Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Metla na vestici jesi li kad koristila kapi za nos avamys?
Propisao mi ih je dr protiv alergije uz jos jedne kapi.Ali apotekarka mi rece da su na bazi kortikosteroida i da koristim sa oprezom.
Fazon je sto ja uopste ne znam da li ja zaista kasljem od alergije ili mozda od sinusa.
Nos mi je zapusen i ne mogu da iskasljem sekret.
Nalazi krvi su mi u redu.Prvo mi je dao tablete omnitus za kasalj i lavrenu protiv alergije.
Nisam primijetila nikakvo narocito poboljsanje.
Mozda se smanjila ucestalost kaslja,koji me spopadne vise nocu,ali iskasljati i dalje ne uspijevam.
Inace nisam nikad do sada bila alergicna,cak ni na ambroziju.Bila sam na livadi punoj ambrozije i nije mi nista bilo.
E,sad da li ih ipak koristiti ili bacih deset eura? 🙂
Nemoj kortikosteroidne kapi
Nisam korostila te, ja izbegavam kapi sa kortiko

Uzmi kapi ili sprej za nos na bazi antihistamika. Ja licno furam alergodil marku sprej za nos + alergodil kapi za oci. To je sve antihistaminik, nisu kortiko
Pijem svaki dan antihistaminik tablete, ja licno xyzal ( to je isto sto i tvoja lavrena, samo druga fabrika)
Plus ja imam i pumpicu jer imam blagi oblik astme kad je ambrozija, to nema veze s tobom, tebi ne treba

Nalaz krvi ne znaci nista ni za alergiju ni za upalu sinusa

A na zimu (sad nikako u sezoni) idi radi test na aero alergene da znas na cemu si

Omitus je ok ali kratko ga koristi, samo par dana
Lavrenu pi svaki dan, on je dobar, trebace mu par dana da te sredi, ne moze na prvu tabletu....Ako je alergija uopste
Te kortiko kapi zajebi, kupi antihistaminik kapi koje god imate tu
Ako ti nije bolje za par dana od lavrene moraces onda kod orl ili pulmologa da detaljnije vide sta je

Ne znam kako je kod vas uredjen sistem, ovde imas opcije da ides kod pulmologa i tamo odrade sve testove, pa posalju kod alergologa, pa onda terapija. Ako ima kod vas slicna procedura idi je obavi

Nemoj kortikosteroidne kapi
Nisam korostila te, ja izbegavam kapi sa kortiko

Uzmi kapi ili sprej za nos na bazi antihistamika. Ja licno furam alergodil marku sprej za nos + alergodil kapi za oci. To je sve antihistaminik, nisu kortiko
Pijem svaki dan antihistaminik tablete, ja licno xyzal ( to je isto sto i tvoja lavrena, samo druga fabrika)
Plus ja imam i pumpicu jer imam blagi oblik astme kad je ambrozija, to nema veze s tobom, tebi ne treba

Nalaz krvi ne znaci nista ni za alergiju ni za upalu sinusa

A na zimu (sad nikako u sezoni) idi radi test na aero alergene da znas na cemu si

Omitus je ok ali kratko ga koristi, samo par dana
Lavrenu pi svaki dan, on je dobar, trebace mu par dana da te sredi, ne moze na prvu tabletu....Ako je alergija uopste
Te kortiko kapi zajebi, kupi antihistaminik kapi koje god imate tu
Ako ti nije bolje za par dana od lavrene moraces onda kod orl ili pulmologa da detaljnije vide sta je

Ne znam kako je kod vas uredjen sistem, ovde imas opcije da ides kod pulmologa i tamo odrade sve testove, pa posalju kod alergologa, pa onda terapija. Ako ima kod vas slicna procedura idi je obavi
Ok.Hvala ti puno!
Ni meni se nesto ne koriste te kapi,racunam da jos nije valjda dotle doslo.🙂
Inace,dao mi je jos neke kapi za nos...rinobact..nikad cula.I one mi nesto ne djeluju,a kad ih stavim kao da se oprzim u nosu..Bolji je moj stari,dobri nafazol.
Hvala ti jos jednom!

Nisi ti videla mene :lol:
Ma sve to ja kapiram, svako ima neke svoje zvrcke pa se lozimo ko budale
Ja cu sad da provedem dane guglajuci koji komp da kupim, pa gde da ga smestim, pa da napravim radnu stanicu, pa koji procesori graficke pickematerine... Stize mi nova prinova u kucu 😍 Manje paznje neki roditelji daju svojoj deci nego ja na komp :lol:
Tako da kapiram ja tu njegovu zaludjenost autom
Ali volim da ga zajebavam :zelenko:

Ma sve to ja kapiram, svako ima neke svoje zvrcke pa se lozimo ko budale
Ja cu sad da provedem dane guglajuci koji komp da kupim, pa gde da ga smestim, pa da napravim radnu stanicu, pa koji procesori graficke pickematerine... Stize mi nova prinova u kucu 😍 Manje paznje neki roditelji daju svojoj deci nego ja na komp :lol:
Tako da kapiram ja tu njegovu zaludjenost autom
Ali volim da ga zajebavam :zelenko:
Kako ti ono kažeš, skroz te hejtujem i načisto. :besna:
Obavezno da okačiš sliku kad ga upakuješ da umrem od zavisti. :zkez:

Kako ti ono kažeš, skroz te hejtujem i načisto. :besna:
Obavezno da okačiš sliku kad ga upakuješ da umrem od zavisti. :zkez:
Ma sta da zavidis refinanasirala sam kredite :fdlan: ima da otplacujem do smrti....al dobro.... moram...zbog posla...ako mislim da zaradim neke pare za normalan zivot... stari komp ne moze da mi radi ono sto meni treba
Tako da sam u ambivaletnom stanju, radovanje zbog novog gedzeta i grize savesti zbog idenja u g sa kreditima :lol:
Sve u svemu kad uzmem pohvalicu ti se pa ti bacaj hejt ❤️

Ma sta da zavidis refinanasirala sam kredite :fdlan: ima da otplacujem do smrti....al dobro.... moram...zbog posla...ako mislim da zaradim neke pare za normalan zivot... stari komp ne moze da mi radi ono sto meni treba
Tako da sam u ambivaletnom stanju, radovanje zbog novog gedzeta i grize savesti zbog idenja u g sa kreditima :lol:
Sve u svemu kad uzmem pohvalicu ti se pa ti bacaj hejt ❤️
Sve te razumem, zbog tog refinansiranja sada umirem na sto načina a ni smrt me neće.
Kako drugačije doći do nove mašine. Imaš cilj i nemoj se kajati, zaradićeš, otplatićeš.
Pažljivo biraj, a ja ću sa zadovoljstvom da te hejtujem. :zaljubljena:

Tri i po sata nam je trebalo da ubedimo papagaja da uđe u kavez. Kud smo ga i naterali da izađe. Nije mu bilo lepo napolju ali glupak nije znao da uđe. Tek kad je mm uzeo da jede jabuku, taj zvuk ga je naterao da se seti da u kavezu ima parče i da tamo treba da ide.
Rekoše nam svi da smo se z.ebali što smo uzeli rozelu, da je divlja, plašljiva i teško pripitomljiva. Sad razumem...
Ali pošto imamo iskustva sa pubertetlijama, to mu tako nekako dođe...igra živaca.
Bar je lep i ispušta vrlo prijatne cvrkutave šapčuće zvuke...

Mi jedva dočekali jesen :D

1000006021.jpg1000006017.jpg

Jedino, naravno, ubi niska oblačnost plus lik obasjava krastavce po celu noć.
Al da je lepo, jes :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back