krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ja sam Bernardada uzeo da čitam kad sam pročitao da je on omiljen pisac Ričarda Kaca.
Ti si moj Ricard Kac.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam Bernardada uzeo da čitam kad sam pročitao da je on omiljen pisac Ričarda Kaca.
Ti si moj Ricard Kac.Msm, zahvaljujuci tebi sam otkrila I Bernharda i Frenzena i Ostera. Hvala ti na tome.
![]()
Ovo mi je najveći kompliment koji sam dobio od... od... Ne znam otkad.
Pa Quentin ne peva, ne svira, a i ne lcii na GadafijaTi si moj Ricard Kac.Msm, zahvaljujuci tebi sam otkrila I Bernharda i Frenzena i Ostera. Hvala ti na tome.
![]()
Pa Quentin ne peva, ne svira, a i ne lcii na Gadafija
@Quentin
Davala sam ti i ja komplimente i slala telegrame zahvalnosti, ali malo drugacije od Rade![]()
Davala sam ti i ja komplimente i slala telegrame zahvalnosti, ali malo drugacije od Rade![]()
Vas dvije ste moja dva najveća/jedina fana.![]()
Dokle si stigao sa njom?
I ja sam trenutno na njoj...al unstava me posao i nedostatak slobodnog vremena...tesko da iscitam vise 30 strana u 2 dana![]()
Nema naravnoTek se zahuktava...a danas napokon imam nesto slobodnog vremena pa cu moci da vezem par sati citanja...
odustajem samo od nekih knjiga koje me apsolutno niciime ne vuku da ih citam. Takvih doduse nije bilo dugo sa izuzetkom knjige ovog naseg Gajica "Bajka nad bajkama", ona mi nije legla i batalio sam je akon 200ak strana.
T. Bernhard - "Vitgenštajnov sinovac"
Podsetite me, zašto vi ovde ono volite Bernharda?
Knjiga je fino napisana, ima dosta istorijskih podataka, može dosta da se nauči, ali je dosta mukotrpna...![]()
Verujem da bi Paul Wittgenstein bio zadovoljan trudom koji je Bernhard uložio, ali... to je između njih dvojice; interna stvar. Ja sam malo toga zanimljivog našao u ovoj eulogiji jednom marginalnom Bečkom boemu.Podsjeti ti nas, ti si ga sad citao.
Pa možda, u nekoj drugoj knjizi. Zato i kažem da ću uzeti još nešto. Ali ovo evociranje uspomena na drugara mi je onako... kao kada mi je pokojni deda pričao doživljaje iz zarobljeništva; svestan sam da je njemu zanimljivo, a ja zevam u sebi.Zato što stvari naziva pravim imenom, što ne kaže ono što bi većina volela da čuje, već naprotiv, dira u najskrivenije tajne... Da sam pisac, pisala bih kao on. (šala mala
)
- - - - - - - - - -
PS Nisam mislila na stil, i mene smara stil, već sam mislila na sadržaj...
- - - - - - - - - -
MM, i ja sam se u početku osećala kao retard, dok mi nisu objasnili da mu je takav stil...I srećna sam što nisam odustala.
Verujem da bi Paul Wittgenstein bio zadovoljan trudom koji je Bernhard uložio, ali... to je između njih dvojice; interna stvar. Ja sam malo toga zanimljivog našao u ovoj eulogiji jednom marginalnom Bečkom boemu.
Što se stila tiče, svakako je upečatljiv, ali često mi se činilo da B. namerno nateže i upliće rečenice da bi mi otežao posao čitanja. A onda, u drugim situacijama, u drugim krajnostima, osećao sam se da me tretira kao retarda, kada bi se ad nauseam upustio u repeticiju nekih fraza.
Uzeću da čitam još nešto, to je sigurno, ali ovim me nije dobio.
Ovu procitaj, ona je i njegova najsavrsenija.Pa možda, u nekoj drugoj knjizi. Zato i kažem da ću uzeti još nešto. Ali ovo evociranje uspomena na drugara mi je onako... kao kada mi je pokojni deda pričao doživljaje iz zarobljeništva; svestan sam da je njemu zanimljivo, a ja zevam u sebi.
Bez želje da zvučim gordo, ali meni je zaista neverovatno da je nekome ta knjiga mukotrpna, s obzirom da kada sam je čitao u nekom tinejdžerskom periodu (dakle malo čitalačkog iskustva), bila mi je jedna od laganijih stvari koje sam čitao.
Ja se te knjige sad ni ne sećam, ali mi dođe da je pročitam opet samo da vidim kako ću je sad doživeti.
Mislim da je Bernhard genijalni osobenjak, ume posteno da uzdrma coveka, ali mnogi, da ih ubijes (medju njima i moja milenkost) ne bi umeli da ga prepričaju, osim ako ne bi bili prisiljeni pa se napregli koliko mogu i umeju
Mozda tu lezi odgovor, ali nisi u obavezi da ga prepricavas...
Neki citaju da bi prepricavali, ali ne Bernharda, ili da bi pratili prepricavanje, analizu, dakle, postoje i takvi!Ja i ne čitam da bih prepričavala. Čak to radim loše. Važniji mi je osećaj za vreme čitanja. Od toga zavisi da li mi se knjiga dopada ili ne.