A kako gledas na egz. Mo0Jmc u Ovnu 0Sa...8. polje?
Daje svakako veliku tezinu zivotu, i ljudi me gledaju kao nekog ko je prosao svasta, cak i kad im nista ne kazem.
Prošli tj. paralelni životi vezani za te tradicionalne uloge polova, kao i porodica, čast, hijerarhija, visoki položaji u društvu.
Neko ko je možda vodio narod (Mesec), ratnik (Ovan), Saturn (vlast, otac, ambicija, odgovornost)...
Osmo polje, Škorpija...
Može da govori i o negativnim stranama toga i o pozitivnim.
Neko ko je možda poginuo vodeći svoju vojsku, ili ko je vršio neke manipulacije na nekom visokom položaju. Ili se borio da izvuče porodicu iz siromaštva. Majka koja je bila ratnik za svoju porodicu, i morala je da bude i otac i majka. Ili majka koja jemorala da sakrije emocije, da bi se preživelo... Takođe seksualne patnje, i traume, i skrivanje seksualnosti zbog manipulacijama emotivnim preko iste. Znači osoba oseća neku sramotu na tom polju, a sve to povezano je sa porodicom, i nekom osobom koja je autoritet.
To sve može da se dešava u ovom ili paralelnom životu... Ali se ovde vidi.
Ovan govori o preranoj smrti u "prošlom" životu, o pogibiji, životu koji je iznenada prekinut. Tako da može biti neko ko je ratovao za svoju zemlju ili porodicu (Mesec)...
Taj Mesec u Ovnu sada nosi te uspomene nekoga ko je vođa, i ne dozvoljava nikome da mu naređuje. Ili nekoga ko je bio heroj. Ili ubica...
Bili smo sve, i negativno i pozitivno.
Naravno da nosi veliku zrelost i ozbiljnost zbog Saturna i osme.
Sve zavisi gde je Mars kao dispozitor JMČa i Pluton, kao prirodni vladar osme...
Naša karta priča beskonačno mnogo života koje živi naše biće. Tako da nije samo ova priča ta koja je bitna.
Kod ovakve konfiguracije definitivno je bilo neke borbe, neke odgovornosti... I takođe ukazuje na to da je biće na osi Jarac Rak, tj. da je kod njega u životu bitna priča o tradicionalnim ulogama muškarca i žene. Ako je navikao da je muškarac, teško prihvata da postaje žena i obrnuto... ALi duša mora da nauči obe škole... Pa ako aspekti pokazuju, onda je već nadomak uspeha, i ne smeta mu mnogo promena, a ako je napeto, onda tek postaje taj drugi pol...
Zbog Saturna i Meseca... Ta priča o polovima je naglašena.
Tako da je taj neko mogao da pretrpi kojekakve manipulacije i seksualna zlostavljanja, i sve ono što kasnije daje neprijatnost zbog sopstvene kože i seksualnosti. Jer tako duša uči šta to znači biti žena ili muškarac...
Ne znam... Nisam ti ja dobra za ove klasične analize, moja filozofija je apsurd i nihilizam, i sve mi je i besmisleno i ima smisla. Tako da, ne mogu da se ograničim na samo ovo ovde i sada...
Nisam baš za analize, više volim da filozofiram tako nekad kad mi naleti...