Sta vas je danas iznerviralo

Onaj simpa cuvar plaze se pretvorio u zver. Neprepoznatljiv.
article-2025360-0D66D18500000578-33_634x715.jpg
8626dfef82f801d5_my-mn.jpg

Nisam nista uradila u Socijalnom.
Dala sam im Resenje iz Katastra da sam vlasnik nepokretnosti, ali nisu napisali da sam vlasnik samo malog dela nepokretnosti, tako da mi savetnica trazi Ugovor o ostavinskoj raspravi gde tacno pise da smo se nas tri naslednice (majka koja je pokrenula ostavinu i sestra i ja, prihvatile dela nasledstva na nepokretnosti - stanu i da je najveci deo dobila moja majka, a nas dve, moja mladja sestra i ja, ostatak, tj. po jednu sestinu.
E sad, meni ovi iz Socijalnog traze to Resenje o ostavinskoj raspravi, jer sam na socijali, ali ja ga nisam dobila.
Majcin advokat, inace cerka majcine sestre, je zastupala moju majku i ona je mojoj majci predala samo dva primerka originala tog Resenja.
Kako majka ne govori sa mnom vec skoro 4 godine, ne znam gde da pokusam da dodjem do tog resenja.
Valjda treba da idem u Prvi sud gde se vodio postupak, ali ne znam da li ce mi dati to prokleto Resenje.
Problem je u tome sto sam ja u Ugovoru o stanu kao clan domacinstva, ali nemam prebivaliste na toj adresi gde stanujem, nego imam adresu gde sam ranije zivela, pre vracanja u roditeljski stan.
A majka mi za ove 4 godine koliko zivim sa njom, bez njene dozvole (nije bila za to da se vratim u stan nakon sto je bivsi decko prodao stan gde sam zivela sa njim i otisao u unutrasnjost, jer je i on, kao i ja izgubio posao).
S tom razlikom sto je on primljen nazad bez problema, a ja sam usla u stan protiv majcine volje, tj. nije htela da me primi... a ja nisam imala gde da odem, nego da se vratim u stan koji su moji roditelji dobili i zbog mog postojanja i postojanja moje sestre...
Ne znam sta cu dalje.
Uplela sam se kao pile u kucine.
Da li ona ima pravo da mi ne da Ugovor o stanu da bih mogla da promenim mesto prebivalista i da li ona mora da bude prisutna u sluzbenim prostorijama u Ljermontovoj, posto sam sa Vozdovca? A vec znam da nece ici sa mnom u miliciju, jer to ne zeli.
Ko me je razumeo, molim za neki odgovor.
Ili da idem u opstinu kod zastitnika gradjana da vidim sta ce mi reci.

Poslednja izmena:
-imas call centar u prvom sudu pa pitaj za info oko kopije ostavinskog resenja
-za promenu adrese (vracar u pitanju) nije morao vlasnik da ide, u policiju se nosila samo vlasnicka LK i resenje o godisnjem porezu na nepokretnost (nisamo imali nista iz katastra...)

meni je logicki, ako ides u sud i dobijes mogucnost da kopiras ostavinsko resenje (i naravno, odmah kopiju i overis u sudu), na osnovu njega mozes dobiti promenu adrese

Pa i ja tako mislim.
Sta ce mi ugovor o stanu, ako dobijem resenje o ostavinskoj raspravi u kome pise da sam jednim delom vlasnik stana?
Ja cu reci ako me budu pitali sto nisam donela l.k. majcinu, da ona ne govori sa mnom i da nece da mi je da.
Samo da platim taksu i da ponesem svoju l.k. i to resenje o ostavinskom postupku gde pise jasno da imam pravo na ostavinu i to bi bilo to.

sin predao za z.knizicu u februaru 2017, podigao je prosle nedelje...na papiru pisu podaci koji su na cipu, i pise da je overena do 2016:eek:
proveri na sajtu zdravstvenog osiguranja i tamo izadje da je overena do 2018...

kakva je ovo budalastina
stvarno smo smesna zemlja

sin predao za z.knizicu u februaru 2017, podigao je prosle nedelje...na papiru pisu podaci koji su na cipu, i pise da je overena do 2016:eek:
proveri na sajtu zdravstvenog osiguranja i tamo izadje da je overena do 2018...

kakva je ovo budalastina
stvarno smo smesna zemlja

Nadam se da ce brzo da isprave gresku. Samo da se sekiramo, da cekamo, eto na to smo osudjeni. Na redove, na nerviranja.
U takvoj zemlji zivimo, sigurno su dobili direktivu da pozure sa stancom, a kad se zuri naravno da su greske cesce.
Sigurno je mnogima napravljena ista greska, jer se ti datumi stavljaju u program, pa kad se pogresi, pogresna bude citava serija ili vec kako izradjuju te kartice.
Jel ste videli sta uradise sa Beogradom?
Ceo grad je postao veliko gradiliste.
Nema dela grada gde se nesto ne kopa ili rusi.
Ne znam sta ce biti od 1. septembra kad krene skola i kad se zavrse odmori...

- - - - - - - - - -

Zar je moralo sad sve da se radi, rusi, gradi, popravlja... ili su to mogli po nekom prioritetu?
Ne razumem.

zar ne znas da ce biti bg izbori?:rtfm:

Ma znam... :dash:

- - - - - - - - - -

Obicni rebrasti cips. Nema deset listica, dzabe bacih pare.

Ja cips vise i ne kupujem.
Eventualno one najjeftinije stapice od 19,99 u Maxiju.
Nema ni tu previse stapica, ali eto ponekad to kupim kad mi se jedu neke slanoce.

- - - - - - - - - -

Danas cu morati da trazim neku ulicu na Banovom brdu, a uopste ne znam taj kraj.
Valjda ce mi neko od prolaznika pomoci.
Nerviram se od sabajle zbog toga, jer mi se desavalo doduse samo jednom da ne pronadjem lokaciju, ali tada sam dobila pogresan broj zgrade pa nisam ni mogla nista tu da ucinim.
Valjda cu naci, a da li je vredno odvojenog vremena za taj posao koji nude, videcu.
A nemam snage za taj posao, jer bih trebala da primam infuziju, ali to je druga prica. To nije bitno kad se nema posao. A ne mozete da ga nadjete u struci.

Ma znam... :dash:

- - - - - - - - - -

Ja cips vise i ne kupujem.
Eventualno one najjeftinije stapice od 19,99 u Maxiju.
Nema ni tu previse stapica, ali eto ponekad to kupim kad mi se jedu neke slanoce.

- - - - - - - - - -

Danas cu morati da trazim neku ulicu na Banovom brdu, a uopste ne znam taj kraj.
Valjda ce mi neko od prolaznika pomoci.
Nerviram se od sabajle zbog toga, jer mi se desavalo doduse samo jednom da ne pronadjem lokaciju, ali tada sam dobila pogresan broj zgrade pa nisam ni mogla nista tu da ucinim.
Valjda cu naci, a da li je vredno odvojenog vremena za taj posao koji nude, videcu.
A nemam snage za taj posao, jer bih trebala da primam infuziju, ali to je druga prica. To nije bitno kad se nema posao. A ne mozete da ga nadjete u struci.

Koju ulicu trazis?

Koju ulicu trazis?

Nasla sam je. U pitanju je bila ulica Mira Popare, blizu Pozeske. Pozvana sam bila na razgovor za posao cistacice.
Ali, nista od toga. Radi se kako njima odgovara tj. sve zavisi od klijenata koji traze ciscenje, neki put od devet do dvadesetjedan cas 3 dana zaredom, pa dan pauze... a ja to ne mogu da ispratim jer imam obavezu da cuvam bolesnika sa srcanim oboljenjem.
Sutra opet idem na drugi razgovor, valjda ce uslovi biti povoljniji, mnogo se nerviram jer ne mogu da nadjem nesto sto bi mi odgovaralo.
A sama da postavim oglas, javljali bi mi se svakojaki sa svakojakim predlozima...
Pisala sam o tome.
Posto ne mogu da nadjem posao u struci, trebalo bih da otvorim agenciju Ocajne spremacice, samo da imam pocetni kapital.

- - - - - - - - - -

Ako nekom treba spremacica za odrzavanje poslovnih prostorija ili stana, idealno bi bilo 4-satno radno vreme, u popodnevnim casovima, ili od deset do cetrnaest sati.
Ali, neeema takvih ponuda. :(

Nasla sam je. U pitanju je bila ulica Mira Popare, blizu Pozeske. Pozvana sam bila na razgovor za posao cistacice.
Ali, nista od toga. Radi se kako njima odgovara tj. sve zavisi od klijenata koji traze ciscenje, neki put od devet do dvadesetjedan cas 3 dana zaredom, pa dan pauze... a ja to ne mogu da ispratim jer imam obavezu da cuvam bolesnika sa srcanim oboljenjem.
Sutra opet idem na drugi razgovor, valjda ce uslovi biti povoljniji, mnogo se nerviram jer ne mogu da nadjem nesto sto bi mi odgovaralo.
A sama da postavim oglas, javljali bi mi se svakojaki sa svakojakim predlozima...
Pisala sam o tome.
Posto ne mogu da nadjem posao u struci, trebalo bih da otvorim agenciju Ocajne spremacice, samo da imam pocetni kapital.

- - - - - - - - - -

Ako nekom treba spremacica za odrzavanje poslovnih prostorija ili stana, idealno bi bilo 4-satno radno vreme, u popodnevnim casovima, ili od deset do cetrnaest sati.
Ali, neeema takvih ponuda. :(

..to sto bi ti htela skoro je nemoguce naci....nema to kako tebi odgovara, vec kako njima i to je opet normalno, jos se niko nije prilagodjavao spremacicama....ja sam videla da
u Amanu traze radnike, ali to je puno radno vreme, sa jednim slobodnim danom u nedelji ali nije precizirano koji je to dan...

..ajde srecno da nadjes sto ti odgovara....

Back