Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I dalje sam u psiho trilerima, posle Zodiaka (totalni promasaj), sada citam immoral od za mene nepoznatog pisca Freemana... nije Morgan Freeman (ha, ha, ha). Covek sasvim dobro pise, nista losije od Patersona, Kunca, Kornvelove...
Imam jjos gomilu koja me ceka... Barbaru Kingsolver "The bean trees"...
Ko voli romane o serijskim ubicama, toplo preporucujem da citaju romane Mo Hayder: Birdsman i ostale njene...
Preporucujem i romane P. D. James-a...
Posle prelazim na Crveno O. Pamuka, samo da me prodje ovaj psihoticni talas, vracam se nekim drugim zanrovima.
Volela bih da uredjujem ovaj podforum, da pomognem ako treba. Sala, sala, nemam ja vremena...

P.S. Pominjete "Tvrdjavu", roman koji volim najvise na svetu. Dete mi se zove Tijana, kao glavni zenski lik romana. Eh, da mi je ovde (ostala u Beogradu), da udjem kroz njene vratnice i vratim se u ono vreme.
Ovaj roman ima najlepsu ljubavnu pricu ikada napisanu u knjizevnosti - za mene bar.

brbljiva_kisa:
P.S. Pominjete "Tvrdjavu", roman koji volim najvise na svetu. Dete mi se zove Tijana, kao glavni zenski lik romana. Eh, da mi je ovde (ostala u Beogradu), da udjem kroz njene vratnice i vratim se u ono vreme.
Ovaj roman ima najlepsu ljubavnu pricu ikada napisanu u knjizevnosti - za mene bar.
Hehe slazem se. Sve je na svom mjestu. Od odabira vremena u kojem se radnja odigrava, mjesta, prelijepih opisa gradova, prirode, i samih likova. Izvanrednog humora, dijaloga i dubokih misli.

blood6.jpg

Vratim mu se povremeno....Genijalan autor :D

Moja omiljena knjiga je Utkani svet :) A knjiga koju bih uvek mogla ponovo i ponovo da citam je Ples sitnih demona od Marka Vidojkovica, stvarno je xtra...
"Beograd, 1991: Boban Sestic je ucenik drugog razreda Pravno- birotehnicke skole. Nesrecno zaljubljen u Anu s Padinjaka, pankerski pupoljak razorene porodice, prozivljava pubertetske kosmare na najgorem mestu u Evropi. U zemlji poremecenih vrednosti ulicarenje poprima potpuno novu dimenziju..."

prosto me je rastocila "Ljubav opasana tugom" Stahinje Kastratovica.
Suptilna, prefinjena knjiga o zivotu i slobodi, samoci i ljubavi.

e, sad jedna vesela, duhovita, pametna (ono, kad se nasmejes, navede te da se citas izmedju redova) knjiga koju preporucujem kad imate vremena za citanje, i kada nemate vremena za citanje (taanka, al' ne ostavljas dok ne procitas :) ). I , sve nesto mislim, super da je poklonis drugarici umesto dvesta grama kafe i pralina...
Mis'm...pala sam sa stolice (od smeha) vec na prvoj strani :)
umal' da zaboravim da napisem naziv :)
dakle, "Zensko-muski rat", Hana Samson

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back