Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.624
1. Šta je ovde tvoja primedba?1 izdaleka, unapred javlja sta nie bilo u buducnosti [prorocim
2. ono sto nije bilo poznato pre apostola, tajna, tek je tada otkrivena, a Bog ju je predodredio odavno
3. Bog unapred zna i odredjuje, niko ne moze prici Hristu ako mu nije dato od Boga [znaci, prvo ti e dato od Boga, pa tek onda pridjes Hristu]
4. unapred opet je Bog odredio kroz Sina, to sto mi nismo znali dok Sin nije dosao, to ne znaci da Bog nije sve unapred predodredio [imas mnoge druge citate koji navode licno]
5. nasa dela u 1. ili 21. veku nisu ono sto spasava, vec blagodat preko Hrista, - znaci 1. vek jos uvek nisu nastupila vecna vremena, ni danas 21. vek os vek nisu nastupila vecna vremana, vec ih cekamo - kad ce doci, ne znamo, Bog je upravo ta vremena zadrzao u svojoj vlasti, ali svakako ako nesto cekamo, onda je to buducnost - vaskrsenje, zivot BUDUCEG veka, ...
6. to sto je spasenje javljeno tek jevandjljem u 1. veku, to ne znaci da Bog nije znao ko od ljudi ce da ga prihvati, pa je tako unapred znao i za mene Adama mnogo pre tog 1. veka.
7. jevandjelje po Jovanu smo vec diskutovali, dva casa, a gresku ko je knez ovoga sveta, tu gresku prvo da priznete da ste je napravili iz nerazumevanja i aplikovali na Hrista [da je knez ovoga sveta, a do tada je djavo bio knez ovoga sveta, sad odjenom Hristos IZBACEN], pa tek onda da razjasnimo. Ukoliko pak vi trdite da malo djavo, malo Hristos mogu obojica da budu knezovi ovoga sveta, onda nemamo sta da se tu nastavljamo.
8. Ili verujes da je Ilija Jovan Krstitelj ili ne verujes. Ja verujem. Isto za proroke. Do tada su prorokovali, a od tada se ostvaruju, prosto kao pasulj, nema nikakve vremenske petlje, nego ti zapetljavas, a ja raspetljavam.
2. To i piše u citiranim mestima. Šta je ovde tvoja primedba?
3. Ko je to sporio? To i piše u Jovan 6.44 Niko ne može doći meni ako ga ne privuče Otac koji me posla Šta je ovde tvoja primedba?
4. To i piše u citiranim mestima. Šta je ovde tvoja primedba?
5. I to je jasno još iz Novog Zaveta.
Efescima
Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji, ne od dela, da se niko ne pohvali. Jer smo Njegov posao, sazdani u Hristu Isusu za dela dobra, koja Bog unapred pripravi da u njima hodimo.
Šta je ovde tvoja primedba?
6. O tome i govorim. Šta je ovde tvoja primedba?
7. Diskutovali jesmo, ali se složili nismo. Ne sećam se da sam se saglasio s tvojom teorijom "dva trena" za različita vaskrsenja.
8. To i piše u citiranim mestima. Hristos je taj koji za Jovana potvrđuje da je to "Ilija što će doći". Šta je ovde tvoja primedba?
Ništa ti ne raspetljavaš, nego svojim promašenim primedbama samo upetljavaš diskusiju.nego ti zapetljavas, a ja raspetljavam.
Stalno bi hteo da nekog ili nešto raskrinkavaš, ali to uglavnom ode u lavirint.
Od osam stvari koje si pobrojao kao primedbe, nijedna suštinski nije primedba.
Ili su u pitanju iste stvari koje su i rečene citatima koje postavljam ili su primedbe toliko nedefinisane da nije jasna poenta koja se njima ističe.