Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno čitam:
Učinilo mi se da zna slušati, razumjeti svakako neće, a slušanje je važnije od razumevanja.
Iskustvo me naučilo da ono što se ne može objasniti sebi samom, treba govoriti drugome. Sebe možeš obmanuti nekim dijelom slike koji se nametne, teško izrecivim osjećanjem, jer se skriva pred mukom saznavanja i bježi u omaglicu, u opijenost koja ne traži smisao. Drugome je neophodna tačna riječ, zato je i tražiš, osjećaš da je negde u tebi, i loviš je, nju ili njenu sjenku, prepoznaješ je na tuđem licu, u tuđem pogledu, kad počne da shvata.
Slušalac je babica u teškom porođaju riječi. Ili nešto još važnije. Ako taj drugi želi da razumije.
(M.Selimović, Tvrđava)

Na primer, Boris Anđelić, "Kozja ćuprija" (postavljam ovde odlomke, a dobar mu je i prethodni, "Dolac Malta", vidi tamo detaljnije, ima i link za njegov sajt), Ana Atanasković, "Duet duša" i "Jelena Anžujska", (mogu se naći po knjižarama, npr. "Plato", Akademija nauka, Golsvortijeva - njih - POSEBNO PREPORUČUJEM, mene su oduševili), Ljiljana Ninković- Mrgić "Slučaj Ilije K". (Dereta).
Sem toga, čitav niz dobrih domaćih romana (i knjiga uopšte) objavio je, recimo, "Mali Nemo" http://www.malinemo.rs/ad_libitum.html.
Bez lažne skromnosti, tu spada i ovaj moj roman, "Pozdrav iz crne rupe", koji je upravo kod "Malog Nema" doživeo drugo izdanje.

(Njihove knjige mogu se nabaviti direktno naručivanjem preko maila izdavačke kuće, na sajtu, ili po mnogim knjižarama u Beogradu ("Belić", SKZ, "Inicijal", "Mamut", "Zepter"...)

Честитам Ти и првом приликом ћу узети да прочитам твој роман.
Поздрав!

Хм...тренутно читам Цвајгове новеле...Баш ми се свиђају, нисам се скоро радовала читању неке књиге као сада...:)
Прочитала "Дечак у пругастој пиџами"...није лоше...

Ako voliš te kratke forme, uzmi priče embrouza birsa. Maestralno! Iščašeno. Drugačije.

eeee ovako.
završila Proljeća Ivana Galeba,knjiga je divna stvarno,ali dobar njen deo mi je bio nerazumljiv i težak za praćenje...a pošto mnogi nisu pročitali ni pola ove knjige(mislim,mnogi maturanti),valjda jednostavno nije razumljiva uzrastu od 18 godina.Ili sam ja glupa pa se vadim :lol:
Onda,završila Čekaj do proleća,Bandini od Fantea,očekivano dobra,mada ne bolja od Upitaj prah.Iznenadilo me koliko je Fante dobar pisac s obzirom na to koliko je malo cenjen,bar od strane onih koje sam pitala.
Počela sam Manchester city blues od Saše Stojanovića,i za sada-ima dobru formu,autor je očigledno obrazovan,ima zanimljiv pogled na teme koje obrađuje,ali PREVIŠE vulgarno.Stvarno previše.Mislim da je vulgarnost u nekoj meri dozvoljena,ali ovde je dovedena do nivoa kada se čoveku smuči da uopšte čita.Stil mi se takođe ne sviđa.Za sada ne bih preporučila ovu knjigu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back