3 državna faxa istovremeno?

Bravo ti ga...
Znam dechka, iz Petnice, koji studira matematiku i fiziku istovremeno.
Koji?
Ja znam jednog iz moje gimnazije, fizika i ETF. U roku, prosek iznad 9 na oba. A još je i zgodan.
jel tezak fax puno? Recimo da ce mi srpski biti tezak, nista ostalo. Mozda cu ipak samo english, dutch en spanish

as in one university.
Umetnost i bilogy, to cu ostaviti ako sposobna budem.
Nema teških i lakih fakulteta globalno gledajući... moj dečko bi krv ispljuvao na filološkom jer ga ne interesuju jezici niti druge divne humanističke nauke koje mi negujemo

, a sigurna sam da ja ne bih održala svoj prosek preko 9 na njegovom fakultetu (telekomunikacije)...

Dakle, od tebe zavisi - koliko si voljna da radiš, koliko hoćeš da dolaziš na časove koji nisu obavezni a korisni su, koliko hoćeš da radiš domaći (imam više domaćeg nego što sam imala ikad u osnovnoj i srednjoj), niko neće smatrati da je tragično ako ga ne uradiš, ali za tvoje je dobro... Koliko ćeš slušati radio na tom jeziku, gledati filmove i čitati knjige, itd. itd. Namerno nisam stavila ''koliko ti idu jezici'' iz prostog razloga što svakom može sve da ide ako dovoljno radi, uverena sam u to (znači, možda bih ipak održala taj prosek na telekomunikacijama?

), dakle, džaba ti ekstreman talenat (ako tako nešto uopšte postoji) ako ga ne gajiš i razvijaš. Kao u priči o kornjači i zecu.
Uzgred, na filološkom u BGu je moguće uporedno studiranje na dve katedre. Ako si ti baš zapela da iscepaš nivo C2 na nekoliko jezika a ne samo dva, moraćeš mnogo, mnogo, mnogo da radiš. A pazi ovako: ja se sad, na drugoj godini, razbijam od rada za norveški. Domaći za Sofiju mi oduzme gotovo celo jedno popodne, domaći za Natašu drugo, prevod treće, eventualno čitanje lektire oduzima svaki slobodan trenutak kao i eventualno spremanje neke prezentacije i spremanje za test. Jezik je divan, ali ja sam na prvoj godini imala utisak da nikad s tako nečim teškim nisam imala priliku da se bakćem, i to samo zbog tempa koji nam je nametnut. Vremenom navikneš, ali nisam sigurna da bih pored ovoga umela i uspela da studiram još jedan jezik. Srećom, moja grupa je jedna od ozbiljnijih, ima nas raznih, ne znam kakve su te koje ti želiš da upišeš. Valjda će mi se isplatiti jednog dana.
U svakom slučaju, prvo ti lepo upiši jedan fakultet, jedan smer, pa onda vidi da li možeš sebi da priuštiš taj luksuz, da li imaš toliko slobodnog vremena (i da li će ti biti žao! Moja drugarica koja studira kineski reče mi da ima toliko slobodnog vremena da bi komotno mogla upisati još nešto, ali ne želi da se odrekne putovanja u NS kod dečka, kilometarskih telefonskih razgovora s njim, druženja sa mnom

i sličnih dragih stvarčica).