Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitao Čučkovićev roman (novelu?) "jedenje bogova".
Jasenovac.
Ebem li ga, ovo se može svrstati u horor, fantastiku. Ezoteričan, mračan, često brutalan sa otvorenim opisima zlodela.
Ne znam, teško mi je bilo čitati. Mučan je. Iako, nisam imao taj faktografski osećaj stvarnosti, delom i zbog toga što autor vešto balansira sa "onostranim".

E ljudi OFF TOPIC samo, profesor moje sestre im je postavio domaći, ako ste zainteresovani, ja joj ne znam pomoći, reč je o relaizmu, prezirem ga. Roman Ana Karenjina, ja ne znam da joj odgovorim prvo pitanje i ovo podebljano crvenim. Ako neko može da pomogne, hvala.

ivan-1.jpg

ma koje preporuke imate,
čitate nešto od nekih što im 'oči videli niste', nalazirate te iste,
a nemate pojma šta su hteli reći

glupirate se sa neki romanima što ni sami na razmete...dal ?

bitno je da ste ih pročitali, pa možemo diskutovati....

čitate li zbog vas samih ili da drugi vide koliko ste 'pametni' ?
U svakom slucaju zbog tebe ne citamo:zcepanje:
Nego sto ti imas internet? Sta ce ti? Da se glupiras?

Pročitala sam Spas 2 i mogu reći da slobodno možete da je preskočite. Sve što je imala da kaže o svom lečenju kancera, Isidora je ispričala u prvoj knjizi. Iako je u njoj dala podrobna objašnjenja kako se i čime izlečila, čisto sumnjam da takav tretman može da si priušti 1% obolelih u Srbiji. Naime, uglavnom su to mesta i preparati van naše zemlje, do kojih, osim što iziskuju puno para, možete doći samo ako imate poznanstva.
Druga knjiga je čist pokušaj da se dođe do još neke kinte. No problem dok ima ko da kupuje. Ja sam knjige pozajmila od komšinice.

Koristim priliku da svim obolelim ljudima od kancera i ne samo kancera poželim brz oporavak. :heart:

Čitam Ispovjesti varalice Feliksa Krula... ne znam šta bih rekao... nije loš raman, malo težak za čitanje, ali ima i boljih...
ja je nisam čitala.
možda mi je zato Ikar super.
a možda je Ikar super nevezano za Feliksa... da, mislim da je to. :)
(u predgovoru Ikara (Vladeta Jerotić) nalaze se neke poveznice sa Feliksom, ali više stilski koliko sam razumela)

John Updike: Rabbit, Run

Deset godina poslije tragikomičnog niza pokušaja da pobjegne od vlastitog života, resocijalizovani Rebit Angstrom nije zadovoljan, ali je pomiren sa sudbinom za koju misli da mu je namijenjena, samo što u vrijeme seksualne revolucije, mirovnog pokreta i rasnih nereda plivanje niz struju nije način da se izbjegne oluja. Bez volje da bilo šta novo prihvati, ali i bez snage da se bilo čemu suprotstavi, Zeka će proći kroz bračni brodolom, zbližiće se sa jednom hipi djevojkom koja bježi od kuće, jednim crnim revolucionarom koji bježi od zakona i doživjeti za ovaj lik tipičnu tragediju zbog nečinjenja.
Za razliku od prve knjige, sasvim usredsređene na impulsivne i eratične postupke glavnog junaka, Zekin povratak je pravi period piece, priča o Americi u značajno ljeto 1969. godine. Pisac se bavi valjda svim tada aktuelnim temama: rasizmom, ratom u Vijetnamu, hipi kulturom, upotrebom droga, američkim liberalizmom i konzervativizmom, Niksonom, Kenedijevim naslijeđem i, uopšte, novim načinom života američkog društva za koji je njegov junak sve jednako nepripremljen i neraspoložen. Sva sreća pa je Apdajkov stil sasvim po mom ukusu (elokventan i detaljan, ali emocionalno i etički uzdržan), inače bi neki dugi, gotovo esejizirani dijelovi knjige sa socijalnim i istorijskim teoretisanjima bili opasno dosadni.
Rabbit, Run je zaokruženo djelo, tako da se očekivanja od Rabbit Redux ne mogu svesti na trivijalnu radoznalost o tome šta je bilo poslije. Ova knjiga ima smisla kao književni eksperiment stavljanja poznatih likova u nove okolnosti, što bi i trebalo da je smisao nastavka u ozbiljnoj literaturi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back