Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jednom kad smo dobili sobu u bolnici bilo je dobro. Svi su ljubazni, sami u sobi, krevet, fotelja i plus krevetac za njega. Obroci kao u restoranu. Svi pregledi i analize odmah odrađeni i samo smo jednu noć proveli tamo. Ali osijediš dok dočekaš da dođeš do sobe.

pa ocigledno imate organizacione probleme
ovdje je relativno jednostavno
zovem, zakazu mi ako polisa to pokriva
njena polisa je bolja od moje i pokriva dosta toga

Moja Čupavica je imala tu bolest, i prešlo je na ćerku, mala nije imala temperaturu a zato ćerka jeste. Mazali smo te plihove onim krečnim mlekom da se mala ne bi češala. Baš neprijatna bolest.
Ovo ne svrbi i kažu da uglavnom obole djeca do 6 godina, rijetko pređe na odrasle mada je moguće. Problem je što su ti plikovi bili i u unutrašnjosti usta, pa je imao problem s gutanjem. Ali i temp i taj bol su trajali dva dana, sad samo čekamo da taj osip prođe.

Ovo ne svrbi i kažu da uglavnom obole djeca do 6 godina, rijetko pređe na odrasle mada je moguće. Problem je što su ti plikovi bili i u unutrašnjosti usta, pa je imao problem s gutanjem. Ali i temp i taj bol su trajali dva dana, samo samo čekamo da taj osip prođe.
nije se ni ika cesala
i jeste imala par komada u ustima
al caskom to prodje, ne brini <3

Još nešto, ovdje ne postoji bolovanje na osnovu djeteta. Može da se koristi godišnji ili neplaćeno, ali oboje ako ti šef odobri, a ne mora. Postoje dani za "višu silu", ali to je 3 dana u jednoj godini, a maksimalno 5 dana u tri godine.
ne znam da li kod nas jos uvijek formalno postoji takva vrsta bolovanja
ja uzmem slobodan dan ili godisnji
ili muz
a ako je bas frka pomogne svekrva <3

U BiH još uvijek postoji, a kako čujem od rodbine u Njemačkoj i kod njih.
I mi oboje radimo od kuće, ali meni je nemoguće i paziti na njega i raditi u isto vrijeme. On ima 17 mjeseci i hoće pažnju non stop. Da je malo stariji, da se sam igra, bilo bi izvodljivo.
Zbog korone turističke vize nisu izdavali godinu i po dana i napokon su u septembru počeli. Mama mi dolazi početkom januara, pa ne mogu da dočekam. Samo da izdržimo s tim vrtićkim bolestima nekako do januara. :)

Joj sto je bilo lepooooo :zskace:
Kablar vidikivac
Banjska stena vidikovac
Mokra gora

Prespavali na mokroj gori pa od zore nazad za bg, sad sam stigla na arbajt, pravo s planine u studio sa sve blatom sa tare :rotf:

A na banjskoj steni smo isli po mraku, sami samcijati po sumi kroz siprazje i stazice
Totalno spuki 👻
Sedeli uzivali u mraku i tisini, dok nisam videla neke oci koje nas posmatraju i setaju oko nas :rotf: onda smo se usrali pa aj nazad kroz sumu do kola
Tamo ima table cuvaj se medveda
Sta nas je smekalo za veceru ne znam
Kakav nalet adrenalina, prvo se useress od straha, pa kad prodje opasnost i krene smejanje, pa sjajan osecaj!

Kablar

izvjestaj prilozis od djecijeg ljekara ?

Da pedijatar otvara bolovanje roditelju.
Papiri su slični, samo piše da je bolovanje zbog deteta.
Koristila sam dva-tri puta.
Pošto smo mi na minimalcu nemamo smanjenje plate.
Ali može da se desi da ne budu uplaćeni putni troškovi i to opet zavisi koliko dugo je trajalo bolovanje i da li si već bio na bolovanju u toku kalendarske godine.

izvjestaj prilozis od djecijeg ljekara ?

Da, ali od pedijatra iz DZ.

Ja ne znam, pošto radim tako kako radim i pošto nigde nemam ni godišnji ko čovek, onda me je bolelo uvo da otvaram bolovanja, ti dani su mi uvek bili gratis od poslodavca.
Ali nije ni da sam ih uzimala, za ovih skoro 5 god, možda ukupno 10dana (mada, mislim ni toliko)

znaci treba da napravim tortu, da ukrasim tortu, da operem jos dve masine vesa i ubacim ih u susaru, pozdravila me cicak
da sredim stan komplet, necu da usisavam, dovoljno mi je pas glasan u ove sitne sate, da mu upakujem poklone, da smislim zagonetke za skrivanje poklona, da smislim dve takmicarske igre za nas troje i da okupam psa

icicu metodom eliminacije

znaci treba da napravim tortu, da ukrasim tortu, da operem jos dve masine vesa i ubacim ih u susaru, pozdravila me cicak
da sredim stan komplet, necu da usisavam, dovoljno mi je pas glasan u ove sitne sate, da mu upakujem poklone, da smislim zagonetke za skrivanje poklona, da smislim dve takmicarske igre za nas troje i da okupam psa

icicu metodom eliminacije
Umorila sam se dok sa čitala :sad2:petak he veče, odmori, popij nešto, zaslužila si :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back