Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja lično znam osobu koja je bila na samrti i zvali su me da se oprostim kada je bilo pred sam kraj, sveštenik je takođe bio. Kroz dva dana zove me ta osoba potpuno zdrava, ja sam se odsekla skroz, tresla sam se cela i plakala. Ta osoba je živa i potpuno zdrava i dan danas. Kako, nikome nije jasno.
Мени је јасно.
Успоставила је баланс душе и ума.
Али за то је потребна велика освешћеност.
Академик Јеротић је чврсто стајао иза става да све полази из главе. И грип и рак.
И ја, што сам старија, то ми је јаснији тај став.

Nekad bilo, svi dobri su sad po privatnim bolnicama. Cela ta ekipa koju je učio Sava Perović.
Ма како не.
Дођу нови, исто добри.
Још најбоље да свет стане зато што је отишао Саша. :lol:
По приватним болницама се тезгази, у државним се ради.
И тако ће бити све док је фонд за приватно и државно одвојен.

Ма како не.
Дођу нови, исто добри.
Још најбоље да свет стане зато што је отишао Саша. :lol:
По приватним болницама се тезгази, у државним се ради.
И тако ће бити све док је фонд за приватно и државно одвојен.
Grešiš. Sad je baš ta ekipa odličnih urologa u privatnim bolnicama i koriste metode koje se ne rade u državnim.
Na žalost, ali tako je.
Prekinuta je ta nit prenošenja znanja, jer je napravljen prevelik razmak u generacijama.

КБЦ Звездара, имају добре нефрологе и урологе за то.
Dr Božo Vavić pre 20 godina hteo Savi da razbije kamen ako ne uspeju dr Radojičić i dr Krstić u Tiršovoj. Ovi nisu uspeli, ali je i kamen u međuvremenu nestao.
Ne znam da li je dr živ, u penziji je sigurno, ali je mom mužu kog je video prvi put u životu, bez flaše viskija, bez 200g kafe, bez koverta rekao da će uraditi sve za naše tada sedmogodišnje dete.

Grešiš. Sad je baš ta ekipa odličnih urologa u privatnim bolnicama i koriste metode koje se ne rade u državnim.
Na žalost, ali tako je.
Prekinuta je ta nit prenošenja znanja, jer je napravljen prevelik razmak u generacijama.
Чекај, ти мене учиш како је у болницама и како се специјализације уче? Па не уче нас само колеге са одељења већ пре свега, универзитетски професори, идемо на кружења, прођемо све установе, а за доброг практичара човек мора сам да се исклеше кроз рад и искуство.
Увек имаш проценат младих, способних, паметних и амбициозних којима не треба тутор већ грабе.
И то је природна смена генерација.
Увек имаш неког ко има и таленат, неког ко има огромно знање, а то не зависи од старијих. И тд.
То што се приватно раде методе које се не раде државно, то је због договора о заради,а не зато што приватно седе неки напредни, а државно неки дунстери.
Свима нам је закон омогућио да регуларно радимо на још три места, поред државне болнице.
И сад, нпр. ја приватно имам могућност да радим дијагностику методама које се државно не раде јер су скупље. Али ја и даље државно те исте дијагнозе постављам јефтинијим методама, само уз већи напор.
Капиши?
Слично је и са хирургијом.

Мени је јасно.
Академик Јеротић је чврсто стајао иза става да све полази из главе. И грип и рак.
Kako uspostsviti taj balans?

Мени је јасно.

Jasno je i meni.
I jeste u pitanju duhovno (svešteno) lice.

Al mnogi se pozivaju na njrga, a prevarsnti su..Ima par mlađih koji su u njegovom rangu.
Đorđevića preporučijem, mislim da je ubdljivo najbolji urolog možda i u Evropi.
Radio i St.Medica, al' ide po americi, holivudu itd.
Ђорђевић је био Савин асистент. Од Саве је учио.
Иначе, они нису радили сву уролошку оперативу већ само замену пола.
Саво је изумео технику која се код мушкараца најбоље показала.
И то је то.
Није оперисао простату, бубреге, бешику те је некоректно рећи да је он био најбољи уролог.
Да, за замену пола.
Зато Ђорђевић и шета по Холивуду јер је тамо та родна идеологија најдаље одмакла.
Али колико видим, Трамп ће му скресати бизнис.
У Србији је тај бизнис био у цвату годинама јер смо имали тај тим који је био добар, а за странце јефтин.
И управо се приватно радило у ординацији једног уролога са Звездаре кога Рифке зна, зна да је развио бизнис али изгледа не прецизно и на чему.
Он је највећу зараду имао управо на посредовању у раду за те пацијенте, а не на лечењу уролошких болести.

Kako uspostsviti taj balans?
То је онај мир о коме се доста говори у религијским круговима.
Мир и кроткост.
Контам да није сваком подједнако лако/тешко да то досегне јер се морамо борити са изазовима у себи тј. са самима собом.
А не рађамо се сви са истим изазовима, неко је осетљивији, неко наглији, неко екстроверт, интроверт.
И верујем да су велике личне кризе у том смислу освешћујуће.
Да човек разграничи шта је битно, а шта небитно.
И кључно, да се загледа у себе.
Теоретишем, а и сама сам пуна немира и унутрашњих борби.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back