STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to što si opisao se zove Tummo i karakterističan je za jednu od dve škole tibetanskog budizma kojima pripadam
Predstavlja Unutrašnje sunce
Dugo vremena se rade posebne vežbe za centar u solarnom pleksusu i na kraju se razvije do materijalnog nivoa
Ostvarili su praksu kad telesnom temperaturom na ledenom Tibetu uspeju da osuše mokru krpu u koju su jedino umotani
Ja lično ne vladam tom tehnikom
Potrebne su godine ozbiljnog rada

Now you talkin' sister... Ooo... This is good stuff...

Sad je Mesec u Biku
U svojoj egzaltaciji
Vrlo je povoljan za sve stvari i aktivnosti koje simbolizuje Mesec

Evo jednog lepog teksta

Ono što je gore je kao ono što je dole.

Kod sunca smo videli krug sa tačkom u centru, sada doznajemo da se ovaj krug deli na dva dela.

Ovo simboliše dupliranje Prve Sile (Univerzalni princip života) u Drugu (koja je Veliki Alaya Univerzuma), odnosno Dualitet (Dvojstvo), ženski aspekat, receptor (primalac) i u isto vreme i generator Prirode.
Drugim rečima, Bog Majka, Velika Materica Geneze, koju Logos, sa aktivnom silom, oplođuje u aurori Kreacije, čineći život mogućim.
Ona je, znači, Simbol plodnog nedra odakle se sve rađa i gde se sve vraća.
Evo ovde prvi motiv njenog simboličnog oblika. Ali postoje i drugi koje ćemo analizirati u nastavku.
Mesec je u vezi sa vodom, ne samo zato što satelit naše planete kontroliše plimu i oseku, i uopšte sve što je u tečnom stanju, već zbog toga, kako je već rečeno:

isis.jpg

"Posle Sunca i njegove vatre, odnosno njegove plodne vibracije, voda je osnova ukupnog života, to je Ženski Zemaljski Element, Velika Majka ili Krava Hraniteljka (i njeni rogovi u obliku rastućeg Meseca), simbolizovana u svim religijskim teogonijama sa hiljadama obožavajućih lunarnih imena: IO, Maya, Isis, Diana, Lucina, Ataecina, Calquihuitl, Nut, Isoberta, Adonia, Rea, Cibeles, Opis, Der, i toliko drugih". Ovaj fluid nalazi se u dvama suprotnim aspektima: statičnom i dinamičnom; prelepo jezero uvek mirno i uzburkana reka.

U mirnom jezeru (sa strašnom aktivnošću) uviđamo još jednom Lunarni Simbol, kao hermetičku posudu (koja sadržava spermatičke vode prvog trenutka), ženski Yoni, ili u svakom slućaju pehar mozga; u uzburkanoj reci ili Oplođavajućim Vodama pojavljuje se dupla linija Vodolije ( ), takođe hieroglif Eternalnog ženskog: Mamă, Mater, Madre, Mère, Mother, Maria, Maya, Mar...
Iz ovog se razloga nalazi u asociaciji sa Merkurom Tajne Filozofije. I što je zanimljivo, njegov (mesečev) metal je srebro čiji je znak Ag, koren reči "Aqua".
Egipćani imaju Nebesku Kravu Hraniteljku sa njenim rogovima u obliku rastućeg meseca i još više, u predstavljanju "Ka" ili Astralnog tela i Astralnog sveta, imaju mali drveni spomenik sa dve ruke u obliku polumeseca iznad glave i upravo je Astralni svet potpuno lunarni, tu je Boravište Anđela.
Sve sideralne energije bivaju kristalizovane posredstvom meseca i
astrolozi znaju ovu stvar.

ka_statuie.jpg

Mesec kontroliše bremenitost i porođaje. Ne ignorišući ono što je pre rečeno, iz ovog razloga, Maje su odredili za predstavljanje meseca slovo "U", čije su značenje i alegorija očevidni.

http://www.vopus.org/sr/gnoza/univerzalni-simboli/simbol-meseca---unarni.html

- - - - - - - - - -

:D Tako i meni za tebe stalno iskače. :zcepanje: :roll:

Hvala vi... Samo one fotke mi ogromne... Nešto nisam dobro ubacila...
meni se čini da tako treba
Preglednije su
Meni ćoravoj posebno:D

- - - - - - - - - -

Ja sam i noćna i jutarnja i dnevna :dash: :sad2:
ja u poslednje vreme slabo spavam
I to nema veze sa mojim vilenjenjem

Poslednja izmena:
Kad već spominješ Isis... Ona je preteča Bogorodice u hrišćanstvu, koliko znam. Tj. odatle je preuzeta ideja... I to zbog toga što je prva ideja Isusa bila previše izfeminizirana... Tj. nije bio čisto muški Bog, nego androgin... Pa da bi prilagodili dolazećoj podeli polova... Tj. prevlasti mušškarca...

Dok je ideja bezgrešnog začeća postojala pre toga, i vladala je u matrijarhatu... Stotinak hiljada godina homosapiens nije shvatao da muškarac ima ikakve veze sa začećem... Kada je to shvatio, žena je počela da gubi moć, i počelo je polako doba patrijarhata.

Teško može ljudsko biće da izbriše stotinak hiljada godina za ovih dve tri hiljade godina. Tako da sva ta verovanja koja smo nosili taj mnogo duži vremenski period je mozak morao nečim da zameni... Nečim što je nama sada logično, na našem nivou svesti... U našoj kulturi...

93121006bfacf847770ce2da28b949c8.jpg
isishorusmaryjesus.jpg

Poslednja izmena:
Kad već spominješ Isis... Ona je preteča Bogorodice u hrišćanstvu, koliko znam. Tj. odatle je preuzeta ideja... I to zbog toga što je prva ideja Isusa bila previše izfeminizirana... Tj. nije bio čisto muški Bog, nego androgin... Pa da bi prilagodili dolazećoj podeli polova... Tj. prevlasti mušškarca...

Dok je ideja bezgrešnog začeća postojala pre toga, i vladala je u matrijarhatu... Stotinak hiljada godina homosapiens nije shvatao da muškarac ima ikakve veze sa začećem... Kada je to shvatio, žena je počela da gubi moć, i počelo je polako doba patrijarhata.

Teško može ljudsko biće da izbriše stotinak hiljada godina za ovih dve tri hiljade godina. Tako da sva ta verovanja koja smo nosili taj mnogo duži vremenski period je mozak morao nečim da zameni... Nečim što je nama sada logično, na našem nivou svesti... U našoj kulturi...

Pogledajte prilog 462569 Pogledajte prilog 462570
da, ti misliš na Horusa koji je često predstavljen kao Androgin
A ideju o bezgrešnom začeću je hrišćanstvo je preuzelo iz Mitraizma koji je bio vrlo popularan u starom Rimu
Igrom slučaja baš među rimskim legijama koje su bile stacionirane u Singidunumu, te se po Beogradu mogu naći Mitrini oltari
Inače ga zovu Sol Ivictus i slavi se 25. Decembra a ROĐEN JE OD DEVICE!!!
Sad je jasno poreklo Božića jer se zna da je Hrist rođen negde u Martu
Nego se nastavilo slavljenje zimskog solsticija kroz taj datum

- - - - - - - - - -

Meni to traje već skoro pa decenija , spavam 1h, 1.2h to je sve... :aha:
auuuu, to je baš malo
Očigledno ti je organizam navikao

pretpostavljam da si probala razna sredstva
Možda neka yoga ili meditativna tehnika može da pomogne
Ipak je to malo sna

- - - - - - - - - -

Ima dobar biljni čaj - zove se Miran san i proizvodi ga Fruktus
Matičnjak, valerijana,hmelj, kamilica i još par biljaka

Sve što postoji, klasično, alternativno...
Bilo koji čaj da popijem ne mogu ni ovih 1h.35'.45'' da odspavam
Ja sam beznadežan slučaj, budim se kad normalan svet ide da spava...

Sve što postoji, klasično, alternativno...
Bilo koji čaj da popijem ne mogu ni ovih 1h.35'.45'' da odspavam
Ja sam beznadežan slučaj, budim se kad normalan svet ide da spava...
da ne ulazim u tvoju privatnost, verovatno si istraživala uzrok
Ne samo fiziološki
Već sa kojim stvarima u životu se poklapa početak nesanice
I kakvo je mesto na kome spavaš?

- - - - - - - - - -

Zeleni, beli i crni čaj (ista biljka, različit stepen fermentacije), imaju tein koji deluje razbuđujuće
Ali me baš čudi da ti smetaju ovi od biljaka koji uspavljuju

Počelo je kad sam pokušavala da ostavim cigarete i pila onaj f---ng Zyban,
nisam ostavila cigarete tada, a počela da se budim svaku noć tačno u 3.15
Onda je buđenje polako počelo da se pomera na štetu sna ....

Na istom mestu sam ranije normalno spavala. Mada je i to "normalno" za neke malo,
jer ja nikad nisam bila spavalica, uvek sam bila ranoranilac, i kao dete.

Ima li to veze sa vremenom rođenja ? Moje je 03.50

Počelo je kad sam pokušavala da ostavim cigarete i pila onaj f---ng Zyban,
nisam ostavila cigarete tada, a počela da se budim svaku noć tačno u 3.15
Onda je buđenje polako počelo da se pomera na štetu sna ....

Na istom mestu sam ranije normalno spavala. Mada je i to "normalno" za neke malo,
jer ja nikad nisam bila spavalica, uvek sam bila ranoranilac, i kao dete.
i meni se skratilo mojih 8 - 10 sati na 5-6
To je kažu normalno u određenim godinama
Očigledno je kod tebe proporcionalno tvom metabolizmu ali je ipak malo

Ogladneh draga
Ukusna večera nije dobra za stomak ali mi je to najbolji hipnotik što postoji
Čim jedem zaspim
Budi mi pozdravljena

- - - - - - - - - -

Prekjučerašnje lepo vreme izmamilo i labudove u šetnju :D

oJQTP80.jpg

McPvQPD.jpg

g2rEsWe.jpg
videla sam ih pre desetak dana na Ušću

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku meduse.

Hvala. :)

Davno nismo imali ovako dobar astrološki post. :)

Davno sam radio analizu preko Pulena, sećam se da mi je dominantan bio Jupiter, možda je Saturn bio drugi.

Od znakova Strelac pa Ribe, mala razlika, možda 0 zarez nešto, pa Jarac pa tek onda Škorpija. :evil:

Od elemenata voda, pa vatra.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku meduse.

Hvala. :)

Davno nismo imali ovako dobar astrološki post. :)

Davno sam radio analizu preko Pulena, sećam se da mi je dominantan bio Jupiter, možda je Saturn bio drugi.

Od znakova Strelac pa Ribe, mala razlika, možda 0 zarez nešto, pa Jarac pa tek onda Škorpija. :evil:

Od elemenata voda, pa vatra.
potpuno se slažem
Ovaj PDF odavno vapije za stručnim a dobrim tekstovima

da, ti misliš na Horusa koji je često predstavljen kao Androgin
A ideju o bezgrešnom začeću je hrišćanstvo je preuzelo iz Mitraizma koji je bio vrlo popularan u starom Rimu
Igrom slučaja baš među rimskim legijama koje su bile stacionirane u Singidunumu, te se po Beogradu mogu naći Mitrini oltari
Inače ga zovu Sol Ivictus i slavi se 25. Decembra a ROĐEN JE OD DEVICE!!!
Sad je jasno poreklo Božića jer se zna da je Hrist rođen negde u Martu
Nego se nastavilo slavljenje zimskog solsticija kroz taj datum

Ja se ne bavim tom tematikom, već preko umetnosti dolazim do tih priča, tako da ne znam sve te detalje koje spominješ... Pa, da, kapiram da je to direktnije, ali ja govorim generalno u čovečanstvu odakle potiče takva ideja. A pošto ljudski mozak nešto vuče 100 000 godina, onda ta ideja u svim novim religijama koje se smenjuju, mora nečim da se zameni u mozgu... Prosto mora nešto da se stavi u tu fioku uma... Pa sad, Egipćani su smislili tu Isis... Ovi nešto drugo, ali su uglavnom sve nove religije i filozofije, ideologije, nastajale kao kopija prethodnih, msm kao i svaka kreativnost, naslannja se na prethodno.

E, nisam mislila na Horusa, nego baš ideju Isusa (mada ja i ne znam puno o tom Horusu)...

Ovo što pričam, samo prepričavam genijalne reči Valdemara Januščeka, koji to priča u svojim dokumentarcima (BBC). Gde analizira prve predstave i slike Isusa, onih prvih hrišćana, dok hrišćanstvo još nije postalo zvanična rimska religija. Isus je na tim slikama predstavljen sa kukovima žene, glava i faca takođe nežna... Osmeh, osećajan pogled... I nije bilo patnje, već neka blagost. Delovao je i kao žena i kao muškarac. Nisam znala za Horusa, da je bio takav... Moguće da je i to preuzeto onda odatle...

Ja imam naglašenu treću, i Jupiter u trećoj. Ne udubljujem se baš toliko dugo u nešto, samo prelećem... Mada taj Jupi u trećoj u Škorpiji voli da zna sve o svemu, pa se opsednem tako često sa koječim. ALi nemam postojanost i istrajnost, a i dosta toga zaboravim kad odletim na novo... ADHD... Jupi u trećoj uz Mars i Uran... I Merkur u Vagi (msm samo on je dovoljan za rasejanost)... Da ne dodajem tu još Mesec u Ribama, kv. Neptun iz Strelca. Hahahah...

A vidiš ti imaš to, istrajnost za nešto, to se vidi iz pisanja... Hvala, na ovim informacijama... Upijam.

Što se tiče ove nesanice... A je l' ti se spava popodne?

Jer ono, prema nekim navikama homosapiensa (koje su isto tako mnogo duže sa nama nego ovaj moderni način života)... Čovek se budio u ranu zoru, kada su životinje manje oprezne, da bi išao u lov. Znači nije spavao osam sati. Tako da se smatra da to nije prirodno... Pa, mnogi spavaju dvokratno, što ima veze sa tim nekim praistorijskim ponašanjima... Čovek je spavao popodne, pa je lovio predveče kad se smrkne, pa zatim opet spavao, pa u zoru opet u lov...

Inače ako se neko bavi astrologijom prošlih života i regresijom... Tu bi isto mogla da pronađeš neke odgovore...

Ja recimo imam fobiju od kućnog mraka...

Taj strah je opravdan ako se uzme u obzir da smo nekada spavali u šumama i stražarili da nas ne pojede sabljozubi tigar... Međutim, to što je ostalo duboko ukorenjeno u mojim ćelijama i biću, sada u ovim okolnostima nema logike... Zato je mozak modernog čoveka izmislio čudovišta i baba roge, kako bi zadovoljio tu fioku mozga u kojoj su nekada bile divlje zveri... Ali mozak je navikao na taj strah, i učiniće sve da nađe rešenje, tj. opravdanje. Ako ne logično, onda nelogično.

Takođe imam JMČ u Jarcu... I egz Saturn... To govori o prošlim životima osobe koja je možda imala previše odgovornosti. O nekim vojnim licima. O nekome ko je morao da štiti, možda porodicu.. Možda da stražari... Takođe nekoga ko je morao da navikne da stisne zube i da potisne svoja osećanja.

Što će reći da bih možda regresijom došla do odgovora na taj svoj tzv. iracionalni strah od mraka.

Takođe osa Jarac/Rak govori o idejama polova. Tj. tradicionalnim ulogama muškarca i žene. Pa to govori možda o tome da sam bila muškarac, ili da potičem iz ere jačanja patrijarhata. Iako se smatra da nismo živeli smao nekoliko prošlih života, već beskonačno mnogo. Kao i da uopšte nisu bili prošli, jer je vreme koncept, i ne postoji zaista, niti je linearno. Tako da je ispravnije reći paralelni životi. Jer se i tzv. budući životi dešavaju upravo sad, kao i prošli. To potvrđuje i kvantna fizika sve više.

Inače, ja nisam stručni astrolog... Samo hobista...

Poslednja izmena:
Što se tiče ove nesanice... A je l' ti se spava popodne?

Jer ono, prema nekim navikama homosapiensa (koje su isto tako mnogo duže sa nama nego ovaj moderni način života)... Čovek se budio u ranu zoru, kada su životinje manje oprezne, da bi išao u lov. Znači nije spavao osam sati. Tako da se smatra da to nije prirodno... Pa, mnogi spavaju dvokratno, što ima veze sa tim nekim praistorijskim ponašanjima... Čovek je spavao popodne, pa je lovio predveče kad se smrkne, pa zatim opet spavao, pa u zoru opet u lov...

Inače ako se neko bavi astrologijom prošlih života i regresijom... Tu bi isto mogla da pronađeš neke odgovore...

Ja recimo imam fobiju od kućnog mraka...

Taj strah je opravdan ako se uzme u obzir da smo nekada spavali u šumama i stražarili da nas ne pojede sabljozubi tigar... Međutim, to što je ostalo duboko ukorenjeno u mojim ćelijama i biću, sada u ovim okolnostima nema logike... Zato je mozak modernog čoveka izmislio čudovišta i baba roge, kako bi zadovoljio tu fioku mozga u kojoj su nekada bile divlje zveri... Ali mozak je navikao na taj strah, i učiniće sve da nađe rešenje, tj. opravdanje. Ako ne logično, onda nelogično.

Takođe imam JMČ u Jarcu... I egz Saturn... To govori o prošlim životima osobe koja je možda imala previše odgovornosti. O nekim vojnim licima. O nekome ko je morao da štiti, možda porodicu.. Možda da stražari... Takođe nekoga ko je morao da navikne da stisne zube i da potisne svoja osećanja.

Što će reći da bih možda regresijom došla do odgovora na taj svoj tzv. iracionalni strah od mraka.

Takođe osa Jarac/Rak govori o idejama polova. Tj. tradicionalnim ulogama muškarca i žene. Pa to govori možda o tome da sam bila muškarac, ili da potičem iz ere jačanja patrijarhata. Iako se smatra da nismo živeli smao nekoliko prošlih života, već beskonačno mnogo. Kao i da uopšte nisu bili prošli, jer je vreme koncept, i ne postoji zaista, niti je linearno. Tako da je ispravnije reći paralelni životi. Jer se i tzv. budući životi dešavaju upravo sad, kao i prošli. To potvrđuje i kvantna fizika sve više.

Inače, ja nisam stručni astrolog... Samo hobista...

Imaš sve osobine vrlo stručnog astrologa
ako se ne baviš profesionalno ne znači da nisi stručna
i imaš viši nivo analize

slažem se i za fobije koje su posledica loših iskustava iz prethodnih života
ja sam sigurno negde bila živa zazidana jer imam poseban oblik klaustrofobije

A kako gledas na egz. Mo0Jmc u Ovnu 0Sa...8. polje?
Daje svakako veliku tezinu zivotu, i ljudi me gledaju kao nekog ko je prosao svasta, cak i kad im nista ne kazem.

Prošli tj. paralelni životi vezani za te tradicionalne uloge polova, kao i porodica, čast, hijerarhija, visoki položaji u društvu.

Neko ko je možda vodio narod (Mesec), ratnik (Ovan), Saturn (vlast, otac, ambicija, odgovornost)...

Osmo polje, Škorpija...

Može da govori i o negativnim stranama toga i o pozitivnim.

Neko ko je možda poginuo vodeći svoju vojsku, ili ko je vršio neke manipulacije na nekom visokom položaju. Ili se borio da izvuče porodicu iz siromaštva. Majka koja je bila ratnik za svoju porodicu, i morala je da bude i otac i majka. Ili majka koja jemorala da sakrije emocije, da bi se preživelo... Takođe seksualne patnje, i traume, i skrivanje seksualnosti zbog manipulacijama emotivnim preko iste. Znači osoba oseća neku sramotu na tom polju, a sve to povezano je sa porodicom, i nekom osobom koja je autoritet.

To sve može da se dešava u ovom ili paralelnom životu... Ali se ovde vidi.

Ovan govori o preranoj smrti u "prošlom" životu, o pogibiji, životu koji je iznenada prekinut. Tako da može biti neko ko je ratovao za svoju zemlju ili porodicu (Mesec)...

Taj Mesec u Ovnu sada nosi te uspomene nekoga ko je vođa, i ne dozvoljava nikome da mu naređuje. Ili nekoga ko je bio heroj. Ili ubica...

Bili smo sve, i negativno i pozitivno.

Naravno da nosi veliku zrelost i ozbiljnost zbog Saturna i osme.

Sve zavisi gde je Mars kao dispozitor JMČa i Pluton, kao prirodni vladar osme...

Naša karta priča beskonačno mnogo života koje živi naše biće. Tako da nije samo ova priča ta koja je bitna.

Kod ovakve konfiguracije definitivno je bilo neke borbe, neke odgovornosti... I takođe ukazuje na to da je biće na osi Jarac Rak, tj. da je kod njega u životu bitna priča o tradicionalnim ulogama muškarca i žene. Ako je navikao da je muškarac, teško prihvata da postaje žena i obrnuto... ALi duša mora da nauči obe škole... Pa ako aspekti pokazuju, onda je već nadomak uspeha, i ne smeta mu mnogo promena, a ako je napeto, onda tek postaje taj drugi pol...

Zbog Saturna i Meseca... Ta priča o polovima je naglašena.

Tako da je taj neko mogao da pretrpi kojekakve manipulacije i seksualna zlostavljanja, i sve ono što kasnije daje neprijatnost zbog sopstvene kože i seksualnosti. Jer tako duša uči šta to znači biti žena ili muškarac...

Ne znam... Nisam ti ja dobra za ove klasične analize, moja filozofija je apsurd i nihilizam, i sve mi je i besmisleno i ima smisla. Tako da, ne mogu da se ograničim na samo ovo ovde i sada...

Nisam baš za analize, više volim da filozofiram tako nekad kad mi naleti...

Imaš sve osobine vrlo stručnog astrologa
ako se ne baviš profesionalno ne znači da nisi stručna
i imaš viši nivo analize

slažem se i za fobije koje su posledica loših iskustava iz prethodnih života
ja sam sigurno negde bila živa zazidana jer imam poseban oblik klaustrofobije

Jesi čitala Patrišu Volš, "Astrologija prošlih života"...?

A inače, da... Recimo slušala sam ženu koja je rastrgana (ono kad te muče pa ti vežu udove i razvlače), u nekom životu, u ovom životu, ona ima nekako rasklimane zglobove, i može onako da rotira ruke kako većina nas ne može...

Takođe neke osobe koje su obešene... Imaju neke bolove u vratu, ili tako nekako kriv vrat i šta znam...

Uglavnom...

Telo se seća, dok je naše mentalno biće to potisnulo, jer kada bol pređe granicu koju um može da podnese, mi se diskonektujemo... I odemo u onu Neptunovsku auru... Međutim, telo se seća... A mi ne znamo odakle je to, jer uspomene na to su previše užasne zaa psihu.

Osa 5/11 govori o traumama, Uran, Vodolija. Neko ko traži svoj čopor, svoje društvo. Ili pak beži od istih, jer nekako ima traume pripadanja (možda je nekad doživeo progon iz svog sela i društva). I takođe traume vezane za kreativnost, ili je navikao da je u centru pažnje, pa ne želi sa drugima da deli svoje talente... Opet priča Vodolije, uklapanja u društva... Često naglašena osa 11 govori o nekome ko nije imao roditelje, pa je odrastao u nekoj komuni, domu... Takva osoba nije navikla da je neko izdvaja specijalno (Lav), nego smo svi isti... Ili neka tako priča. Nikada nije imala šansu da bude posebna. Ili obrnuta situacija. Neko ko je uvek bio izdvajan, i sada ne ume ovo drugo. Takođe zavisno od ostalih stvari, osoba može imati staratelje, kao što su recimo baba i deda ili neko drugi ko preuzima ulogu roditelja. Ta osoba ima problem da odraste (peta, dete)... Jer nikad nije ni mogla zaista da bude dete... Ili je navikla da bude detinjasta (JMČ), pa ne želi da život postane o drugima, a ne o njoj...

Ego tripovi, ili obrnuto, neko ko je suprotnost tome.

Zavisi od urana, i dispozitora čvorova...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back