Šta trenutno razmišljaš 2

Nisam znala, svašta od Amera, to boli dok se koža opusti.
Nije čudo što su na konjima i spavali i jeli, ko da hoda u takvoj obući.
Mada ni Indijanci nisu bili bolji, njihove žene su žvakale kožu bizona,
jelena itd kako bi je omekšale i mogle da prave vigvame, obuću i odeću.

Nisam znala, svašta od Amera, to boli dok se koža opusti.
Nije čudo što su na konjima i spavali i jeli, ko da hoda u takvoj obući.
Mada ni Indijanci nisu bili bolji, njihove žene su žvakale kožu bizona,
jelena itd kako bi je omekšale i mogle da prave vigvame, obuću i odeću.
Kad smo kod Indijanaca, nema velike razlike između mokasina i naših opanaka.

Priča mi sinoć prijatelj koji drži agenciju za nekretnine, da je imao slučaj dede, deviznog penzionera (možda se samo tako predstavljao), koji je iznajmljivao luksuzno nameštene stanove. Useli se, za mesec dana proda sve stvari iz stana i iseli se. Ljudi dođu na prazan, otključan stan. A od dede ni traga ni glasa. I tako nekoliko puta.
Ko će još gospodina deviznog penzionera kontrolisati 😉 a deda ih opelješi.

Људи јесу наивни. Мој рођак је издавао мали стан студенткињама и није проверавао коверте са плаћеним рачунима које су му давале све док нису почеле да стижу тужбе због дугова. Девојке у међувремену отишле у завичај.
Кренуо да отвара коверте а оно нека сечена хартија, морао је да путује 150 км и да се свађа са њиховим родитељима да би добио паре назад.

Brat moje kume uhapšen na granici sa velikom količinom psihoaktivnih supstanci. Čovek od skoro 60 godina, sa porodicom, unučićima. Kada čoveku pojam "laka lova" izađe iz glave? Preti mu kazna od 10 - 15 godina zatvora.
Bez obzira na godine, ljudi su spremni zarad para svašta da urade, i da budu ubeđeni da će to onu lagano, čas posla fino da zarade. Naravno da to baš nije tako, posle strada cela porodica.

Radio za nekoga ili po svom nahođenju krenuo u taj posao ?
Navodno, radio za nekog. I navodno, za to je trebalo da dobije 2500€. Ne znam koliko je sve tačno, jer iako nije kumin rođeni brat, ne mogu da je pitam direktno. Ja sam čula od mog brata od strica, koji je kamiondžija u istoj firmi gde i ovaj.
Ako je istina, tek to mi je suludo da preuzmeš rizik za 2500€. Pritom, mesečno zarađuješ 3000.
Ne znam, mene kada nešto pogodi, ja danima o tome razmišljam. Tražim razloge, opravdanja, i samo mi se to vrti po glavi.

razmisljam o mentalnoj strukturi ljudske vrste
na pragu cetvrte industrijske revolucije
a moze biti i cetrdeset cetvrta, a sta nam to vredi kad se jos uvek nismo, a pitanje je hocemo li i kada, prevazici naoruzavanje/ratove i destrukciju

podsticaj na razmisljanje je ovaj video

Back