*BILJA*
Buduća legenda
- Poruka
- 32.189
Dobar izborUpravo kupih ( usput u konFletu sa Ledi Cheterli, nadoslo mi i da nju citam posle 1000 goodina).
Ja sam na nekom kao letovanju, nemam net, ali zato citam![]()

Lepo se provodis, nadam se

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobar izborUpravo kupih ( usput u konFletu sa Ledi Cheterli, nadoslo mi i da nju citam posle 1000 goodina).
Ja sam na nekom kao letovanju, nemam net, ali zato citam![]()
Voljenu nikako da pročitam, gledala sam film i svideo mi se, prepostavljam da bi me knjiga oduševila. Moje poznavanje Toni Morison se svodi na Džez, Ljubav i sada Dom. Ali volim da je čitam, da. Jednostavno a efektno.Njena najjaca knjiga je Voljena, a meni su se dopale i ostale, zavisi...
"Prestup i naređenje " u bukvalnom prevodu?
Zavrsila "Mrtvački brod", odusevljena sam njome. Teska je, mučna je, ali, zivotna je, bas se nisam nadala da ce mi se toliko dopasti.
Pukovniku nema ko da piše – Gabrijel Garsija Markes, Sezam Book 110 str.
http://www.delfi.rs/knjige/11781_pukovniku_nema_ko_da_pise_knjiga_delfi_knjizare.html
Svedena radnja koja je poslužila da se opiše samoća, beznadežno iščekivanje, ljubav... Dopala mi se. Ništa preterano, ali mi se dopala.
Knjiga ima odličan povez, štampu, korice, pogovor... izdata je u 2 000 primeraka oou je!, prosto neverovatno.
Ništa ne fali ni mojoj iz Hit biblioteke od 100 dindži.
![]()
Kraj Pukovnika je urnebesan, pročitao sam to u autobusu, i ta poslednja rečenica je bila toliko neočekivana da jednostavno nisam mogao da obuzdam smeh![]()
Nisam ni pogledala koliko košta knjiga dok ti nisi prokomentarisala.Srećo, za te pare kol'ko si nam navela i treba da bude oou...Ništa ne fali ni mojoj iz Hit biblioteke od 100 dindži.
Realno, knjiga ne treba da košta preko 2 din po stranici...![]()
![]()
Poslednji put ažurirao/la Nora Barnacle : danas u 15:21Jeste, svačega je bilo u toj biblioteci, ali sam je ja izbegavala koliko god sam mogla, zbog jezika.
Ne bih se zaklela da sam nedavno videla neka izdanja koja neodoljivo podsećaju na ta - možda su je reanimirali pod nekim drugim vlasništvom
A Pukovnik mi je među najboljim knjigama koje sam pročitala, sigurno najbolja Markesova za koju znam.
Verovatno zato što volim mrcvaranje radnje (i na filmu), ili, čak, njeno potpuno odsustvo. Oduvek sam to smatrala majstorijom, te knjige u kojima nema gromada od likova i sudbinskih obrta. A sve se okreće svake sekunde.
Kao Glad i Pukovnik, Smrt u Veneciji, Dugo putovanje u noć...
Uliks, naravno.
Da, zaista potpuno neočekivana.Kraj Pukovnika je urnebesan, pročitao sam to u autobusu, i ta poslednja rečenica je bila toliko neočekivana da jednostavno nisam mogao da obuzdam smeh![]()
A treću?![]()
Što se mene lično tiče, ja sam preko te knjige prvi put "videla" Avganistan koji nije jedan bradati čovek sa turbanom na glavi u sred ničega.
Knjiga ima snažnu emociju, dobru temu, istorijski tok nesreće te uzemlje, dosta dobrih likova...
I dobar opis jednog apsolutnog prijateljstva, požrtvovanosti, kajanja...
Ali... Pisac prosto zanatski nije dorastao. U obe knjige beg iz Avganistana je uradjen traljavo, neubedljivo, i bez neophodne napetosti.
Kraj je kod obe nekako zbrzan i ima u sebi patetike. Povremeno ima preterivanja u opisima nekih dešavanja.
I pored ovih mana ja se ni malo ne kajem što sam je čitala, a i film sam glededala i mogu reći da je knjiga savršeno pretočena u film.
Čitala sam i onu drugu 1 000 čudesnih sunaca, ona mi je možda i bolja.
Ovu treću nemam želju da čitam. Hoseinija sam "potrošila"![]()
Da, zaista potpuno neočekivana.
Reakcija mi je bila otprilike ovakva![]()
![]()
![]()
Da li ti pišeš, bar onako amaterski?
I meni je to jedna od najdrazih knjiga koju sam ikada citala.
Ispred nje je momentalno samo Dugo putovanje u noć...![]()
U, bre, tebi je svaka najdraža...Sad ja ispadam debil ako kažem da mi se na momente prispava dok je čitam...
![]()
A bila sam spremna na opkladu da oni koji pišu ne čitaju Hoseinija. Mislila sam da je on za nas, mediokritete...![]()
A čitalac uvek čita samo onim što u sebi ima![]()