Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
klara_m:
Tragom mrtve princeze - Kenize Murad
Devojka s pomorandžama - Justejn Gorder
I ja sam te dve procitala :) Kako su ti se svidele? Meni se "devojka s pomorandzama" jako svidela, prelepa prica o ljubavi prvo prema zeni, a kasnije i prema porodici i sinu :D "Tragom mrtve princeze" mi je bila zanimljiva, njihov nacin zivota, shvatanja drugacija od nasih, ali me nije dotakla u nekom dubljem smislu.

tarabica:
I ja sam te dve procitala :) Kako su ti se svidele? Meni se "devojka s pomorandzama" jako svidela, prelepa prica o ljubavi prvo prema zeni, a kasnije i prema porodici i sinu :D "Tragom mrtve princeze" mi je bila zanimljiva, njihov nacin zivota, shvatanja drugacija od nasih, ali me nije dotakla u nekom dubljem smislu.

:D "Devojka s pomorandžama" sam pročitala u dahu, u početku me je šokirala "jadno dete" i istovremeno fasciniralo šta je uradio otac, sve stoji to šta si napisala, fenomenalna.
"Tragom mrtve princeze" - i ja sam se malo davila dok sam je pročitala, ali ja sam malo pratila i istoriju koju opisuje i verodojstonost turskih vladara, to je sve OK, pisana je jednostavno, ali ima nekog ritma. Ja sam nešto mislila kako je njoj ipak bilo teško, vaspitavana i dresirana za jednu ulogu u životu, a desilo se ipak nešto sasvim drugačije. Princeza ima još dva nastavka. Ja ih nemam :-(

klara_m:
:D "Devojka s pomorandžama" sam pročitala u dahu, u početku me je šokirala "jadno dete" i istovremeno fasciniralo šta je uradio otac, sve stoji to šta si napisala, fenomenalna.
"Tragom mrtve princeze" - i ja sam se malo davila dok sam je pročitala, ali ja sam malo pratila i istoriju koju opisuje i verodojstonost turskih vladara, to je sve OK, pisana je jednostavno, ali ima nekog ritma. Ja sam nešto mislila kako je njoj ipak bilo teško, vaspitavana i dresirana za jednu ulogu u životu, a desilo se ipak nešto sasvim drugačije. Princeza ima još dva nastavka. Ja ih nemam :-(
Nemam ni ja te dve knjige nastavke, nazalost :( raspitacu se za njih. Knjiga je sasvim solidna, pored price o glavnoj junakinji, princezi, ima i istorijskih elemenata, Ataturk, okupacija Turske, Indija i njihovo drustvo...Sudbina te devojke je mene podsetila na ono "cas si na vrhu, cas na dnu", uprkos razmazenosti na pocetku, ona na kraju pokazuje da je pravi borac...vrlo zanimljiva knjiga :D pozdrav!

Kad sam zavrshila prvi deo ˝Rat i mira˝ prochitala sam neke lagane knjige- ˝Chetiri ljubavna pisma˝ od Najla Vilijamsa, ˝Prada chizmice i ostale krpice˝ od Megi Olderson (znam da je knjiga shity, ali je u stvari prilichno zanimljiva :mrgreen: ) i ˝Plitko, Duboko˝ od ne znam koga, nije mi tu knjiga (ne pamtim pisce
icon_redface.gif
) a sada chitam drugi deo ˝Rat i mira˝.

Tinar:
Kad sam zavrshila prvi deo ˝Rat i mira˝ prochitala sam neke lagane knjige- ˝Chetiri ljubavna pisma˝ od Najla Vilijamsa, ˝Prada chizmice i ostale krpice˝ od Megi Olderson (znam da je knjiga shity, ali je u stvari prilichno zanimljiva :mrgreen: ) i ˝Plitko, Duboko˝ od ne znam koga, nije mi tu knjiga (ne pamtim pisce
icon_redface.gif
) a sada chitam drugi deo ˝Rat i mira˝.
kakva su "Cetiri ljubavna pisma"? kupila sam jos na sajmu, ali jos nisam procitala

Poslednje sto sam procitala bilo je Zlocin i kazna(lektira,mada extra knjiga),a svojom vovljom poslednje sto sam procitala je Vilijem Nikolson-Drustvo drugih:
‚‚Čudno je to s ljudskim licima.Ako ih dovoljno dugo gledate,prestaju da budu lepa ili ružna i postaju samo ono što jesu.Onda vidite da ne mogu izgledati nikako drugačije,zato što je život te osobe oblikovao njeno lice,i ako je volite,volite i to lice,takvo kakvo je''
To je nesto najlepse u zivotu sto sam procitala,i upravo je iz te knjige!Sad se treba nakanuti i procitati Kamijevog Stranca :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back