Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila jutros "Lisinu priču" i nisam se razočala. Početak jeste malo spor i razvučen, dok uđeš u priču, ali ne treba odustajati, posle, kad uhvati zalet je sasvim ok.Posle par razočarenja od Kinga (Bjuik, Mobilni telefon) ovo je prijatno iznenađenje.
Sad mogu da nastavim da čitam "Staljin - dvor crvenog cara", ozbiljno pisana knjiga o Staljinu, ali i njegovim najbližim saradnicima (Molotov, Berija, Kaganovič, Ždanov) u vreme od neglde Lenjinove pa do Staljinove smrti, a sve na osnovu pisama, dnevnika i arhivske građe koju Rusi imaju. Ne može da se pročita "u dahu". Mi tako malo znamo o tome šta je Staljin radio svom narodu, pa to je užasno. O Hitleru su nas učili... a Staljinova zverstva naši komunisti nisu pominjali.

Poslednje "Zudnja za zivotom",o zivotu Van Goga,ali nije islo,pa sam prekinula knjigu na pola,iako to nikad ne radim.Sinoc pocela Ex Ponto i opet me,kao i kada sam prvi put citala,pojedine recenice potpuno rastuze.Niko ne ume tako da me baci u depresiju kao Ivo Andric.

Uzmi Pekićevo "Besnilo". Nije baš postapokaliptično ali je... BRRRRRRR! FENOMENALNA KNJIGA!

zudnja za zivotom mi se svidela, mada mi je bila na momente jako teska (ne za citanje, vec za dozivljaj), bila bi bolja da je malkice drugacijim stilom pisana
ex ponto-jedna od omiljenih knjiga, na zalost lako baca u depresiju
Besnilo-opet jedan od favorita, citala sam je, cini mi se, preko 5-6 puta

Metroland - J. Barnes ( moram za faks to da pročitam)
Besnilo - B. Pekić (NEVEROVATNO dobra knjiga)

Poslednje čto sam pročitala je Vos - Patrik Vajt, i to je verovatno jedna od najboljih, ako ne i najbolja knjiga koju sam ikad pročitala. Učasno je teška, ali vredi svakog minuta svakog sata svakog sata koji sam u nju utrošila. Stvarno je preporučujem svima

:besna: alo, treskam se, hoće da mi odgovori nekoooo :bye:

Pa u velikoj meri je romansirano, kako bih ti objasnila... roman zaista prati život i delo slikara, ali ne onako šturo kao što bi bilo na bibliografski način, nego onako lepo, kao roman, sa velikim brojem likova koji imaju i dobre i loše karaktere.
Ne znam, meni se dopalo kako je to izveo pisac, a ovo mu nije prvina da je život nekog poznatog lika pretočio u roman, poznat je po tome.
Roman mi se dopao, pogotovo što sam obožavalac lika i dela V. van Goga...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back