Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa u velikoj meri je romansirano, kako bih ti objasnila... roman zaista prati život i delo slikara, ali ne onako šturo kao što bi bilo na bibliografski način, nego onako lepo, kao roman, sa velikim brojem likova koji imaju i dobre i loše karaktere.
Ne znam, meni se dopalo kako je to izveo pisac, a ovo mu nije prvina da je život nekog poznatog lika pretočio u roman, poznat je po tome.
Roman mi se dopao, pogotovo što sam obožavalac lika i dela V. van Goga...

Hvala mnogo, uzimam odmah sutra. Ko reče da je pisac i tačan naslov? Da kupim il da uzmem iz biblioteke? Ima li je po knjižarama, to mislim. (I ja OBOŽAVAM Van Goga) Tome u prilog...
Uživajte :)

Don de Lilo,"Padač",nije mi se svidela knjiga nikako.Nije mi držala pažnju,mnogo se prebacuje s lika na lik,iz situacije u situaciju,i dugo sam je čitala preko volje,da ne bude loša procena,dok nisam naišla na dijalog koji me konačno naterao da prestanem s čitanjem.
Sada,"Stočiću,postavi se",baš zanimljiva knjižica...i duhovita :D

Trenutno moram lektiru... NECISTU KRV... Smor...

Jao, nemoj smor, molim te. Čitaj lagano, Bora Stanković je neopravdano zapostavljen domaći pisac, samo zato što je stvarao u vreme kada nije trebalo da stvara i iskazuje "žal za mladost".
Dučić i još neki naši eminentni pisci i strani prevodioci se slažu da je Bora Stanković naš najbolji pripovedač. Čitaj lagano, uživaj. On je divan pripovedač. Retko iskren. I tužan.

Jao, nemoj smor, molim te. Čitaj lagano, Bora Stanković je neopravdano zapostavljen domaći pisac, samo zato što je stvarao u vreme kada nije trebalo da stvara i iskazuje "žal za mladost".
Dučić i još neki naši eminentni pisci i strani prevodioci se slažu da je Bora Stanković naš najbolji pripovedač. Čitaj lagano, uživaj. On je divan pripovedač. Retko iskren. I tužan.

Ma ono... Mada bolje Necista krv nego Kostana pola toga nisam shvatila... a imam u petak pismeni i bice Bora Stankovic:super:

Book Of Lies.Na engleskom... Napisao Ankh-af-na-khonsu...U dahu...Dugo nisam bio začaran bilo kojom knjigom...Knjiga koja ima nešto u sebi...Dodato...Stil je fascinantan,elokventan itd,ali ima i ''magije'' i ''moći'' koja izvire iz samih reči...Iskreno ne bih preporučio...Onima slabijeg duha:)

Baš me interesuje da li će ti se dopasti.

Dopala mi se!
Volela bih i ja da mogu da se prenesem na neko slično jezerce i da sedim ispod nekog dobrog njam-njam drveta, ali bez onog opasnog društvanca... sad da ne otkrivam sve...
Lepa priča o ljubavi. Horor veoma dobar - tipičan kingovski.
Sad se dvoumim izmedju čak tri Murakamijeve knjige. Ako su sve dobre kao što je "Kad padne noć" - onda uživancija, čista.

Poslednja izmena:
Drago mi je da ti se dopao King. I meni je. Bilo je to prijatno iznenadjenje posle loših knjiga koje su u zadnje vreme objavljivali ovdašnji izdavači. Žalosno je, ako već objavljuju Kinga, zašto ne objave ranije naslove, zbog kojih i jeste postao kultni pisac. Ovako, ako ljudi nisu čitali njegova ranija dela, pa počnu sa npr.Mobilnim telefonom, koji je grozan, neće im biti jasno zašto ga čitaju milioni u svetu. Gre`ota.
Što se tiče Murakamija. Nisam čitala "Kad padne noć" ali sam zato pročitala sve ostalo što je kod nas objavljeno i došla sam do zaključka ako ti se dopadne jedna njegova knjiga, nije bitno koja, dopašće ti se i ostale. Verujem da to važi i za zadnju. Dakle, ako ti se dopala, dopašće ti se i bilo koja od 3 koje imaš na raspolaganju za čitanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back