Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskrena da budem, ne razumijem te pobude da se psi drze u stanovima. Citam vas ovde i gledam koje da tako kazem "zaebancije" imate oko njih...te izvodi ih,setaj,laju,ne laju,bolesni,kupaj,cisti dlake,smetaju komsijama itd.
Mislim da stanovi jednostavno nisu za zivotinje.
Drugo je kuca ili dvoriste.
Ajd nekako da razumijem da neko drzi neku sitnu zivotinjicu,tipa pekinezera,macke,kojoj ne treba puno prostora,ali drzati velike pse u stanovima i to jos vise njih mi je neshvatljivo.
Ja sam nekad imala macka,kucnog ljubimca...bio je u dvoristu,ali ponekad je ulazio u kucu.I to sto ponekad udje je prljao,dlake se linjaju, jednostavno i pored ciscenja nemas osjecaj cistoce i ne znas je li se on prosetao po stolu kad ti ne gledas.
Zivotinje su zivotinje.Mi smo ga svi voljeli,i on nas 🙂, ali smjestaj mu je bio van kuce.

Ni u ludilu ne bih pomazila psa lutalicu.Prvo sto se bojim pasa , a drugo sto moze biti bolestan.
I trece, otkud ja znam sta on misli? 🙂
Ti ne volis pse, ne vole ni oni tebe, otuda i strah i nerazumevanje za nas koji i imamo, ali i volimo pse
pa cak i te lutalice.

Malu decu treba privikavati na pse, naravno oprezno, ima pasa koji obozavaju decu, treblo bi deci
dozvoliti da ih pomiluju ( naravno uvek prvo pitati vlasnika jer on najbolje zna kako njegov pas reaguje).

Ovdje gdje sad iznajmljujemo odvojene su zgrade u kojima su dozvoljeni ljubimci i u kojima nisu, tako da niko nikome ne smeta. Kolegica s posla mi pričala kako su u njenoj zgradi stanari izglasali da ljubimci nisu dozvoljeni, pa su se onda ona i muž preselili u iznajmljenu kuću, a stan su izdali.

Iskrena da budem, ne razumijem te pobude da se psi drze u stanovima. Citam vas ovde i gledam koje da tako kazem "zaebancije" imate oko njih...te izvodi ih,setaj,laju,ne laju,bolesni,kupaj,cisti dlake,smetaju komsijama itd.
Mislim da stanovi jednostavno nisu za zivotinje.
Drugo je kuca ili dvoriste.
Ajd nekako da razumijem da neko drzi neku sitnu zivotinjicu,tipa pekinezera,macke,kojoj ne treba puno prostora,ali drzati velike pse u stanovima i to jos vise njih mi je neshvatljivo.
Ja sam nekad imala macka,kucnog ljubimca...bio je u dvoristu,ali ponekad je ulazio u kucu.I to sto ponekad udje je prljao,dlake se linjaju, jednostavno i pored ciscenja nemas osjecaj cistoce i ne znas je li se on prosetao po stolu kad ti ne gledas.
Zivotinje su zivotinje.Mi smo ga svi voljeli,i on nas 🙂, ali smjestaj mu je bio van kuce.
I ja svasta nesto ne razumem, ali sam zena sirokih pogleda pa svakome na i po volji.
Nema zayebancija oko pasa, samo plezir i smeh, zezanje. Ja sam dva sata dnevno sa psom
napolju, meni je ta setnja eliksir lepote, pameti i mladostii. Oboje znaci profitiramo, i pas i ja.
Najsrecniji su psi koji zive bas u stanu jer sa njima mora da se ide u stenju, ovi po avlijama otupave,
niko se o njima i ne brine, nije dovoljno davati im da jedu i vodu.

Ovdje gdje sad iznajmljujemo odvojene su zgrade u kojima su dozvoljeni ljubimci i u kojima nisu, tako da niko nikome ne smeta. Kolegica s posla mi pričala kako su u njenoj zgradi stanari izglasali da ljubimci nisu dozvoljeni, pa su se onda ona i muž preselili u iznajmljenu kuću, a stan su izdali.
Postoje zakoni ( u medjuvremenu i u Srbiji) gde ne mogu stanari da izglasavaju, ali je naravno moguce da
ti vlasnik ne izda stan ako imas psa ili troje male dece.

Ti ne volis pse, ne vole ni oni tebe, otuda i strah i nerazumevanje za nas koji i imamo, ali i volimo pse
pa cak i te lutalice.

Malu decu treba privikavati na pse, naravno oprezno, ima pasa koji obozavaju decu, treblo bi deci
dozvoliti da ih pomiluju ( naravno uvek prvo pitati vlasnika jer on najbolje zna kako njegov pas reaguje).
Varas se.Ja volim pse, ali ih se prvenstveno plasim.A narocito lutalica. Kao dijete sam imala traume kad me na putu od kuce do skole presretne copor lutalica.
U ulici smo takodje imali agresivne pse,dalmatince, koje su komsije drzali na ulici i koji su napadali prolaznike...i tako dalje.
Uglavnom,moj strah nije neosnovan.
Ali koliko god da ih volim,ne bih ih drzala u stanu sigurno.

Varas se.Ja volim pse, ali ih se prvenstveno plasim.A narocito lutalica. Kao dijete sam imala traume kad me na putu od kuce do skole presretne copor lutalica.
U ulici smo takodje imali agresivne pse,dalmatince, koje su komsije drzali na ulici i koji su napadali prolaznike...i tako dalje.
Uglavnom,moj strah nije neosnovan.
Ali koliko god da ih volim,ne bih ih drzala u stanu sigurno.
TI se ne razumes u pasmine. Postoje psi( vecina rasa je takva) koje moras da drzis u stanu ili kuci, umrli bi,
uginuli ako ne bi bili sa svojim ljudima. Najosnovnije je da covek sebe preslisa zasto uopste uzima psa.
Ako je samo za avliju onda mu pas nije potreban, a ni takav covek psu.

Postoje zakoni ( u medjuvremenu i u Srbiji) gde ne mogu stanari da izglasavaju, ali je naravno moguce da
ti vlasnik ne izda stan ako imas psa ili troje male dece.
Iskreno, ne znam kakav je ovdje zakon. Znam da kad izdaješ ti možeš da odlučiš da li ćeš da iznajmiš nekome s ljubimcima ili ne. Ali nisam znala da kad imaš svoj stan da stanari mogu da izglasaju da li će ljubimci biti dozvoljeni ili ne.

Iskreno, ne znam kakav je ovdje zakon. Znam da kad izdaješ ti možeš da odlučiš da li ćeš da iznajmiš nekome s ljubimcima ili ne. Ali nisam znala da kad imaš svoj stan da stanari mogu da izglasaju da li će ljubimci biti dozvoljeni ili ne.
Ja imam svoj stan, nikada se nije postavljalo pitanje oko drzanja pasa, to bi bilo nesto kao
obavezna vakcina:D
Druga je naravno prica ako pas neprestano laje, a laje ako ga ostave 10 sati samog i tu nema veze
da li je stan,kuca ili dvoriste, ali to je ipak rfetkost i ja hvala Bogu nemam s tim nikakvih problema.

TI se ne razumes u pasmine. Postoje psi( vecina rasa je takva) koje moras da drzis u stanu ili kuci, umrli bi,
uginuli ako ne bi bili sa svojim ljudima. Najosnovnije je da covek sebe preslisa zasto uopste uzima psa.
Ako je samo za avliju onda mu pas nije potreban, a ni takav covek psu.
Ja i govorim o tome...stan i kuca su dva razlicita pojma.
Kuca ima dvoriste,koliko toliko,a i vece su uglavnom od stanova i nemas komsije kojima smeta pas.Pas moze izaci "na vazduh" kad pozeli.Iz stana ne moze dok ga ti ne izvedes.
Za pse trebas imati uslove, a mislim da to nisu stanovi.Stanovi nisu ni za neke ljude optimalni. 🙂

Kuca ima dvoriste,koliko toliko,a i vece su uglavnom od stanova i nemas komsije kojima smeta pas.Pas moze izaci "na vazduh" kad pozeli.Iz stana ne moze dok ga ti ne izvedes.
Za pse trebas imati uslove, a mislim da to nisu stanovi.Stanovi nisu ni za neke ljude optimalni. 🙂
Uslov je jedini da se bavis s njim ( s psom), a baviti se znaci ici s njim napolje, ici i u skolu za pse,
imati socijalne kontakte, ali ne bih da te gnjavim i zadrzavam:)

Kuca ima dvoriste,koliko toliko,a i vece su uglavnom od stanova i nemas komsije kojima smeta pas.Pas moze izaci "na vazduh" kad pozeli.Iz stana ne moze dog ga ti ne izvedes.
Pas može da ti smeta jedino u slučaju laveža pasa ili ako su vlasnici neodgovorna bića.
U moj zgradi jedna poznata novinarka je, verovatno, mode radi, udomila nekog mešanca, malog psa. Kad nije bila tu on je bio na terasi, lajao i kukao.. onda joj je vrv neko skrenuo pažnju, a jednom sam išao pešaka i stanar pored nacrtao kuče i napisao "toalet za pse". Na zidu pored njegovih vrata.
I to se sredili vremenom....sad nemaju za šta da joj prigovaraju.

Uslov je jedini da se bavis s njim ( s psom), a baviti se znaci ici s njim napolje, ici i u skolu za pse,
imati socijalne kontakte, ali ne bih da te gnjavim i zadrzavam:)
Ne gnjavis me uopste, ne znam sto se odmah nalazis ugrozenom ili prozvanom? 🙂
Ja tebi ne branim da drzis pse, samo kazem da ih ja ne bih drzala u stanu i ostajem pri svom misljenju.
A nisam mrzitelj zivotinja. 😉

Ja tebi ne branim da drzis pse, samo kazem da ih ja ne bih drzala u stanu i ostajem pri svom misljenju.
Nisi ni ljubitelj.
Od malih nogu uvek sam imao psa na svoje insistiranje.
Držao BiH i razne druge životinje.
Znaš da ..sad nema veze koji kraj grada..al urbani deo ..ljudi drže u velikom dvorištu lane, rotvajlera i zečeve. I svi žive u miroljubivoj koegzistenciji. Lane su našli povređeno i udomili ....to već u stanu ne ide..

Vidi, ja zivim u ogromnom stanu, usput stan ima i balkon i terasu od 80 qm, ali
ja psa nemam ni zbog velicine stana, ni zbog velike terase na kojoj bi mogao da zivi
nego zato sto zelim da se druzim s njim i da idem ta dva sata u setnju, a moj muz takodje
dva sata jer nam je to recimo zamena za neka trcanja, fitnise, a svima lepo.

Nisi ni ljubitelj.
Znaš da ..sad nema veze koji kraj grada..al urbani deo ..ljudi drže u velikom dvorištu lane, rotvajlera i zečeve. I svi žive u miroljubivoj koegzistenciji. Lane su našli povređeno i udomili ....to već u stanu ne ide..
Isti slucaj, nazalost to mi nece biti moguce.

Nisi ni ljubitelj.
Ne,samo su ljubitelji oni koji ih drze po stanovima. 🙂
Ja sam imala, kao sto rekoh, kucne ljubimce.
Bile su to macke.Same su dolazile kod mene u dvoriste i garazu,tu se omace i ostanu. 🙂
Jednom sam jedno mace donijela iz grada,islo za mnom, i sta cu, ponesem ga kuci.I sve su bile mazene i pazene,ali nisu boravile u kuci.Nije im bilo hladno,imale su vodu i hranu.I mazenje 🙂.Jednom rijecju,uzivale su...a i pokazivale su to.
Kad su crkle, plakali smo za njima kao za clanovima porodice.
Ali one, kad bi osjetile da im se blizi kraj i nisu htjele da budu u nasem dvoristu, nego odu izvan dvorista da umru.
I tako, opet ih ne bih drzala u kuci,a kamo li u stanu.
Svi kao vole zivotinje,a niko ne bi zivio na selu i gajio ih. Tamo su uslovi za zivotinje, ne po stanovima.

Crkle, a....dovoljno, Limune : )
Tebi je samo bilo dosdno, a mačke ste "držali" jer su korisne kao istrebljivači raznih štetočina. Došle su tamo gde su ljudi + hrana.
Baš me briga šta ti ne voliš i tebe šta ja volim, all to kao ne razumeš ti to, ko te tera da razumeš. Ima da pevaš, ne smeš im, a da se za to sazna, ništa.. : )

Crkle, a....dovoljno, Limune : )
Tebi je samo bilo dosdno, a mačke ste "držali" jer su korisne kao istrebljivači raznih štetočina.
Baš me briga šta ti ne voliš i tebe šta ja volim, all to kao ne razumeš ti to, ko te tera da razumeš. Ima da pevam, ne smeš im, a da se za to sazna, ništa.. : )
Crkle,da...komsije bacale otrov i otrovale se.
Neke je i auto pregazio.Ne mozes ti macki ograniciti putanju.Njihova sudbina.Neke valjda umrle i od starosti.
Nije mi bilo upste dosadno,a nemamo ni stetocina...Jednostavno volim ih.🙂
A pametne su,samo sto ne znaju da pricaju.
Tacno znaju i ko ih voli,ko ne.
Njihovo prirodno staniste je dvoriste, hodaju,lutaju,ali se vrate kuci.Sta bi sa mackom u kuci kad na primer odem na posao?Nece ni ona da čami zatvorena.
Pokusavale su one nekad da udju u kucu,nije da nisu.Nekad ih i pustim,nisam ja bas toliko bez srca. 🙂
Ali zna se red.😁
A vjeruj da,iako im nisam dala da ulaze u kucu,one me se prosto nisu bojale, jer znaju da im necu nista.Zalijepe se šapama za pod i ne mozes ih izbaciti. 🙂

Crkle,da...komsije bacale otrov i otrovale se.
Neke je i auto pregazio.Ne mozes ti macki ograniciti putanju.Njihova sudbina.Neke valjda umrle i od starosti.
Nije mi bilo upste dosadno,a nemamo ni stetocina...Jednostavno volim ih.🙂
A pametne su,samo sto ne znaju da pricaju.
Tacno znaju i ko ih voli,ko ne.
Njihovo prirodno staniste je dvoriste, hodaju,lutaju,ali se vrate kuci.Sta bi sa mackom u kuci kad na primer odem na posao?Nece ni ona da čami zatvorena.
Prirodno stanište je uz čoveka. Živeo on na kućici na drvetu, garsonjeri ili na splavu ili Ermitražu..tamo pun k.mačaka da love miševe rekla Katarina V.I nije baš kao što pišeš Mačke na slobodi ne znam da li 5 godina mogu, uz ludu sreću da dožive, a uz čoveka i 20. I što misliš da mačke traže da uđu u kuću (tvoje nisu tražile sad ćeš ti na ovo).... Da bi bile uz čoveka, nije dovoljna samo hrana, ni toplota ni ne znam šta... Ti životinje doživljavaš kao robote.

Prirodno stanište je uz čoveka. Živeo on na kućici na drvetu, garsonjeri ili na splavi..I nije baš kao što pišeš Mačke na slobodi me znam da li 5 godina mogu, uz ludu sreću da dožive, a uz čoveka i 20. I što misliš da mačke traže da uđu u kuću (tvoje nisu tražile sad ćeš ti na ovo).... Da bi bile uz čoveka, nije dovoljna samo hrana, ni toplota ni ne znam šta... Ti životinje doživljavaš kao robote.
Ma da,ja ne znam sa zivotinjama. 🙂
Kakve robote...moje mace su zivjele ko grofovi.
Da su mogle da pricaju,rekle bi ti isto.🙂
One vole covjeka,ali vole i slobodu.Vole da lutaju i svrljaju,a gdje ce lutati po stanu?
Uz covjeka su i u dvoristu,stalno je neko bio napolju.
A htjele su u kucu uglavnom zbog toplote, a i zbog radoznalosti.Kad su u kuci,onda hoce napolje.
I linjaju im se dlake,laze ko kaze da nije tako.
I ne mogu se dresirati, one rade sta one hoce.
I ne vole kupanje. 😀

.... mrzi me, ti nisi imala mačke, samo ste delili dvorište.
Nije tacno.🙂
Sad dijelim dvoriste,ali sa tudjim mackama.
Stalno spartaju.Ali ja ih ne hranim,niti brinem o njima.Dozvoljavam im prolaz. 🙂
Kako objasnjavas da je moj macak izlazio pred mene kad se nocu vracam iz grada, prilicno daleko od kuce.Jednostavno,krene u susret i vrati se sa mnom.
Kad krenem u prodavnicu,ide sa mnom,saceka,i opet se vratimo zajedno. 🙂
Ostale macke koje nisu bile "moje" to ne rade.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back