Vožnja starog benzinca manje šteti životnoj sredini nego kupovina novog strujaša? Netačno!

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
plin skracuje vek motora, to sam cuo, i sta onda doziras, neki aditiv? gdi ova konzerva odvadjuje visak prljavog ulja, skupi se na dnu, para se vrati nazad, a konzervu samo prospes, na primer kod zamene ulja, ili ranije ako se napuni, jbg, kada ne sme iberlauf, a i ovio kazu nezakonito
Skracuje losem motoru, kvalitetni motori odlicno podnose plin.

Skracuje losem motoru, kvalitetni motori odlicno podnose plin.
benzin sa ili bez aditiva je odlican rastvarac, znaci odrzava sistem cistim, a plin ne, i zato mario pominje kapalicu, a ovo sto ja potenciram je direktno ubrizgavanje kod novijih motora, gde benzin nema pristup ventilima, vec ide direktno u cilindre, i onda se ventili garave, i motor propada posle sta znam 5 godina, nakupi se uglja podebelo, i samo se zagusi, posle produva

sutra cu da stavim creva na oil catch can, i onda cu da ubrizgam rastvarac u usis vazduha, pa ako spasem auto...da vise ne garavi, a ako ne, crci ce

benzin sa ili bez aditiva je odlican rastvarac, znaci odrzava sistem cistim, a plin ne, i zato mario pominje kapalicu, a ovo sto ja potenciram je direktno ubrizgavanje kod novijih motora, gde benzin nema pristup ventilima, vec ide direktno u cilindre, i onda se ventili garave, i motor propada posle sta znam 5 godina, nakupi se uglja podebelo, i samo se zagusi, posle produva

sutra cu da stavim creva na oil catch can, i onda cu da ubrizgam rastvarac u usis vazduha, pa ako spasem auto...da vise ne garavi, a ako ne, crci ce
Ja sam skoro kupio auto sa euro 3 motorom, ima sve sto treba katalizator fabricki, srednji lonac ....i nema direktno ubrizgavanje vec einspritz indirektno , nema EGR ventila, cist atmosferac, dizne i da odu sto se kod benzinaca retko desava su mnogo jeftinije od dizelasa, nemam turbinu, nemam DPF, plivajuci ...niti na kraju da mi cadji na ventilima....nekada je zivot bio jednostavniji.

Jedan moj drugar gledao Golfa 5 FSI koji bas ima to direktno ubrizgavanje u cilindre...rekao sam i bolje sto nisi uzeo to, srecom auto je bio u losem stanju inace verovatno bi ga i kupio.
sad cemo da vidimo da li ce moja kia 1.6 litre da prezivi: usprican rastvarac crc

stavio sam joj oil catch can i sad cemo da vidimo - izduvace garez, ali da li ce opet da nahvata? sad bas idem da je teram... na autoput, ima da zadimi pre autoputa....:mafijas:

zivotna sredina? ima za zacadji kao nikad!

Poslednja izmena:
taj auto je koska... javljam se za pola sata sat... idem da vidim da li ce kia da zivne, ili ce da baldise
ispustila oblak dima od crc rastvaraca, ali opet ide pod sauhom i check engine se ne gasi zbog toga,a ranije se gasio.. teze pali vruca, moram jos da prskam, sve je vruce ne pipam, da se ne opecem - to je problem kod tih motora, ima mnogo garezi, tesko ce to da se ocisti... moracu da ponovim proceduru

Poslednja izmena:
pa jel sam dao vec, a platio sam us$38? ovaj skati kilmer odlicno objasnjava, a i svi videi su mu super

pa i nije, kod motora sa direktnim ubrizgavanjem na pozadini ventila se skuplja, nisi ti tu lekciju jos izucio vidim ja, idi na video

kod mpi gorivo cisti ventile, a razumem da plin ne cisti pa se zato dodaje mazalica, ali kod direktnih - GDI nema sta da cisti ventile, samo vazduh, i ta isparenja koja prave garez - kod gdi

stavio sam vec ovu konzervu, jos samo crevo da razmerim i presecem na pola, i spojim sve... naravno, ja i dalje imam garez, ali kada oprskam sada nece opet da mi se hvata, vec ce stroka da se skuplja u konzervi, koju samo otsrafim i prospem

inace ove konzerve stavljaju i trkackim automobilima, plus dodaju filter preko koga izbacuju visak ulja kada se nabije priotisak, ali ja sam uzeo bez, necu da se trkam, a i ne bi mi stao filter ispod haube... pitanje je da li cu spasiti kiu, check engine se ne gasi, radi pod sauhom rpm vioe ne pokazuje, vec stoiji na nuli, kada je ugasim, nece da upali, ako ne drukam gas... bas sam je nezno vozio... videcemo, ja imam nadu
Aaaa to ti je separator uljnih para to već imaš na automobilu možda to da proveriš? Možda ti prska ulje u usisnu?

Aaaa to ti je separator uljnih para to već imaš na automobilu možda to da proveriš? Možda ti prska ulje u usisnu?
ја прскам у усисну тај растварач, а ова конзерва иде од пцв вентила, назад доле у мотор, само није ништа наватала, мало сам возио, угасила се пар пута док стојим, нема ваздуха још увек, морам јоч да прскам и да чађави на ауспух

и тај PCV sam zamenio. 100 hiljada milja ima, belu tacku farbanu, znaci da je originalni, ali je radio, malo se omastio samo, mentoli ga menjaju na 30 hiljada milja

ја прскам у усисну тај растварач, а ова конзерва иде од пцв вентила, назад доле у мотор, само није ништа наватала, мало сам возио, угасила се пар пута док стојим, нема ваздуха још увек, морам јоч да прскам и да чађави на ауспух

и тај PCV sam zamenio. 100 hiljada milja ima, belu tacku farbanu, znaci da je originalni, ali je radio, malo se omastio samo, mentoli ga menjaju na 30 hiljada milja
Zbog toga je Bog izmislio multi point injection ali vi hocete direktno ubrizgavanje u cilindre.

Zbog toga je Bog izmislio multi point injection ali vi hocete direktno ubrizgavanje u cilindre.
ja stvarno nisam imao pojma kada sam kupovao, autic je 2012, a ja sam ga mozda kupio 2015, znaci pre 10 godina, mislim da je kostao 10 hiljada dolara, sa 35 hiljhada milja, bio super tada

sada kada oprskam, znas kako zagadjujem, na temu, pisem? jel sam ja kriv ilio ko je? nema dizela koji toliko zagadi

drzava, proizvodjaci svo su krivi,a ne mi kupci, ili vozaci - bukvalno su ih terali da naprave takve automobile koji ce da se ugljenisu, da bi kao stedeli gorivo, i okolinu., a posle? posle ih nije bilo briga sta ce da se desi

vozis 5 godina auto, i sklupljas ugalj, umesto da ga izbacujes napolje svo to vreme

Poslednja izmena:
pa da ga imamo zasto bi ga ugradjivali? ti mene zezas vidim ja, ili nemas blage veze o ovome
Svaki auto ga ima dizel ili benzin 50 god unazad, noviji imaju i egr.

1000007794.jpg

Kada rikne ulje iz kartera ulrće u usisnu granu i sagoreva.

Uljni separator filtrira iberlauf gasove i šalje na ponovno sagorevanje. Kada rikne prska ulje.
1000007796.jpg

Poslednja izmena:
ja stvarno nisam imao pojma kada sam kupovao, autic je 2012, a ja sam ga mozda kupio 2015, znaci pre 10 godina, mislim da je kostao 10 hiljada dolara, sa 35 hiljhada milja, bio super tada

sada kada oprskam, znas kako zagadjujem, na temu, pisem? jel sam ja kriv ilio ko je? nema dizela koji toliko zagadi

drzava, proizvodjaci svo su krivi,a ne mi kupci, ili vozaci - bukvalno su ih terali da naprave takve automobile koji ce da se ugljenisu, da bi kao stedeli gorivo, i okolinu., a posle? posle ih nije bilo briga sta ce da se desi

vozis 5 godina auto, i sklupljas ugalj, umesto da ga izbacujes napolje svo to vreme
On kad izbaci odjednom vise zagadi nego za godinu dana, a da ne govorim o ovim smrdljacima od dizela i cuvena regeneracija, ali sta ce ljudi vole dizel, traktoristi...

On kad izbaci odjednom vise zagadi nego za godinu dana, a da ne govorim o ovim smrdljacima od dizela i cuvena regeneracija, ali sta ce ljudi vole dizel, traktoristi...
ne samo oblak dima, nego iz auspuha cangrljaju kao komadici uglja, neverovatno, plus,. i ja i turbuoi u te motore moramo najskuplje gorivo znaci umesto 3 placamo 4 dolara za galon, pa gde je tu logika, vise od 30% skuplje?

Uljni separator filtrira iberlauf gasove i šalje na ponovno sagorevanje. Kada rikne prska ulje.
pa to ti je kao stapic ovde pcv ventil preko koga salje te gasove na sagorevanje, ali mi to necemo, vec od njega saljemo u konzervu, da se ulje zadrzi, a samo pare salju nazad, necemo da ulje sagoreva i necistoce, alio je problem sto one i ne sagore, vec se ugljenisu, i prave problem, i zato ovu konzervu ugradjujemo, skupljamo to malo ulja, pa ga bacimo

Samo ti promeni separator uljnih para i uživaj :)
to se fabricki ne ugradjuje , moras sam
ali,
ајде ми усликај тај део, јер ја то немам у рио 2012, мотор 1,6 литре
где је логика да се уграђује ако већ има? :dash:
vozio sam je bas sad, i jos se gasi, ponekad samo, gusi se nema vazduha GDi motoric

a separator uljnih para sto sam ugradio jos je suv, samo sto je ovo konzerva gde bacis visak ulja kad
se nakupi , a uljne pare su na vrhu i vracaju se da sagore

sledi joj opet ovaj sprej u usis, pa cemo videti, kada izdimi jos jednom
11019388_crc_05319_pri_larg.jpg

Poslednja izmena:

Back