Старо за ново

Znam 3 vozača novog Punta i svi sem jedno u nov auto nisu uložili ni dinar evo već po 5000 su prešli +-.
Ovaj što je uložio 400 € u auto je uložio u muziku. Svi su zadovoljni i prezadovoljni, jedino što je jedan kukao jer je sa city drivom vozio po otvorenom putu pa nije mogao da kontroliše auto ali to nije problem auta nego njega.Svi oni koji ovde pričaju kako ima bolje jeste u pravu ste ima bolje ali neka mi neko kaže jedan bolji auto koji košta samo 100 € mesečno bez učešća i uz fiksnu kamatu od 4.5%. Znam ja odgovor nema ni jedan. Ovo je najviše za one vlasnike automobila koji nemaju keš za učešće i koji imaju prosečnu srpsku platu od oko 350€.
Nemam 7000 €, nemam 1000-2000 € da dam za učešće, nemam platu od 500 € da bih plaćao ratu od 130-160€. Ja ću svoj auto za neki dan da odvezem na presu jer ne mogu da ga prodam ni za 500 €. A nov auto je nov auto. Da imam keš i ja bih birao nešto drugo, da imam veću platu isto tako ali kamate od 12.5% do 25%(da negde su kamate i 25%) su za mene prevelike...

Inače sam doznao da na kraju trake za sklapanje Punta stoji žabar koji pregleda svaki napravljeni i ako bilo šta ne valja on vraća na doradu. Mislim nisam ni sumnjao da će Fiat sebi da dozvoli da mu sa trake izlati auto koji nije dobro sklopljen a napred ima znak fiat. Verujem da ih je za zastavu 10 bolelo....

v.

911s [SK];10420391:
Svi oni koji sad voze novog Funta su vozili Yuga, Keca, Ladu, Bubu itd koje su decenijama redovno ne održavali. Vuk dlaku menja, pardon - Srbin auto menja ali ćud nikada, pa im i ovi novi Funtaći neće dugo trajati. :)

Skroz si u pravu, i ne samo to. Ja znam coveka koji je godinama vozio juga i ode i kupi punta. Doduse polovnog. Prvi komentar je bio: yebote, kao da sam seo u avion. Za bolje nije znao dok je vozio srpsku kantu. Ne daj Boze da se dokopao pravog velikog automobila umesto punta...

A iskustva tipa presao 5.000 km i nista pokazuju koliko se vlasnici novih punta plase, verovatno pouceni iskustvom da jugici duvaju i crkavaju posle 5.000. Sud o tom automobilu moze se dati posle 100.000 km, ako sastave toliko.

Meni očigledno nisu jasna neka mišljenja.Ali dobro.

Niko ne kupuje Punta zato što mu je žao da da novac za nešto tri puta skuplje i kvalitetnije,već zato što taj novac - NEMA.
Po vašem mišljenju,bolje je ništa ne voziti,nego voziti Punta.

Konkretno,kada je reč o pouzdanosti Punta ... Potpuno je netačno da je nepouzdan automobil,već naprotiv - pokazao se kao veoma pouzdan.Poznajem nekoliko ljudi koji su kupili Punta i voze gs bez ikakvih problema,rade samo redovne servise i to je to.

Svako neka vozi ono što mu se svidja i što mu džep dozvoljava. ;)

Ajde da kažem nešto za Zastavu 10 jer znam nekoliko ljudi koji ga voze.
Ni jedan nije imao neki kvar a svi su manje više prešli 50k km. Svaki dan ih voze po 200-250 km i samo ih voze na redovni servis. To su inače kolege komercijalisti a svi mi znamo kako se vozi službeni auto...
Niko do sada nije imao ništa bitno osim kad su čukanja bila u pitanju ali i tada su to bile uglavnom popravke na limariji...

v.

Ja ne govorim o kupio komšija pa ga vozi svaki treći dan.
Pričam o ljudima čiji je posao da svaki dan voze 200+ kilometara.
To su ljudi koji za godinu dana prevezu preko 60 i kusur hiljada kilometara.
Mislim ja na poslu vozim kombi koji je prešao 350.000 a star je svega 4.5 godine.
A što se tiče pouzdanosti za 10 godina... Pa ja računam da za to vreme zamenim auto...

v.

911s [SK];10439540:
O pouzdanosti ćemo vidati tek za deset godina. :)

Ниједан нови ауто ти неће бити добар за 10 година јер је препун електронике. Тачније, сада се не прави ниједан који треба да изгура 10 година.
У петак сам рециклирао Југо. Иза мене су дошла још 2 Југа, 2 Кеца, Лада Специјал, Голф 1, Пезејац и на крају Рено 5 Сага. Реално гледано - то су све аутомобили за које (са изузетком Реноа 5) власници не би могли да добију преко 1000 евра ни под разно, а већина је већ била зрела за пресу. Што се тиче одржавања Пунта - навићиће се да иду редовно у сервис, јер оно упутство је написано тако да се власник у*ере чим му нешто шкрипне и одмах треба да тера ауто у сервис.
Иначе, мој Југо је био најгори од све деце - нису могли ни да га упале па су га погурали другим Југом према хали за истакање течности.:mrgreen:
У понедељек сам преузео Пунто и моји утисци су следећи:

P7130017-1.jpg

1. Италијани су мајстори да направе мали ауто, иако споља изгледа тесно унутра има доста места;
2. Живахан мотор, нарочито у поређењу са Ксаром 1.4;
3. Прегледан при вожњи уназад (у поређењу са новим аутомобилима);
4. Тих;
5. Мекан серво, нема потребе за паљењем "градског" мода;
6. Тврда седишта, али мекша него код Немаца;
7. Преброји се свака рупа, али опет јбга мали ауто, па се то да и очекивати;
8. Довољно велики гепек;
9. Одлично проветравање;
10. Лако паркирање;
11. Помало компликован и конфузан мултифункционални дисплеј;
12. Велика мана - резервни точак ћопавац, преко резервног точка стоји само тканина и нема чврсте потпоре;
13. Превисоко сувозачево седиште;
14. Чеп резервоара се не закључава - велики -;
15. Недостају наслони за главу позади;
16. Централна брава нема даљинску команду...

Све у свему, мени је највећа замерка удобност, а највећи плус лакоћа маневрисања. По мом мишљењу, за 7000 се не може узето бољи ауто, нарочито ако неко има старог крша и не зна шта ће с њим. Кредит је повољан, ауто је мали а ипак довољно велики, гаранција је 2 године... За некога ко жели да се превезе из А у Б а није му битан имиџ одличан избор. Доста људи ке*а како је то застарело, те ово, те оно, њањања.... Ако су они мислили да ће за 6000 добити ауто са најновијом технологијом - мало су се заје*али, нико није толико луд.

Poslednja izmena:
Nijanse su izmedju ta dva automobila...generalno mala prednost se puntu daje zbog dosta manje potrosnje i dopadljivijeg dizajna, a i jeftinije je odrzavanje. Al to je sve ono povuci potegni...u sustini su to dva totalno ista ali i totalno razlicita automobila :)

Поздрав,
да ли још важи акција замена аутомобила по систему "старо за ново". Хтео бих да се решим овог крша Југо55 и да узмем Пунто. Да ли је још актуелно?

Back