Šta trenutno radiš? 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo imali sve moguće Ruse i one bliske njima, razredni je bio dete palog junaka, teški rusofil, mada je voleo i Nemce.
Gogolj, Puškin, Šolohov, Tolstoj (samo Rat i mir, prezirao je Anu), Dostojevski x 3, Gončarov i Oblomov i oblomovština :lol:
Pa splet naših - Andrić, Selimović, Dučić, Šantić (koji ne znam kako mu se omaknuo uopšte, udavio nas je epikom).
Najgrđi je bio sa Njegošem, polugodište kad se radio romantizam udavio nas je načisto, pisala sam već, od tri teme na pismenom dao je četiri iz Gorskog vijenca, ja pisala o Lazi Kostiću, ne znam kako sam ikad više uspela da dobijem pozitivnu ocenu, koliko je bio besan što sam bojkotovala Nj. :lol:

Али невероватно како се не могу сетити. Можда Бокаруки зна, ишле смо у исто одељење.
Ja se secam da smo imali jednom mesecno analizu novih knjiga, to mi je bilo zabavno, pa smo citali Kisa, Grobnicu za Borisa Davidovica i Cas Anatomije, to je tad bilo novo i aktuelno

Mnogo davno je bilo...
A od Cosica - Daleko je sunce i Koreni

Bio je i Tihi Don, mislim da je to jedna od retkih knjiga iz lektire koju nisam procitala

Ja se secam da smo imali jednom mesecno analizu novih knjiga, to mi je bilo zabavno, pa smo citali Kisa, Grobnicu za Borisa Davidovica i Cas Anatomije, to je tad bilo novo i aktuelno

Mnogo davno je bilo...
A od Cosica - Daleko je sunce i Koreni

Bio je i Tihi Don, mislim da je to jedna od retkih knjiga iz lektire koju nisam procitala

Тихи Дон ни ја нисам прочитала. Само не знам да ли смо га имали, муж каже да он јесте.

A na kraju te godine, ekskurzija u Grčku, obilazak Epidaurusa i da proverimo famoznu akustiku, prozove on mog druga iz razreda (koji se duvao silnim razumevanjem i poznavanjem G.V. - još i hercegovac, dakle pun gomana sam po sebi :lol:) da recituje isti i gleda gleda i prstom na mene - ajde Ba*****a (po prezimenu nas je oslovljavao) da ti srce bude na mestu, ti ćeš Santa Maria della Salute, ako se još uvek sećaš :mrgreen:
Mislim da je tad rešio da me pusti sa trojkom :lol:

Ja nisam procitala ni jednu lektiru u srednjoj :lol:

Stos je bio u tome sto sam bez problema izjavila da mi ne pada na pamet da citam sta mi se namece, citacu sta ja hocu
A posto sam bila inventar u gradskoj bibl, svaki dan knjige sa mnom u torbi, knjige koje citam po sopstvenom izboru, profanka srpskog je brzo shvatila s kakvom budalom ima posla :lol:
Nije me dirala sto ne citam lektiru, ja sednem u zadnju klupi i citam nesto svoje, ne tangira me niko, ne diram nikoga
Onda ona tako na casovima kad su analize tih debilnih knjizetina pita mene da pricam o ovome sto citam u tom momentu :lol:
Za 2 sasvim dovoljno :lol: ne sme da mi da vise jer nema smisla prema ovima koji se povinuju naredjenju i citaju ta srranja...sasvim ok i fer
Ne diram nikoga niko me ne dira, krsim pravilo ali pasivnom agresijom, pa i nema neke drame jelte
I vuk sit i ovce na broju
Procitala sam, samo za vreme srednje skole, na stotine knjiga, vise nego vecina odraslih za ceo zivot....

a od pesmica i ucenja napamet najvise pamtim kad je sin u osnovnoj skoli, ne secam se koji razred, trebao da nauci odlomak iz Boja na Kosovu.
Zatvorila sam nas u sobu i repetitio mater studiorum est....
dubio je na glavi, prevrtao se, i ponavljao, ponavljao...i danas je zna sa svojih 30 godina...
a prvo sam morala da mu je prevedem na srpski koji bi razumeo

a od pesmica i ucenja napamet najvise pamtim kad je sin u osnovnoj skoli, ne secam se koji razred, trebao da nauci odlomak iz Boja na Kosovu.
Zatvorila sam nas u sobu i repetitio mater studiorum est....
dubio je na glavi, prevrtao se, i ponavljao, ponavljao...i danas je zna sa svojih 30 godina...
a prvo sam morala da mu je prevedem na srpski koji bi razumeo
ja sam uvek mrzela da ucim pesme napamet
to mi je uvek bio horor, ne znam zasto

Он је као мали волео и гусле и свашта.

А јако ми је било смешно, седи на поду, склапа Лего и на радију Зана- Додирни ми колена.
Она набраја шта све хоће- папуче, јастуче, кључ од стана, малине, карту до Америке...
Он се задубио у коцке и одједном- Што ова извољева!
:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back