Sta vas je danas iznerviralo

Те ствари без препоруке тешко иду. Да ипак упишеш дете у вртић?

Znam, imali smo devojku koja je cuvala i vodila u vrtic dve godine, sad je dobila posao i pocinje da radi.
Svesna sam da ce mi biti tesko jer nama treba neko ko ce je voditi u vrtic i povremeno cuvati kad se razboli i za vreme raspusta.
U okolini nema nikog, za sad.
Danas stavljam oglas na ulaz zgrade, nadam se da ce se neko javiti.

Znam, imali smo devojku koja je cuvala i vodila u vrtic dve godine, sad je dobila posao i pocinje da radi.
Svesna sam da ce mi biti tesko jer nama treba neko ko ce je voditi u vrtic i povremeno cuvati kad se razboli i za vreme raspusta.
U okolini nema nikog, za sad.
Danas stavljam oglas na ulaz zgrade, nadam se da ce se neko javiti.

Вама треба неко ко ће ту стално бити. Дајте собу некој девојци која ће то радити.

Išao sam od Beograđanke ka Terazijama i u jednom trenutku osetim kako mi neko vuče ranac koji mi je na leđima. U trenutku sam pomislio da je neki poznanik koji se šali sa mnom, okrenuo sam se i ugledao dva maloletna građanina Srbije romske nacionalnosti (oko 16-17 godina).
Kako sam se okrenuo i oni su se okrenuli i krenuli u suprotnom pravcu. Skinuo sam ranac, video da je jedan džep otvoren i krenuo da preturam da vidim da li je sve tu - jeste, dobro je.
Ona dva klinca posle par koraka se okrenuše ka meni i jedan mi kaže: "Šta tripuješ?", a drugi krene da se krsti i da gunđa: "Nenormalan čovek!".
Samo sam rekao: "Nemoj da vas istripujem pa da se krstite nogama umesto rukama!". Mada, kakvo je vreme još bih ja ispao kriv zbog maltretiranja maloletnih pripadnika zaštićene nacionalne manjine.

'

Ihaha kad god odlazim u bolnicu mentalno se pripremim za neke neprijatnosti. Kakva je to bahata stoka, em se finansiraju od para poreskih obveznika, em imaju muda da se ponasaju drsko i nesposobno.
Ponaša se drsko i bezobrazno iako ima platu koju dobija od poreskih obveznika od celih 60.000 dinara.

A za te pare je morao da završi najteži fakultet u ovoj državi (ne znam koliko sada traje, a li nekada je trajao minimum 6 godina), pa da odstažira godinu dana, a onda da ide na specijalizaciju koja traje minimum dve godine.
Takvog istog lika u Nemačkoj državni obveznici plaćaju i po 10.000 evra.

Ima nas raznih, i u svakoj profesiji ima onih koji umeju da rade i koji se šlepaju (ko zna kako i na koji način su došli do diploma). E pa oni koji umeju da rade su otišli trbuhom za kruhom, a ovde u našim državnim ustanovama ostali oni koji ne znaju. Čast izuzecima - ima ih.

Hoću da kažem, šta možeš da očekuješ od čoveka koji od državnih obveznika dobija platu od koje jedva sastavlja kraj sa krajem, a koji bi za isti posao negde drugde važio za nekoga ko je dobro plaćen i bogat???
Druga je priča da ih je po državnim domovima zdravlja i bolnicama ostalo malo zaposlenih - sve se razbežalo. A dovoljno je da mu se pojavi neko ko je nervozan, drzak, bezobrazan pa da mu upropasti ceo dan. I taj posle treba da je za nešto.

Poenta:
U celoj toj priči najveći su krivci oni koje smo svi mi na poslednjim izborima postavili na vlast.

Ponaša se drsko i bezobrazno iako ima platu koju dobija od poreskih obveznika od celih 60.000 dinara.

A za te pare je morao da završi najteži fakultet u ovoj državi (ne znam koliko sada traje, a li nekada je trajao minimum 6 godina), pa da odstažira godinu dana, a onda da ide na specijalizaciju koja traje minimum dve godine.
Takvog istog lika u Nemačkoj državni obveznici plaćaju i po 10.000 evra.

Ima nas raznih, i u svakoj profesiji ima onih koji umeju da rade i koji se šlepaju (ko zna kako i na koji način su došli do diploma). E pa oni koji umeju da rade su otišli trbuhom za kruhom, a ovde u našim državnim ustanovama ostali oni koji ne znaju. Čast izuzecima - ima ih.

Hoću da kažem, šta možeš da očekuješ od čoveka koji od državnih obveznika dobija platu od koje jedva sastavlja kraj sa krajem, a koji bi za isti posao negde drugde važio za nekoga ko je dobro plaćen i bogat???
Druga je priča da ih je po državnim domovima zdravlja i bolnicama ostalo malo zaposlenih - sve se razbežalo. A dovoljno je da mu se pojavi neko ko je nervozan, drzak, bezobrazan pa da mu upropasti ceo dan. I taj posle treba da je za nešto.

Poenta:
U celoj toj priči najveći su krivci oni koje smo svi mi na poslednjim izborima postavili na vlast.

Ako mu je plata mala neka da otkaz, a dok je na drzavnoj sisi treba da bude na usluzi gradjanima. Najdrskiji i najbezobrazniji su koliko sam ja video upravo zdravstveni radnici, ne pacijenti, a sto se tice izbora ja te na vlast sigurno nisam postavljao...

Ako mu je plata mala neka da otkaz, a dok je na drzavnoj sisi treba da bude na usluzi gradjanima. Najdrskiji i najbezobrazniji su koliko sam ja video upravo zdravstveni radnici, ne pacijenti, a sto se tice izbora ja te na vlast sigurno nisam postavljao...
Pa svi oni koji vrede su i dali otkaz i otišli da rade za mnogo veće pare. Opet kažem, čast izuzecima.

A osnovni problem svih nas je što se od plata i dalje odvaja za državno zdravstvo, a ako ti zaista (ne daj Bože) zatrebaju onda moraš da ideš privatno, jer od državnih ustanova nemaš nikakve vajde.

Zenturaca koja me je rodila i koja mi svaki dan ogadi zivot time sto me vredja i maltretira na svakojake nacine, jutros je usisavala stan i sto je jace mogla udarala po mojim vratima.
Podigla mi je pritisak.
Da sam sigurna da mi plasi tj. maltretira kuce dok sam na poslu, presudila bih joj i robijala bih je.
Toliko mi se zgadilo to stvorenje.
Da valja, Bog bi je odavno uzeo. Ovako, nece je ni Svevisnji.

Zenturaca koja me je rodila i koja mi svaki dan ogadi zivot time sto me vredja i maltretira na svakojake nacine, jutros je usisavala stan i sto je jace mogla udarala po mojim vratima.
Podigla mi je pritisak.
Da sam sigurna da mi plasi tj. maltretira kuce dok sam na poslu, presudila bih joj i robijala bih je.
Toliko mi se zgadilo to stvorenje.
Da valja, Bog bi je odavno uzeo. Ovako, nece je ni Svevisnji.
Koliko mržnje i negativne energije ima u Srbiji kao posledica sveg nasilja i ratova samo to tera ljude napolje čak i da je ekonomska situacija savršena...Kada neko izgubi ratove a i dalje priča kako je neka sila to se prenosi na ljude na terenu koji dobijaju napade bahatosti i arogancije koji proizvode ovakve situacije.

Razmišljanje o osobi koja je bila u mojoj grupi na putu kroz Italiju i koja je arogantna i odbojna, kao da je boga uhvatila za m*** a kao ''smetaju joj italijani'' i ''italijani su neljubazni''...Naši ljudi su izgleda totalno pogubili bilo kakve veze sa realnošću i svojim mestom u svetu...

Meni je interesantan taj fenomen da je SAMO srbija postala neka vrsta kontejnera za otpad svih ostalih sa balkana, mislim na ljudski otpad...Očekujem u narednim godinama i učesnika iz Republike Kosovo. Imao sam više mišljenje o narodu ovde ali ono polako bledi...I zato nije kriva samo vlast koja je na koncu samo izraz najdublje volje ili mentaliteta većine naroda.

Vozači koji se okreću ka suvozaču pa čak i ka zadnjem sedištu u toku vožnje. Ono, prototip beskonačno samouverenog Srbende, a zbog te samouverenosti često drugi plaćaju. Danas gledam jednog, ulazi u krivinu okrenut licem ka suvozaču da bi mu nešto rekao i prelazi preko pešačkog potpuno nesvestan da li ima pešaka na njemu.

Tući do krvi, ništa drugo.

Back