Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
]gde to ima za 100 din knjiga? :) Nisam primetio da laguna ima tu akciju iako uglavnom ispratim sve koje izbacuju.[/B]
Imali su skoro za 100 ako donese neki marker/horoskop.
Ja uzeo 7 knjiga tada ali jedva sam nasao vise od dve dobre, ostale uzeo zbog "jbg. pa za 100 din nemas ni zvake":D

Inace, carobna knjiga ima stalno neke akcije gde im je gomila knjiga po 100-150 din. Mislim d ai trenutno traje...ali je izbor tuga ziva. da mi kazu biraj koje hoces poklonicemo ti ne znam da li bih probrao i jednu jedinu

Ja danas dadoh 5 iljada u Laguni ( sest knjiga, od toga 4x Pekic = Zlatnu runo, najnovija Pamukova knjiga i neko zezanje od Basare). Ma skupe su knjige, Laguna
daje popust ali 10 ( mozda i 15%)

U jednoj drugoj knjizari videh Bernharda i Gubitnika, ali imam utisak ( bilo jos zatvoreno pa nisam mogla da udjem) da je u toj
knjizi barem njegovih 7 romana. Sutra u pogledati detaljno pa cu javiti ( i cenu).

Inace ovo Zlatno runo konta isto kao i na Kupindu ) jedna knjiga ca 1100 dinara pri cemu kod Lagune dobijes popust i Avon kremu za skidanje celulita:D)

Poslednja izmena:
Ja danas dadoh 5 iljada u Laguni ( sest knjiga, od toga 4x Pekic = Zlatnu runo, najnovija Pamukova knjiga i neko zezanje od Basare). Ma skupe su knjige, Laguna

U jednoj drugoj knjizari videh Bernharda i Gubitnika, ali imam utisak ( bilo jos zatvoreno pa nisam mogla da udjem) da je u toj
knjizi barem njegovih 7 romana. Sutra u pogledati detaljno pa cu javiti ( i cenu).

Inace ovo Zlatno runo kota isto kao i Na kupindu ) jedna knjiga ca 1100 dinara pri cemu kod Lagune dobijes popust i Avon kremu za skidanje celulita:D)

Eh, naivčino... Što nisi sačekala da uđe neki član kluba kao ja sa 25% plus 10% na tri knjige? Vidi se da nisi odavLe. A lepo sam ti poslala link za Zlatno runo...:mazi:
Bernhard je preskup za količinu stranica, ne bih ga kupila nikad više. Onu jednu (Seča šume) sam da me želja mine, sad ću da ga iščitam iz biblioteke. Ne isplati se.

Inace ovo Zlatno runo konta isto kao i na Kupindu ) jedna knjiga ca 1100 dinara pri cemu kod Lagune dobijes popust i Avon kremu za skidanje celulita:D)

Ma laguna je bezobrazno skupa. Nova izdanja retko koje bude ispod 950 din. Ja imam clansku kartu i trenutno sam na 20ak % popusta ali cak i sa njim izadje puno. Sto je najgore izgleda da cene odredjuje kao oni u posti postarinu. Na vagu, pa ako je ima 400-500 strana ta je 1000 a ove "nesto tanje" od do 200 str su 700 :(

Možeš, kad naiđeš na naivnog prodavca. :) Ali, nećemo više o tome. Šta čitaš ovih dana?;)

Daj neki savet kako da navatam te naivne? :)
Ma i tamo neke novije koje sam pikirao ne idu ispod 500 :( Sad svim silama pokusavam da iskopam neke jeftinije od onih koje ste mi ovde preporucili prosle nedelje ;)

Citam onaj vektor trido od onog rusa :). Nije losa za sada, zanimljiva je, tek se zahuktava. Mesavina trilera i politicke zavrzlame. Krenuo sam i Sidnija Seldona-Ispricaj mi snove ali iskreno nekako mi je previse prosta. recenice od 6,7,8 reci, jednostavne, nedvosmislene. Brzo se i lako cita, komotno moze i da tresti muzika u pozadini i da se nista ne ispusti :) trenutno mi je na cekanju ;)

Ma laguna je bezobrazno skupa. Nova izdanja retko koje bude ispod 950 din. Ja imam clansku kartu i trenutno sam na 20ak % popusta ali cak i sa njim izadje puno. Sto je najgore izgleda da cene odredjuje kao oni u posti postarinu. Na vagu, pa ako je ima 400-500 strana ta je 1000 a ove "nesto tanje" od do 200 str su 700 :(

Daj neki savet kako da navatam te naivne? :)
Ma i tamo neke novije koje sam pikirao ne idu ispod 500 :( Sad svim silama pokusavam da iskopam neke jeftinije od onih koje ste mi ovde preporucili prosle nedelje ;)
Tako je ( za Lagunu), a tako j i za Kupindo. Ispod 500 dinara ja nisam videla nista, a knjige su prilicno runirane.
Nov knjige imaju svoju cenu, izdavac diktira cenu, kod nas se knjig stampaju u jako malom broju primeraka pa je relativno visoka cena opravdana.

I kako ti je Krasuljak vec objasnila. satima moras da ronjas i da budes na lopti ne bi ulovio nesto za 100 ili 200 dinara.

Igra djindjuvama? ;)

Meni se Hese dopada. Odavno sam čitala nekoliko njegovih dela, a mislim da ovu nisam. I u ono vreme su nas plašili: To je teško, nismo dovoljno zreli da razumemo. E vala, ako sad nisam, nikad neću ni biti. Uskoro ću biti prezrela ;)
Inače imam ovaj komplet, muž doneo u miraz. Uvek me oduševljavalo kako mora da se složi
Pogledajte prilog 323426
Neizbežan aksesoar svakog Simpovog regala.
A i nije toliko zahtevno, s obzirom da prve i poslednje dve mogu da se izmešaju.

Žoze Saramago, Bilježnica.

Zanimljivost ove knjige leži u tome što su u pitanju tekstovi za blog. Saramago je postao bloger u 85. godini, a tekstovi obuhvataju period od šest meseci (od septembra 2008. do marta 2009.).

Ovde imamo Saramaga u prirodnom stanju – čoveka od krvi i mesa (džangrizavog, detinjastog, tužnog, besnog, srećnog, setnog, ozarenog...) i pisca u već poznatom obličju.

Autor beleži tekuće događaje (svetska finansijska kriza, američki predsednički izbori, izraelska blokada Gaze...) ali se osvrće i na one prošle.
Govori o prijateljima i omiljenim autorima (Pesoa, Amado, Borhes, Fuentes) i ne okleva da pokaže neizmernu ljubav prema Lisabonu.

Naravno, ne propušta priliku da “oplete” po političarima kao što su Berluskoni, Sarkozi i njegov najdraži američki predsednik Dordž Dablju Buš, a nije zaboravio ni papu Benedikta XVI i Katoličku crkvu.

Uvek na strani obespravljenih, potlačenih i onih koji su usled finansijske krize izgubili sve.

Oni koji ga vole, voleće i ovu knjigu; oni koji nisu upoznati sa njegovim delom, mogli bi da je iskoriste kao polaznu tačku za osvajanje Žozea Saramaga.

P.S. Sad sam prešla na Embargo i druge priče.

Poslednja izmena:
Видим, причате о Купинду. Ја сам се жестоко навукао, и у првих месец дана покуповао тридесетак књига. Све класици које сам пропустио до сад да прочитам. Ове новије баљезгарије, колико сам пратио боље је купити у књижари, јер им је цена иста или ту негде. А, има доста и мојих суграђана, па не морам да се цимам с поштом.

Видим, причате о Купинду. Ја сам се жестоко навукао, и у првих месец дана покуповао тридесетак књига. Све класици које сам пропустио до сад да прочитам. Ове новије баљезгарије, колико сам пратио боље је купити у књижари, јер им је цена иста или ту негде. А, има доста и мојих суграђана, па не морам да се цимам с поштом.

Ja i mogu da kupujem samo od BeograDzana jer ovde i nemam adesu pa moram da se sretnem s njima. Medjutim, oni zezaju, traze da dolazim na/u Surchin ili
da idem preko curija i onda sve lepo batalim.

A momentano citam tri knjige ( u apratmanu je ogromna biblioteka) i nosim se mislju da maznem jednu. Niko nece da pimeti;)
Nece mi biti prvi put, ali godinama nisam maznjavala knjige:D

Selin je " po sredi, kad mu videh cene na Kupindu (( a i nemackom Amazonu) padoh u nesvest, a ko zna, mozda i procitam knjigu ( savrsena je)
pa odem ciste savesti

Pročitala sam Lauševića za dva dana. Nije da je neprijatan za čitanje, naprotiv. Druga knjiga mi je lepša od prve, ali je ne bih kupovala. Prvo, što je mnogo 600 dinara, a drugo što je više niko ne bi čitao u mojoj kući. Vratila sam je u biblioteku po preporuci bibliotekarke što pre sam mogla (jer je mnogo tražena a imaju samo dve), za šta sam čak i pohvaljena.:) Eto, sad pucajte, ali morala sam zarad stare ljubavi prema glumcu i ovo da odradim. Ništa me nije koštalo.;)

Sad ću da se uozbiljim s Gubitnikom.:lol:

Pročitala sam Lauševića za dva dana. Nije da je neprijatan za čitanje, naprotiv. Druga knjiga mi je lepša od prve, ali je ne bih kupovala. Prvo, što je mnogo 600 dinara, a drugo što je više niko ne bi čitao u mojoj kući. Vratila sam je u biblioteku po preporuci bibliotekarke što pre sam mogla (jer je mnogo tražena a imaju samo dve), za šta sam čak i pohvaljena.:) Eto, sad pucajte, ali morala sam zarad stare ljubavi prema glumcu i ovo da odradim. Ništa me nije koštalo.;)

Sad ću da se uozbiljim s Gubitnikom.:lol:
I šta kaže Žare, zašto je sasuo ceo šaržer u čoveka?:think:

I šta kaže Žare, zašto je sasuo ceo šaržer u čoveka?:think:

Možda zvuči neverovatno, ali čovek se uopšte ne brani. Bi što bi, da nije javna ličnost, prošao bi sigurno sa blažom kaznom. Ja verujem da je samoodbrana.
Opisuje svoje zatvorske dane u Spužu u vidu dnevnika, ima zanimljivih anegdota i iz ranijeg života, msm, dok je bio slobodan, glumac, i snova u ćeliji. Stekla sam utisak da će da piše još... Pa neka, ko sve ne piše...:lol: Kome je mrsko ne mora da čita.

Možda zvuči neverovatno, ali čovek se uopšte ne brani. Bi što bi, da nije javna ličnost, prošao bi sigurno sa blažom kaznom. Ja verujem da je samoodbrana.
Opisuje svoje zatvorske dane u Spužu u vidu dnevnika, ima zanimljivih anegdota i iz ranijeg života, msm, dok je bio slobodan, glumac, i snova u ćeliji. Stekla sam utisak da će da piše još... Pa neka, ko sve ne piše...:lol: Kome je mrsko ne mora da čita.

Naravno.

Ja sam se dvoumio da li da čitam ili ne, ali je naravno, pobedio skeptik u meni, koji ne želi da otvara horizonte. A, i kao pravnik ne mogu da se stavim na stranu Lauševića, jer kriminalistički gledano, sa više od jednog, eventualno dva ispaljena metka, teško se dokazuje samoodbrana. Može, ali onda druge okolnosti moraju nesumnjivo ukazivati na to...

Naravno.

Ja sam se dvoumio da li da čitam ili ne, ali je naravno, pobedio skeptik u meni, koji ne želi da otvara horizonte. A, i kao pravnik ne mogu da se stavim na stranu Lauševića, jer kriminalistički gledano, sa više od jednog, eventualno dva ispaljena metka, teško se dokazuje samoodbrana. Može, ali onda druge okolnosti moraju nesumnjivo ukazivati na to...

Ali, teško da je imao nameru da ubije nekoga koga je video prvi put u životu...;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back