Sta zelite da postanete?

Dovla:
E sad si lupio i ostao ziv!
Ovo za cene u Americi je prica za sebe... tamo je jeftinije nego bilo gde u Evropi...
A ovo za kvalitet skola... ne mogu... nemam snage da se ubedjujem.... objasni mi samo kako je moj rodjak koji je ovde bio 3 godina srednje kad je otisao tamo odmah upisao drugu godinu koledza??? :?

razumem sta je lik hteo da kaze.
to sto mi ucimo napamet gomilu podataka koji nam nikad nece trebati
( broj ovaca po glavi stanovnika na novom zelandu, rezervnu materiju zelenih algi, gde se nalazi neki nikad-cuo-niti-ce-mi-ikad-trebati vulkan...) - obesis macku o rep.
na stranu sto to, i da zapamtis sve sitnice (samo oko 10281633361397294792 nih) koje ucis u skoli (kao sto NECES da ih zapamtis) nikad ti nece trebati.
na testovima koji procenjuju stvarno znanje smo medju najgorima, ako ne i najgori u evropi.
amerika je upravo druga krajnjost.

I dalje stojim iza toga da je nase skolstvo mnogo bolje od USA... To sto mi ne znamo da ga primenimo i sto smo u ovoj situaciji je posledica neceg drugog sto nema veze sa ovom temom. Tvrdim da se sa nasom skolom i malo slifa za posao moze itekako uspeti uvde u Srbiji ;)

Dovla:
I dalje stojim iza toga da je nase skolstvo mnogo bolje od USA... To sto mi ne znamo da ga primenimo i sto smo u ovoj situaciji je posledica neceg drugog sto nema veze sa ovom temom. Tvrdim da se sa nasom skolom i malo slifa za posao moze itekako uspeti uvde u Srbiji ;)

mozda se nisam jasno izrazila.
mi ucimo uglavnom TEORIJU, teoriju, i SAMO TEORIJU, koju posle zaboravimo.

e zaboravili ste onu - svaka ptica svome jatu leti... [Birds od a feather flock together, da li? da malo budemo polinomi... ovaj, mislim, poliglote ;p] ne znam da l' ste rekli ono - svud' podji, ali kucji dodji? tako nekako...

chek' sad, da vidim na kojoj sam temi...

aha.

shta zhelim da postanem?
mozhda sam vecj odgovarala... ne znam.
Neko i Neshto. Chovek. I guess.. (;
http://www.flocktogether.com/

Back