Šta trenutno radiš 18

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao mi uprsvo razmišljamo za kada da kupimo karte i kome prvo, baba i deda su izvadili pasoše (samo kad je patetisala i izmasirala nam živce pre nego što smo otišli, evo pravi planove šta će nam sve doneti :roll: :lol:), a sestra moja dala otkaz u školi i sad sve nešto mislim da će oni možda i pre :D
Tako da babi i dedi kupujemo karte za maj, da budu ovde za dan državnosti, uvek bude hepening, a ako počnem ranije da radim samo ubacim sestru il zeta i super, valjda 😆

Plis, sunce nam se vratilo u grad, gotovi smo sa vijanjem do sledećeg decembra 🤩

20230114_130254.jpg

pa meni se ni dioptrija nije promijenila
i ne treba mi jos ni za citanje
nego sam koza sto sam predugo odlagala novi par sociva
iz ciste lijenosti
Ovo se meni cesto desi. Ostane dioptrija ista, a ja mislim otisla...umor, sociva, previse vestackog svetla...(postajem ista svoja baba, kad ocisti musave cvike-progleda)
U zadnje vreme radim vezbe za oci, one obicne levo-desno, dijagonala, krug, blizu-daleko...bas razbistre vid, samo nikako da ih uvedem kao dnevnu rutinu. Drugarica mi tupi godinama, njoj su bas pomogle.

Ovo se meni cesto desi. Ostane dioptrija ista, a ja mislim otisla...umor, sociva, previse vestackog svetla...(postajem ista svoja baba, kad ocisti musave cvike-progleda)
U zadnje vreme radim vezbe za oci, one obicne levo-desno, dijagonala, krug, blizu-daleko...bas razbistre vid, samo nikako da ih uvedem kao dnevnu rutinu. Drugarica mi tupi godinama, njoj su bas pomogle.
ma meni su se sjebala sociva, a nisam imala vremena kao da oh odem promijeniti
mislim, imala sam, al to je procedura...i kaze mi dr da zapravo ok vidim, samo su izgrebana pa mi prave problem
ono sto je dobro jeste da sam i ostale preglede odradila tipa za keratokonus
ja duboko uvjerena da ga imam
nema ga ni u naznakama

ma meni su se sjebala sociva, a nisam imala vremena kao da oh odem promijeniti
mislim, imala sam, al to je procedura...i kaze mi dr da zapravo ok vidim, samo su izgrebana pa mi prave problem
ono sto je dobro jeste da sam i ostale preglede odradila tipa za keratokonus
ja duboko uvjerena da ga imam
nema ga ni u naznakama
Ne znam koja nosis sociva, ja obicna meka, ali primetim da su sve gora. Def.se brze "ofucaju", nego pre 10-15 god., tad su bila kvalitetnija, cini mi se. To mi je i dr potvrdio, da su ih poboljsali, ali i pokvarili, kao ne moze sve...
Super za ostalo, olaksanje. (Keratokonus je nasledno? Kroz maglu mi ostalo da pogadja mladje i ko vec ima u porodici. Moj dr tvrdi da se pre ucilo ko ima preko -2, nece dobiti +, nesto jako mala verovatnoca...a sad kao dobar dan, svih kombinacija)

Ne znam koja nosis sociva, ja obicna meka, ali primetim da su sve gora. Def.se brze "ofucaju", nego pre 10-15 god., tad su bila kvalitetnija, cini mi se. To mi je i dr potvrdio, da su ih poboljsali, ali i pokvarili, kao ne moze sve...
Super za ostalo, olaksanje. (Keratokonus je nasledno? Kroz maglu mi ostalo da pogadja mladje i ko vec ima u porodici. Moj dr tvrdi da se pre ucilo ko ima preko -2, nece dobiti +, nesto jako mala verovatnoca...a sad kao dobar dan, svih kombinacija)
nosim polutvrda
jer mi ona drze cilindre pod kontrolom
kad sam probala meka cilindri su mi porasli
zbog tog naglog skoka cilindara su i sumnjali na keratokonus, al kaze dr on se vidi tek kad vec dobro odmakne, osim ovim novim aparatima
tako da smo taj pregled jucer odradili i kaze nema
al svejedno ako nemam problem s adaptacijom, a nemam
nema ni potrebe da prelazim na meka sociva
kojih btw sad imas zilion vrsta i dosta proizvodjaca

nosim polutvrda
jer mi ona drze cilindre pod kontrolom
kad sam probala meka cilindri su mi porasli
zbog tog naglog skoka cilindara su i sumnjali na keratokonus, al kaze dr on se vidi tek kad vec dobro odmakne, osim ovim novim aparatima
tako da smo taj pregled jucer odradili i kaze nema
al svejedno ako nemam problem s adaptacijom, a nemam
nema ni potrebe da prelazim na meka sociva
kojih btw sad imas zilion vrsta i dosta proizvodjaca
Ja isto ta nosim. Sad sam na njih dodala naočare za čitanje.
Pomažu mi one tabletice da ih održavam. Meni zna biti problem kad mi je tečnost duže od mjesec otvorena, ne bude više efikasna.

Ja isto ta nosim. Sad sam na njih dodala naočare za čitanje.
Pomažu mi one tabletice da ih održavam. Meni zna biti problem kad mi je tečnost duže od mjesec otvorena, ne bude više efikasna.
ma ja sam ovaj par umjesto godinu dana nosila tri godine
sto inace ne radim, al kao bio covid, onda nije bilo vremena...i za divno cudo bile su okej
do prije mjesec dana 😂

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back