Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mrshhh:zcepanje:

Nego da ja tebi dam savet za mnogo dobru knjigu ( pozdrav od Quentina:))
Sve vreme dok sam citala Americku pastoralu (na srpskom je valjda pastorala, umirem od straha da me Nora sada ovde ne uvati i pocinje da mi prica kako sam "bushna")
misila sam na vas, roditelje odrasle decice i vase muke, strahove, iscekivanja i razocarenja ali i srecu.
Krasuljka pusti meni, poslacu joj poklon: Kutiju u obliku srca:lol:

Mrshhh:zcepanje:

Nego da ja tebi dam savet za mnogo dobru knjigu ( pozdrav od Quentina:))
Sve vreme dok sam citala Americku pastoralu (na srpskom je valjda pastorala, umirem od straha da me Nora sada ovde ne uvati i pocinje da mi prica kako sam "bushna")
misila sam na vas, roditelje odrasle decice i vase muke, strahove, iscekivanja i razocarenja ali i srecu.
Misliš na ovo? :)
Je l' to naš quentin?

Quentin nesto nije dobro razumeo. Ima veze naravno sa rukavicama i Dzeki Kenedi.
Rukavice su bile na izdisaju, ali ih je bas Dzeki Kenedi ponovo uvela u modu i trajalo je to
nekoliko godina.

I u "Bracnim Parovima" igra Dzeki Kenedi neku malu ulogu, naime, ona radja dete koje umire jako brzo posle rodjenja.
Ja, koja inace sve znam:D, to nisam znala.

Kenedi ( a i ona sama) su katolici, vecina Amerikanaca, barem onih koji vode glavnu rec, su protestanti.
I onda nakon smti te njene bebe oni govore da je katolicima lako kada dete umre jer za njih postoje andjeli pa se tese njima.

Quentin nesto nije dobro razumeo. Ima veze naravno sa rukavicama i Dzeki Kenedi.
Rukavice su bile na izdisaju, ali ih je bas Dzeki Kenedi ponovo uvela u modu i trajalo je to
nekoliko godina.

Pa da, ja sam i napisao "da su odlazak Džeki Kenedi iz Bijele kuće i pojava mini suknje označili kraj mode nošenja damskih rukavica". Znači, ona ih je bila ponovo uvela u modu, ali kad više nije bila prva dama, i rukavice su postale neinteresantne.

Rayela(draga moja:) u tvoj sud verujem kad su knjige u pitanju, pa da te pitam nesto: Pre nekoliko dana sam (pred slavu) ronjala po nekom ormanu, i pronadjoh "Mrtvacki brod"- B.Traven(a) a uopste ne znam odakle mi ta knjiga, ali prelistah, nisam citala, nema sanse da se ne bih setila...

Koliko sam uspela da ofrlje pogledam, rekla bih da je dobar roman, ima izuzetnih citata (jedan cu ostaviti na drugoj temi)...Malo znam o tom piscu, i tesko da mogu ista da izguglam, osim da postoji komplet knjiga, da je "Mrtvački brod" klasik, i da se prodaje na aukcijama ili u starinarnicama, i uvek pise- rasprodato itd..itd..
P.S. Procitacu svakako pre nego sto se dam u potragu za vlasnikom (vidim da je iz kompleta :eek:) - da li je iko citao B.Travena generalno:neutral:

Možda ti ovo bude od koristi (meni bi bilo Wild ima fin ukus).
Pročačkaj još malo po temi, pričali smo o tome nekad.

Pre nedelju dana sam dočitao "Popkorn" opižđenog Slovenca Andreja Skubica...
Preporučujem! Fant je otkačen načisto i jedva četkam da upoznam lujkana u
novosadskoj "Kredarici"...Obećali mi da će me zvati kad bude tu... Gremo na pijaču...
Citiram:
"Disati.Znaš li ti šta je to disati?Kakva je to životna funkcija?Disanje ,puls,temperatura?Da
hajde,sipaj led na mene.Mogu li samo da pomeram škembe?Da,stoko,to možeš,***** ti mater,tako ne može da se živi.
U stvari posle kad si već u toj fazi,sve je prosto:samo trčiš,šprintaš,ne osvrčeš se."...
A za divno čudo,radnja romana teče veoma fino i bez zastoja...Kao da je slovenski Beket...Stvarno dobar...

Juče sam završila Promena, Mo Jena... to je njegova biografija ukratko i takodje ukratko pregled, baš tako, pregled promena u Kini od 70-ih godina do skoro. Mnogo je kratko da bi bila neka ozbiljnija istorija.. deluje mi kao neki sinopsis koji treba još da se razradjuje. Najviše se bavio nekim starim ruskim kamionima Gaz 51....

Sad se spremam da počnem Saramaga Sedam sunaca i sedam mesečina.

Ne znam za druge citalice, ali ja bih bas volela da se zaljubim i naravno da pocnem nekog da volim.

Poslednje sto sam procitala su Pogrebni obicaji, mnogo dobra knjiga.
Danas sam zamalo htela da kupim roman ``Neprimetni``, ali uzeh nesto drugo.
A izgleda da sam pogresila.

U biblioteci nisam nasla nista sa spiska.
Bila mi smesna jedna gospodja od svojih sezdeset i nesto. Sa vrata je pocela da prica kako je grdno pogresila sto je uzela Marka Vidojkovica.... nisam videla koja je knjiga bila u pitanju... Toliko ga je ``ispljuvala`` da to nije normalno. Kaze ona da je mislila da je Vidojkovic ozbiljan pisac, a ono samo psovke i polni organi, da oprostite...

Do ruku mi je dopala Isabel Aljende ``O ljubavi i senci``. Da li je neko citao ovaj roman i kakvi su vam komentari?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back