da me sahrani :)
2012 su poceli u te male gdi, ovde se zove hyundai accent, to je isto kao kia rio... samo ovde zamenis ceo motor, ko ce da hilznuje?
secam se, ali nemoj mnogo da ga gazis, da i njemu ne zatrebaju hilzne

https://www.google.com/url?sa=t&sou...IwBEAE&sqi=2&usg=AOvVaw0QGmoHy7W4JmqSG2O655HlPogledajte prilog 1765992
pa jeste, samo 80 konja, a moja 138 sa 1,6 motorom samo da nisu ukakili, tj. da sam znao da garavi, i da je ova konzerva za skupljanje necistoca [catch can] jedino resenje

Poslednja izmena:
Daj neki link kako to skuplja da nije neka mamipara?
pa jel sam dao vec, a platio sam us$38? ovaj skati kilmer odlicno objasnjava, a i svi videi su mu super

Tu je problem zgura koja se lepi na ventile. A zgura nastaje od nečistoća tj kombinacije prašine ulja i goriva. Uljne pare pre svega. A to nikako nebi trebalo da bude u cilindru.
pa i nije, kod motora sa direktnim ubrizgavanjem na pozadini ventila se skuplja, nisi ti tu lekciju jos izucio vidim ja, idi na video
Mazalica prska hemiju koja čisti ventile.
kod mpi gorivo cisti ventile, a razumem da plin ne cisti pa se zato dodaje mazalica, ali kod direktnih - GDI nema sta da cisti ventile, samo vazduh, i ta isparenja koja prave garez - kod gdi
80 konja izvrsno za grad a potrošnja mizerna.
stavio sam vec ovu konzervu, jos samo crevo da razmerim i presecem na pola, i spojim sve... naravno, ja i dalje imam garez, ali kada oprskam sada nece opet da mi se hvata, vec ce stroka da se skuplja u konzervi, koju samo otsrafim i prospem

inace ove konzerve stavljaju i trkackim automobilima, plus dodaju filter preko koga izbacuju visak ulja kada se nabije priotisak, ali ja sam uzeo bez, necu da se trkam, a i ne bi mi stao filter ispod haube... pitanje je da li cu spasiti kiu, check engine se ne gasi, radi pod sauhom rpm vioe ne pokazuje, vec stoiji na nuli, kada je ugasim, nece da upali, ako ne drukam gas... bas sam je nezno vozio... videcemo, ja imam nadu

Poslednja izmena:
ej cimaj me za 5 dana kada te odbanuju da vidimo bre da ne ode ova lepotica za 2000 starija od tebe 1977, kalifornija, nema rdje uopste, ima da pratim ovog prodavca, zapamtiuo sam kako se zove,. KIRK
https://www.ebay.com/itm/2773083841...EJFSAF&hash=item4090de2396:g:ckQAAeSwvKpocJrf

s-l1600.webp

P.S. neko je vec kupio onog policijskog [cist motor, i bez rdje] sto si rekao da polcija ne radi nista, i vec da prodaje za 1000 vise, a i njemu je ubio cenu 1000 verovatno, da bi sad nudio novu turu, prvo zacenjuje...

Poslednja izmena:

Back