bler
Zainteresovan član
- Poruka
- 278
sad citam TO od Kinga...extra knjiga
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Колико се сећам из неке емисије у којој је причала о свом животу, имала је врло трагичан живот, изгубила мужа и дете...
Imamo je itekako, mnogo je ovde dobrih pisaca, samo što od ovih pomenutih ne mogu da prodru u tzv. "širu javnost", nemaju iza sebe svu tu "mašireriju" propagande. Ipak, probijaju se, i dolaze do čitalaca nekim drugim putevima, od "usmenog predanja", pa do Interneta. Samo treba se potruditi pa naći, posećivati razne književne sajtove i forume, na primer.. Kod nas su i dalje vece zvede Isidora Bjelica koja ima vise objavljenih naslova od Agate Kristi, Vidojkovic i slicni, pa nije ni cudo sto zapravo i nemamo knjizevnu scenu.
Kakav "hrvatski jezik"? Šta je to uopšte? Hajde, ne pričaj svašta. To što su ga "oni" "prijavili i zaštitili" ne znači ništa.али је хрватски језик везан за латиницу (гајевску) и они су је код међународних институција пријавили и заштитили.
Imamo je itekako, mnogo je ovde dobrih pisaca, samo što od ovih pomenutih ne mogu da prodru u tzv. "širu javnost", nemaju iza sebe svu tu "mašireriju" propagande. Ipak, probijaju se, i dolaze do čitalaca nekim drugim putevima, od "usmenog predanja", pa do Interneta. Samo treba se potruditi pa naći, posećivati razne književne sajtove i forume, na primer.
Kakav "hrvatski jezik"? Šta je to uopšte? Hajde, ne pričaj svašta. To što su ga "oni" "prijavili i zaštitili" ne znači ništa.
Очигледно је да није реч о формалном аспекту.
Zovi je kako god hoćeš, underground, o. k, bitno je da su to - dobri pisci, vredni čitanja.Па онда ја и даље кажем да заправо немамо сцену, односно имамо можда underground сцену.
Netačno je da postoji "hrvatska latinica", jer, pošto je jezik jedan isti, kako ga oni "zovu" uopšte nije važno. Shvatite najzad to, vi koji biste izbacili latinicu iz srpskog.. Наравно, мисли се на српску ћирилицу и хрватску латиницу. Шта је ту нетачно?
Zovi je kako god hoćeš, underground, o. k, bitno je da su to - dobri pisci, vredni čitanja.![]()
čitam Muzej Nevinosti,Orhan Pamuk...prvih 100-150 strana me nisu oduševile,posle je knjiga sve zanimljivija i sve lepšaimam još nekih 200 strana do kraja,pa ću javiti celokupan utisak
![]()
Da li je to onaj roman koji je po misljenju kriticara ,,najljubavniji,, njegov roman?
Molim Te odgovori mi jer sam pomesala neke njegove naslove, a upravo zelim tu njegovu knjigu...
Gl. muski lik je zaljubljen u devojku i skuplja sve sto ona zaboravi?
Da li je to taj roman???
Molim te, odgovori mi!!
Trenutno sam uzasno bolesna i ne mogu iz kreveta, inace bih odsetala do grada da to proverim.
Mnogo bi mi znacilo kada bi mi odgovorila ili bilo ko - ko zna, da li je to taj roman?
Pozdrav i mnogo procitanih knjiga u 2009. godini!!!
Na primer, Boris Anđelić, "Kozja ćuprija" (postavljam ovde odlomke, a dobar mu je i prethodni, "Dolac Malta", vidi tamo detaljnije, ima i link za njegov sajt), Ana Atanasković, "Duet duša" i "Jelena Anžujska", (mogu se naći po knjižarama, npr. "Plato", Akademija nauka, Golsvortijeva - njih - POSEBNO PREPORUČUJEM, mene su oduševili), Ljiljana Ninković- Mrgić "Slučaj Ilije K". (Dereta).Imas neku preporuku?Mislim na novija dela... Na primer Daniel Kovac mi se jako dopao.