compfreak
Zainteresovan član
- Poruka
- 318
I sad mu je to extra auto
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
911s [SK];10194167:A i tipičan srpski mentalitet - vozio sam Yuga, sad vozim Zastavu 10.
I sad mu je to extra auto
sto jes jes novo auto je novo al ja bi uzeo polovno
Ovo uopšte nije tačno.automobil od 10,15 godina bar jednom u dva meseca biće na servisu
Tipican srpski mentalitet...da nisu poceli da ga proizvode u Kragujevcu bio bi hvaljen na sva usta. U toj klasi ne postoji ni bolji ni gori automobil. Cak sta, predstavlja najbolji odnos ulozeno-dobijeno. A ako nesto valja na puntu to je 1.2 benzinski motor i ta sedista koja svi redom hvale.dokle ide ljudska glupost
![]()
To što je punto iz Kragujevca sada jeftin je zato što se nudi samo sa 1.2 benzincem i 1.9 dizelom. Kada bi se pravio i sa 1.3cdti motorom koji najviše odgovara tom automobilu i sa ABS-om verujem da bi koštao i 10000 eura.
Njemu je veštački snižena cena, zato što se proizvodi u Srbiji i odobravaju se mnogo povoljniji krediti da bi se narod zaleteo. Kao što je pre nekoliko godina bila ukinuta carina na dačije pa su svi onda krenuli da ih kupuju i da tvrde mnogo dobar auto... I to je bio konačni udarac Zastavi, posle koga je bilo smešno govoriti o postojanju domaće fabrike automobila.![]()
Kada bi imao para i kada bi hteo da kupim nov auto, uzeo bih hyundai getz.
Vi što želite da kupite jačeg polovnjaka od 15 godina,da bi ste pokazali komšiji ko je "Glavni Baja" razmislite i o servisiranju,jer je automobilu,kao i svemu ostalom,potrebno održavanje.
Tek kad do toga dodje (a automobil od 10,15 godina bar jednom u dva meseca biće na servisu)
I ja bi uzeo nesto polovno da mi neko dao 1000E za yuga i kredit od 4.5%...
Za te pare extra auto...naravno.
Ja ne govorim ovde o polovnom autu koji si ti vozio i koji je verovatno imao 4 totalke i presao zilion kilometara. Kako moj brat vozi vec 3 godine 10ku. Jedino sto je radio je redovan servis koji ga je 2x izasao oko 4500din i sad 3i put(neovlasceni servis) 5000 jer je menjao i svecice nakon 43k km i nikakvih problema nema.Kakve veze ima mentalitet sa tim da ja taj auto nisam mogao normalno da vozim?
9500E sa subvencijom 1.3 motor.To što je punto iz Kragujevca sada jeftin je zato što se nudi samo sa 1.2 benzincem i 1.9 dizelom. Kada bi se pravio i sa 1.3cdti motorom koji najviše odgovara tom automobilu i sa ABS-om verujem da bi koštao i 10000 eura.
Drugi brat je kupio getza...polovnog. Sada radi ovoKada bi imao para i kada bi hteo da kupim nov auto, uzeo bih hyundai getz. Više mi se sviđa od puntaća. Naravno bez bilo kakvih zaduživanja i kreditiranja...
To je vec stvar potreba za takvim autom...Ako treba velik gepek. Sto se tice ostalog...punto ima malu prednost, motor je bolji, unutrasnjost, kao i zavrsna obrada. Jedino 1.6 motor kod logana...Ja bih Logana pre nego 10-ku.
Logan se kupuje zbog transporta, i veruj mi da sandero nije nista bolji...to je apsolutno isti auto...samo sto je za oko mnogo privlacniji. Ja sam ga vozio nekih 100km...motor vuce isto kao ovaj na puntu, zavrsna obrada, plastika je losija na sanderu.Ja bih Sandera pre nego Logana
Са првим се слажем, а са другим не. Прво - сваки стари ауто захтева улагања, само што наша стока то неће да схвати. Њима је резон "купио сам Пасата за 1500 евра, па нисам ваљда луд да дам још 200 за гуме, 200 за генерално сређивање (мислим на омплет претресање аута, а не генералну), дај да терам док иде". То не може тако. Ја имам 2 аута од по 30 година (Шкоду 105 и Ситроен ГС) и знам да се стално дешава да у ауто уложиш више него што вреди. Нпр, у периоду откад сам у августу 2006. положио и преузео Шкоду од деде па до средине 2007 смо имали замену гума, мали сервис, полугенералну и трошкове за детаље (лајсне, механузам за повлачење седишта напред-назад итд) од око 400 евра, а ауто се може продати за плафон 300. Међутим, у њега нису уграђивани делови са бувљака код мајстор-Милета који је иначе водоинсталатер, већ је све урађено по ПС-у и са тим аутом би је усудио да се упутим и за Грчку. Међутим, 95% људи не жели да улаже у стара кола, па стога имамо темпиране бомбе на друмовима.
Са констатацијом да ће стари ауто бити свака 2 месеца на сервису се не слажем. Ако је ауто редовно одржаван и редовно се вози на контролни преглед неће бити проблема. Е сад што неко купи неодржаван ауто са 300 000 за 1000 евра и после спуца још 2000 у њега, то је друга ствар. Постоји она народна "ко не плати на мосту, платиће на ћуприји", што значи да је боље у старту дати нпр 500 евра више за стари ауто који је у бољем стању него за 500 евра мање купити крша који ће појести тону времена и жиФаца.
911s [SK];10200771:A oni što kupuju nove automobile ne žele da ih održavaju.
Suština se svodi na isto.
Da. Pošto ti očigledno ne praviš razliku izmedju održavanja i servisiranja. Dva različita pojma.Stvarno mi nisi jasan.
Jel misliš da su održavanje novog i polovnog automobila isto ?
911s [SK];10202140:Da. Pošto ti očigledno ne praviš razliku izmedju održavanja i servisiranja. Dva različita pojma.