sanja*
Drevna Kornjača
- Poruka
- 8.705
Ja uzela Hamsunovog Pana.
E, da. Prethodno sam završila Pračetove "Glinene noge".
Verovatno najbolje od Pračeta što sam pročitala do sada.
Mada, to pomislim kad god pročitam nešto njegovo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja uzela Hamsunovog Pana.
E, da. Prethodno sam završila Pračetove "Glinene noge".
Verovatno najbolje od Pračeta što sam pročitala do sada.
Mada, to pomislim kad god pročitam nešto njegovo![]()
Trenutno čitam od Jovana Dučića "Blago cara Radovana" i to glavu o ljubavi. Interesuje me , s obzirom da nisam vrsan poznavalac žena, ima li kakve istine u onome što on piše? Pitam one koji su pročitali delo. Shvatam da je on živeo u drugom vremenu i da to danas verovatno i ne važi, a možda i važi? Pa zato sam hteo da se konsultujem sa vama, da čujem šta vi mislite povodom njegovog stava o ženskom odnosu prema ljubavi.
Trenutno čitam od Jovana Dučića "Blago cara Radovana" i to glavu o ljubavi. Interesuje me , s obzirom da nisam vrsan poznavalac žena, ima li kakve istine u onome što on piše? Pitam one koji su pročitali delo. Shvatam da je on živeo u drugom vremenu i da to danas verovatno i ne važi, a možda i važi? Pa zato sam hteo da se konsultujem sa vama, da čujem šta vi mislite povodom njegovog stava o ženskom odnosu prema ljubavi.
Pročitao Gobsek od Balzaka ( izlaze sad njegove knjige subotom uz Blic ako nekog zanima ). S obzirom da sam pre toga pročitao knjigu jedne tipične savremene spisateljice jasno uočavam razliku u kvalitetu i preciznosti opisa. Balzak je, kao i Dikens, velemajstor opisa karaktera pri čemu u Gobseku imamo u centru jednog zelenaša koji nije prikazan ni crno ni belo već kao pravo ljudsko biće sa nekim ekstremnim osobinama. Jedva čekam da sutra kupim naredno delo iz serijala Ljudska komedija.
Gde si pročitao to za serijal? Kupila ja u subotu, ali nije Balzak već Merime, pripovetke. Pročitala sam ih za vikend, ali nisu ljudska komedija, pre tragedija. Odlične su Tamango i Mateo Falkone, malo manje mi se sviđaju Utvara Karla XI i Zauzeće šanca.Pročitao Gobsek od Balzaka ( izlaze sad njegove knjige subotom uz Blic ako nekog zanima ). S obzirom da sam pre toga pročitao knjigu jedne tipične savremene spisateljice jasno uočavam razliku u kvalitetu i preciznosti opisa. Balzak je, kao i Dikens, velemajstor opisa karaktera pri čemu u Gobseku imamo u centru jednog zelenaša koji nije prikazan ni crno ni belo već kao pravo ljudsko biće sa nekim ekstremnim osobinama. Jedva čekam da sutra kupim naredno delo iz serijala Ljudska komedija.
U pravu si krasuljak, pogrešno sam razumeo. Razočarao sam se jer sam se nadao Balzaku. Inače iskasapili su pripovetku Tamango, ona je u originalu dosta duža što možeš proveriti na internetu. To mi se nikako ne sviđa.
Čitam Časovnik od Turgenjeva. Lepa psihološka priča o dečaku kome je "najvažnija stvar na svetu" jedan časovnik i ceo svet mu se u toj fazi života vrti oko njega.
@kraauljak: o čemu piše fašista?
Pekić - Besnilo
Prije par godina sam počeo da čitam Besnilo, ali sam batalio nakon stotinjak strana. Nekako mi je djelovala konfuzno na početku sa onim stručnim nazivima i imenima likova. Međutim, ovaj put mi baš leže. Mnogo zanimljiva knjiga!