Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
A možda je i nema u Koeljovom delu, nego su je uzeli samo za reklamu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto si toliko siguran da je to Koeljo izmislio? Čini mi se da tu "mudrost" znam čitavog života, i pre nego sam čula za Koelja...
A možda je i nema u Koeljovom delu, nego su je uzeli samo za reklamu.
Zašto si toliko siguran da je to Koeljo izmislio? Čini mi se da tu "mudrost" znam čitavog života, i pre nego sam čula za Koelja...

Ctam one Parove ( Apdejk).
Samo seks, seks i seks. Nista pametno.
Pričaš ko neka matora... a la "volim seks - rado ga se sećam", al' se stidim da priznam.
A kakvi su ti utisci o Basari? Mene je ta knjiga načisto smorila. Čitala sam ranije dosta njegovih dela, pa sam zaključila da mora da su mi se svidela. Mada sam ih slabo zapamtila.
Kada Pavić to radi, onda deluje okej jer je uverljivo. 
Mnogi citati su izmišljeni. Tako na primjer, Andrić nikad nije napisao ni rekao ono: ''Dođe vrijeme kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati'' ili tako nekako.

Pričaš ko neka matora... a la "volim seks - rado ga se sećam", al' se stidim da priznam.
![]()
Philippa Gregory - Kraljičina ludaMa nije bre kako ti to vidis.Volim seks, ali ne da mi ga neko objasnjava, a narocito ako je to neki cika kome je valjda bilo pametnije
da se bavi nekom seksologijom ( ukljucujuci i ginekologiju) nego da pise ogroman roman o presvetim vaginama,, doduse ima tu i penisa,
nije da nema. Vreme radnje su neke sezdesete kada je svingerisanje uslo u modu narocito medju bostonskom elitom.
50 godina kasnije je to sve smesno![]()
Kako nije? Ja se te rečenice sećam iz Proklete avlije, a dva puta sam je čitao što je dovoljno za neke rečenice da ostanu u pamćenju
![]()
Nit smrdi nit' miriše, za sad. Ali mi nikako ne odgovara ovo preplitanje istorije i fikcije barem u ovom maniru, hiperbolisanom i izobličenomKada Pavić to radi, onda deluje okej jer je uverljivo.
Nekako mi više odgovaraju njegove pripovetke. A naleteo sam u biblioteci na jednu njegovu zbirku, odnosno sabrana dela, oko 400+ strana njegovih kratkih priča ali sam ipak odlučio da se uputim u okršaj sa romanom. Možda sam se i prevario![]()
Ja sam već batalio Sexus Henrija Milera zbog toga. Mislim, nisam gadljiv na scene seksa već što pola knjige sva pažnja je usmerena ka tome, i njegovom malo čudnom poimanju sveta u kom nema ništa epohalno.
Znači i Apdajka da zaobiđem.

Ja sam već batalio Sexus Henrija Milera zbog toga. Mislim, nisam gadljiv na scene seksa već što pola knjige sva pažnja je usmerena ka tome, i njegovom malo čudnom poimanju sveta u kom nema ništa epohalno.
Znači i Apdajka da zaobiđem.
Uzmi neka njegova starija dela, npr. Famu o biciklistima. To dosta hvale. Ja lično nisam čitala. Ja sam čitala Looney tunes, Napuklo ogledalo, Bumerang/Oksimoron i Parkinsona. I ništa se ne sećam. Do pre neki dan me je bilo sramota što se tako ničeg ne sećam (setila bih se kad bih ponovo uzela da čitam) dok nisam pročitala da se i Radi slično dešava, jer ona čita iz zadovoljstva i da bi uživala dok čita. E tako i ja. A da li će nešto ostati u sećanju zavisi od toga koliko je sama knjiga ubedljiva, interesantna, karakteristična itd.
Eto, jesam li vam rekla!Aldous Huxley - Otok
Iako sam ga nameravala procitati i ranijee, Michel Houellebecq me samo požurio ( kroz cele Elementarne... spominje Huxleya, razmatra njegov opus i njega kao pisca). U svakom slučaju jako zanimljiva knjiga, sada sam na polovini. Glavni lik dolazi na otok na kom vlada potpuno drugačije društveno uredenje od ostatka sveta, kapitalizmu, komunizmu i sl. uredenjima tamo nema mesta, ljudi žive u normalnom razumnom skladu, meditiraju...videću hoće li se to zadržati do kraja knjige.
Biće još bolja. Knjiga mog života. Zašto si toliko siguran da je to Koeljo izmislio? Čini mi se da tu "mudrost" znam čitavog života, i pre nego sam čula za Koelja...
Aldous Huxley - Otok
Iako sam ga nameravala procitati i ranijee, Michel Houellebecq me samo požurio ( kroz cele Elementarne... spominje Huxleya, razmatra njegov opus i njega kao pisca). U svakom slučaju jako zanimljiva knjiga, sada sam na polovini. Glavni lik dolazi na otok na kom vlada potpuno drugačije društveno uredenje od ostatka sveta, kapitalizmu, komunizmu i sl. uredenjima tamo nema mesta, ljudi žive u normalnom razumnom skladu, meditiraju...videću hoće li se to zadržati do kraja knjige.
) Inače, znam da nije ništa novo, sam sam imao većih mudrosti i u trećem osnovne. 
Ne kažem da je on izmislio, ali sam na dobrom putu da kupim knjigu samo zbog te rečenice iz reklame. (svaki put se zaustavim, pročitam je i zamislim se, ne da mira, pa to ti je) Inače, znam da nije ništa novo, sam sam imao većih mudrosti i u trećem osnovne.
![]()