krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
I sad, da vas ne uvredim, moram obe...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nana je recimo kao Chicha Gorio ( meni najmilija Balzakova knjiga), a Zerminal nemoj da citas pre izbora jer ces jos glasati za neke kvazikomuniste,I sad, da vas ne uvredim, moram obe...![]()

Simpatičan ti je "spojler" i ono u njemu.Žerminal spojler
Sećam se urnebesne scene s kraja knjige kada grupa razjarenih žena osvetoljubivo unakaze lokalnog švalera
i polni organ mu nabiju na motku koju su uzdugnito nosile urlikajući svakojake gadosti![]()
Sporo paljenje, eksplozivni završetak u granicama nadrealnog. Čitao bih još nešto od Emila kada raspoloženje bude dozvoljavalo.

Zerminal nemoj da citas pre izbora jer ces jos glasati za neke kvazikomuniste,
a i prizore iz Zerminala imas tu oko sebe
I nemoj da si zaboravila na Korekcije jer je od ponedeljka krecem sa citanjm, cak i ako SNS pobedi![]()

Nisi valjda zato u Srbiji? 
Počeo An imaginative experience by Mary Wesley. Isuse, koliko nepoznatih reči. Voz u kome je glavni lik staje da bi jedna devojka spasila ovcu koja se tu našla na putu. Priča se odmotava uvođenjem drugih likova, koji su ako sam dobro razumeo njeni članovi porodice. Uzgred, je l čuo neko za Mary Wesley i čitao nešto od nje?

Kad oćoravim skroz, Rayela, ima da mi pošalješ nove cvikere direktno iz Dojčlanda. 
Pročitala sam Gubitnika i rešila da se malo duže odmaram od Bernharda. Msm, dobar je on, ali bre mnogo je sumoran, samo neke sahrane, nezadovoljstvo životom i to. Kad sam ga videla na slici iz mlađih dana, odmah mi je bilo jasno i zašto tako piše. Još kad danas pročitah da je 35 godina živeo sa isto toliko starijom ženom...
Sada ću da počnem Korekcije, ali samo zbog moje prijateljice Rayele, inače, ja sitnija slova nemam ni u jednoj knjizi...Kad oćoravim skroz, Rayela, ima da mi pošalješ nove cvikere direktno iz Dojčlanda.
![]()

Ne brini, 2-3 komada dobijes sa sve staklo u boji![]()

Bernhardov ljubavni zivot nije bas jasan ( nije ni ovaj neljubavni), ima abrova i prica o incestu.

Pročitala sam Gubitnika i rešila da se malo duže odmaram od Bernharda. Msm, dobar je on, ali bre mnogo je sumoran, samo neke sahrane, nezadovoljstvo životom i to. Kad sam ga videla na slici iz mlađih dana, odmah mi je bilo jasno i zašto tako piše. Još kad danas pročitah da je 35 godina živeo sa isto toliko starijom ženom...
Sada ću da počnem Korekcije, ali samo zbog moje prijateljice Rayele, inače, ja sitnija slova nemam ni u jednoj knjizi...Kad oćoravim skroz, Rayela, ima da mi pošalješ nove cvikere direktno iz Dojčlanda.
![]()

Pa to većina naših muškaraca radi. Žive s mamom![]()
Svidja mi seĆel Askilsen - ''Ništa i ništa''
Antologija priča, od 50-ih do 90-ih. Askilsenova omiljena tema: sumorna strana muško-ženskih odnosa (naročito u braku). Osamdesetih je fokus pomerio na temu starosti, gubitka životnih iluzija, otuđivanje ljudi... Devedesetih se vraća na priče o parovima čiji odnosi ulaze u tihe, ali dramatične krize. Životno sivilo, dosada, beznađe svakodnevne rutine, najčešće ispričano u trećem licu, ali uvek iz ugla muškarca. Askilsen ne secira osećanja, ne iznosi eksplicitno dileme i emocije likova, već prepričava prozaične događaje faktografskom objektivnošću i pušta da takvi detalji implicitno grade karaktere likova. Tokom trajanja radnje desi se i svašta i ništa; posmatramo ljude kako pale cigarete, gledaju kroz prozor, ulaze i izlaze iz sobe, razmenjuju banalne rečenice ili jednostavno - ćute, a ispod mirne površine sve vreme se oseti napetost koja nikada ne dobija jasnu konkretizaciju; niko ne uspeva da uspostavi most sa drugom osobom.
Sve u svemu, dobar je Ćelavi.
Ulazi vec u uzi izbor.Ćel Askilsen - ''Ništa i ništa''
Antologija priča, od 50-ih do 90-ih. Askilsenova omiljena tema: sumorna strana muško-ženskih odnosa (naročito u braku). Osamdesetih je fokus pomerio na temu starosti, gubitka životnih iluzija, otuđivanje ljudi... Devedesetih se vraća na priče o parovima čiji odnosi ulaze u tihe, ali dramatične krize. Životno sivilo, dosada, beznađe svakodnevne rutine, najčešće ispričano u trećem licu, ali uvek iz ugla muškarca. Askilsen ne secira osećanja, ne iznosi eksplicitno dileme i emocije likova, već prepričava prozaične događaje faktografskom objektivnošću i pušta da takvi detalji implicitno grade karaktere likova. Tokom trajanja radnje desi se i svašta i ništa; posmatramo ljude kako pale cigarete, gledaju kroz prozor, ulaze i izlaze iz sobe, razmenjuju banalne rečenice ili jednostavno - ćute, a ispod mirne površine sve vreme se oseti napetost koja nikada ne dobija jasnu konkretizaciju; niko ne uspeva da uspostavi most sa drugom osobom.
Sve u svemu, dobar je Ćelavi.
Kako se zapravo zove " u originalu" ovaj Askilsen, a kako i knjiga? Ja to nikako ne mogu da nadjem.
Ako je Norvezanin, onda ga necu citati. Bolje da pogldam neki film od Bergmana o tim brakovima![]()
Ne znam čoveka, ali potražiću ga, kad sam već u tom fazonu.Ovo meni liči na Rejmonda Karvera.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kjell_Askildsen
Norvežanin do koske...
Knjiga je ova iz '99. - ''Collected Short Stories'', iako je GeoPoetika prevela kao ''Ništa za ništa'' (''za'', ne ''i'' kao što sam ja napisao), što je naziv jedne zbirke iz 80-ih.
''Oj đevojko iz Rovaca fejsbučiš li kraj ovaca''Počeo An imaginative experience by Mary Wesley. Isuse, koliko nepoznatih reči. Voz u kome je glavni lik staje da bi jedna devojka spasila ovcu koja se tu našla na putu. Priča se odmotava uvođenjem drugih likova, koji su ako sam dobro razumeo njeni članovi porodice. Uzgred, je l čuo neko za Mary Wesley i čitao nešto od nje?