Sta vas je danas iznerviralo

Nerviraju me ljudi koji pustaju svoje kucice da mi se motaju oko nogu, a drze ih na povocu. Tako mi dodje da uradim nesto protivzakonito ;)

Mene nervira kad se neka džukela iskenja u gradu, a gazdarica, prava novosadska malograđanka, verovatno udata iz interesa, sa naočarima i kilogramom šminke, kojom pokušava od guzice napraviti lice, samo prođe, kao da ništa bilo nije...

Dobro, taj haos i stav '' neko drugi je plaćen da to uradi'' je nama svojstven već godinama nekako nam je trade mark...Da postoje ti ''omraženi'' evropski komunalni zakoni i da se primenjuju bilo bi drugojačije...:)
Tema...Ljudi koji se okreću kako vetar duva ne samo u vezi politike nego generalno...

Blago vama kad su to razlozi za nervozu.

Где би ми крај био кад бих кренула да ређам...Издвоји се понешто бенигних глупости за ову тему и то је то.

- - - - - - - - - -

Isto kao kod mojih roditelja-došlo mi da ispovraćam utrobu. Kod nas su tek u najavi:roll:dok Điki skupi pare

Код нас изгледа нису чули за нешто што се зове ОДРЖАВАЊЕ - једном направе и ћао, док траје, траје. :confused:

Poslednja izmena od moderatora:
dala mi juce vaspitacica cerkine radne sveske od prosle godine. neverovatno: to je skoro sve prazno. tek na po kojoj srani ima nesto obelezeno.
sad mi nije jasno - ako nisu nista radili u njima - sto smo ih kupovali? a ako su radili zasto mi nikada nisu rekle da je moje dete nezainteresovano ili sta god.
skoro cele godine, kad odem po nju isti odgovor: - nije spavala, slabo je jela, a ovako je bila dobra. pa da li deca idu u vrtic da jedu i spavaju? ooooooo!!!!

A sa pocetkom nove skolske godine pocele su i uobicajeno iritirajuce i potpuno nepotrebne guzve ispred obliznje skole u mom kraju. U jutarnjim i kasnim popodnevnim casovima je izuzetno mucno provlaciti se izmedju nacickanih automobila a gotovo nemoguce proci tuda sopstvenim autom. Uzrok svemu je prevelika briga modernih roditelja oko svojih mezimaca, jer su, znate, danasnje djacke torbe mnogo teske i krive krhku deciju kicmu... nije to isto kao kad smo mi isli u skolu, nosila se samo po jedna sveska i jedna olovka u torbi... I tako, svakog dana mora da se pozuri i zauzme sto bolje i blize mesto pored skole, a najbolje ispred same kapije.

Mada, ima tu i cistog pomodarstva, lecenja kompleksa i ko zna cega sve jos. Znate ono "Pa nece valjda moja deca da idu pesaka u skolu a njihova kolima. I ja imam kola i to bolja".

A sa pocetkom nove skolske godine pocele su i uobicajeno iritirajuce i potpuno nepotrebne guzve ispred obliznje skole u mom kraju. U jutarnjim i kasnim popodnevnim casovima je izuzetno mucno provlaciti se izmedju nacickanih automobila a gotovo nemoguce proci tuda sopstvenim autom. Uzrok svemu je prevelika briga modernih roditelja oko svojih mezimaca, jer su, znate, danasnje djacke torbe mnogo teske i krive krhku deciju kicmu... nije to isto kao kad smo mi isli u skolu, nosila se samo po jedna sveska i jedna olovka u torbi... I tako, svakog dana mora da se pozuri i zauzme sto bolje i blize mesto pored skole, a najbolje ispred same kapije.

Mada, ima tu i cistog pomodarstva, lecenja kompleksa i ko zna cega sve jos. Znate ono "Pa nece valjda moja deca da idu pesaka u skolu a njihova kolima. I ja imam kola i to bolja".

Има и тога, али у мом граду су били учестали нестанци деце на путу до куће, па силовања, па туче, па свашта нешто.

И директори школа су на почетку сваке школске године молили родитеље да своју децу чекају испред школе.

Није то као кад смо ми ишли у школу, у праву си.

Али, разлози на жалост нису увек они које си навео.

Има и тога, али у мом граду су били учестали нестанци деце на путу до куће, па силовања, па туче, па свашта нешто.

И директори школа су на почетку сваке школске године молили родитеље да своју децу чекају испред школе.

Није то као кад смо ми ишли у школу, у праву си.

Али, разлози на жалост нису увек они које си навео.

Mi smo bas mirna sredina i potpuno sam ubedjen da je razlog taj koji sam naveo. Nisu nestajala deca, nije bilo silovanja, niti icega slicnog. Jednostavno ljudi vode decu u skolu da bi im nosili torbe i odvode ih iz istog razloga.

Mi smo bas mirna sredina i potpuno sam ubedjen da je razlog taj koji sam naveo. Nisu nestajala deca, nije bilo silovanja, niti icega slicnog. Jednostavno ljudi vode decu u skolu da bi im nosili torbe i odvode ih iz istog razloga.

Поента је у аутомобилима, јел тако?

Ја сам моје доводила (наравно пешице) и одводила из школе прве три године али искључиво због опасних прелаза без семафора.

Није сада да их браним, али јеси ли скоро подигао торбу једног првака?

Ја јесам прошле године и нисам могла да верујем колико је тешка.

Ми смо носили по једну књигу из предмета које имамо тог дана и по највише две свеске (домаћи и школска).

Сада носе све то из свих предмета које имају и плус некакве радне свеске за сваки предмет (некада и по две).

Као да учитељице нису чуле за распоред часова, него носе све што је купљено за почетак школске године.

Што је много, много је.

Моје дете још не иде у школу, али нека јој је Бог у помоћи.

Ми смо носили по једну књигу из предмета које имамо тог дана и по највише две свеске (домаћи и школска).

Сада носе све то из свих предмета које имају и плус некакве радне свеске за сваки предмет (некада и по две).

Као да учитељице нису чуле за распоред часова, него носе све што је купљено за почетак школске године.

Што је много, много је.

Ја ћу своје дете учити да се сналази од самог старта. Носиће само опрему за физичко и свеске из неких предмета, док ће се кнјигом служити заједно са другаром из клупе, ха,ха

Што је много, много је.

Да, те радне свеске које и не пипну а морају да их носе.:confused:

Поента је у аутомобилима, јел тако?

Da, primarno, a razlog tome je to debilno nastojanje da se na svaki nacin ugodi svojim ljubimcima. Jedini efekat je ustvari da ih tako ucis da u zivotu uvek idu linijom manjeg otpora.

Ја сам моје доводила (наравно пешице) и одводила из школе прве три године али искључиво због опасних прелаза без семафора.

Ovde nema nekih opasnih tacaka i u moje vreme smo svi dolazili pesice, eventualno neko nekad kolima, ali samo ako je usput. Danas je to pod "obavezno".

Back