Kakva super fotka. Pa, izgleda sasvim vitalno... Šta joj se desilo?

(A, sad vidim infarkt...)
Van Halene... Za dominantnu planetu mora da se analizira podrobno karta. Da se vidi koja serija je najnaglašenija.
Recimo stelijum u šestoj je Devica, ako nešto drugo ne vuče konce onda je sve drugo manje uticajno. Jer najpre (po mom mišljenju) gledamo kuće, pa jake aspekte, pa znake, koji samo boje to sve... Govore o načinu.
Recimo ako neko ima vladar Asc u Vagi, prema nekim tradicionalnim aastrolozima, on je automatski Vaga (zavisi od ostalog uticaja, ali odmah vuče sve na tu stranu)...
Ako ta osoba uz to ima još i Mesec u sedmoj... Ihaaa, to je još jedan plus za Vagu. Ako ima Veneru, kao vladara Vage kao najaspektovaniju planetu... Još jedan plus za seriju sedam, tj. osobine Vage.
Ako je neaspektovana planeta takođe često vuče konce u karti.
Ili planeta koja je usamljena na jednom delu karte, tj. daje balans svim planetama sa druge strane, znači daje težište... Bitna je.
Mora da se posmatra konfiguracija karte... Lokomotiva i te stvari... Pa i tu gledamo koja planeta ima koju ulogu, tj. težinu.
Takođe priroda dominantnih aspekata. Recimo kvadrati su aspekti Marsa, akcije, napetosti, opredeljenja... Kvintili su aspekti Venere... Takva osoba će prolaziti na lepe oči i uz pomoć talenata tamo gde drugi ne mogu... To joj automatski daje osobine Vage.
Takođe naglašenost ugaonih kuća, tj. kardinalnosti, sukcedentnih tj. fiksnosti, ili padajućih, tj. promenljivosti.
Isto i sa znacima na kraju... Da li su naglašeni kardinalni, fiksni ili promenljivi.
Takođe da li su naglašene vatrene, zemljane, vazdušne ili vodene kuće i znaci...
Sve to se uzima u obzir i analizira zajedno sa Asc, Suncem i Mesecom.
Na astro.com ima programčić koji dosta dobro boduje sve ove stvari koje sam napisala. I ispisuje to sve, po mom mišljenju dosta tačno i približno onome do čega sam dolazila sopstvenom analizom.
Postoje još neki tipovi dominantnih znakova i planeta, ali ne mogu sve to sad da opisujem.
E, da, pitao si za stacionarno retrogradni Neptun...
Zbog toga što se sve posmatra iz ugla Zemlje, neke planete nekad deluju da idu unazad. Retrogradno.
Pre kretanja retrogradnog, planeta neko vreme deluje kao da stoji. Stacionarna je. Sprema se za okretaj ka nazad.
I onda ide unazad neko vreme (osoba se vraća i razmatra neke prošle detalje vezane za tu oblast života, bavi se prošlošću)...
Na tom putu mnogo toga nauči i o svojim i tuđim greškama i koješta... I postaje mudrija. Jer je tu oblast temeljno prečešljala.
Pre kretanja retro, planeta je išla normalno. Međutim primali smo previše informacija, i previše toga se dešavalo po tom pitanju, da smo u jednom momentu morali da stanemo, i da krenemo da odbacujemo suvišan teret. Tj. da prioritetizujemo. Postali smo preopterećeni i sistem nije mogao više da funkcioniše. Zato smo počeli veoma da probiramo čime ćemo da se bavimo, i koje informacije ćemo da obrađujemo...
Išli smo previše brzo za svoje sposobnosti i obaveštenost... Jednostavno žurili smo i promakle su nam mnoge bitne stvari... I greške...
Kada je planeta završila retro hod... Sada je mnogo mudrija nego što je bila... Sav teret je izbacila, i preradila, rasteretila se, i sada se lakše diše...
Sada treba da krene direktno, i opet neko vreme deluje kao da stoji... Dok se "zaokreće", da krene direktno... U tom momentu je najjača, zato što se duže zadržava na nekom stepenu nego kada se kreće.
Kao i stacionarnost pre retrogradnosti, tako i ova po završetku retrogradnosti nosi težišne tačke, to su tačke zaokreta u našem životu po tim nekim pitanjima.
Trenutak kada je stacionarna pre retro kretanja, naziva se stacionarno retrogradno kretanje. To je onaj momenat kada smo preopterećeni nečim, i odjednom stanemo i ne možemo više, pre nego se okrenemo i odemo...
Stacionarno direktna je kada se posle retrogradnosti sprema da krene direktno...
Neptun je planeta konfuzije... Kada ide direkno, ona zamagljuje, baca iluzije i magiju... A kada je retro, onda preispitujemo sve to, raščišćavamo... Magla se malo digne, tek toliko da provalimo da je bila varka... I onda kada treba da krene direktno... Kada je stacionarno direktan... Tada smo najmudriji... Znamo za sve varke i iluzije... Naučili smo da plivamo pod vodom (Neptun)...
Zato kažem da je stacionarno direktan Neptun najjači, i da dobija dosta poena u oceni dominacije...
Kod mene takođe ima egzaktan aspekt na Veneru, koja mi je dispozitor Asc i najaspektovanija planeta, i koja je u 12. (opet serija 12. tj. Neptun).
Vladar dvanaeste i dispozitor te Venere mi je na Asc (što opet daje najveću moć seriji 12. odnosno Neptunu).
Takođe pravi kvadrat na Mesec, čiji je i dispozitor, jer mi je Mesec u Ribama. A taj Mesec je opet u sedmoj (što opet vodi na onu Veneru u 12.). I to pun mesec, i planeta koja je usamljena na jednom delu karte, znači vuče konce.
Ima još ali to su samo neki detalji... Najnaglašenija mi je serija 12. tj. Ribe, zatim Vaga, pa Škorpija... Imam naglašenu treću sa Marsom u Škorpiji koji je u trigonu sa onim moćnim Mesecom... I tako...
Na astro.com odeš na (evo video objašnjenje, kartu sam izmislila, i posle pokazala gde se nalaze ti procenti... U ovoj karti najnaglašeniji Saturn, i znak Jarca, zatim Vodolija, i Škorpija)...
Izvinjavam se klik na mišu mi je malo otišao pa ne kontrolišem kursor baš najbolje.
Evo, u slikama...