Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se Pavića tice, verovatno smo bespotrebno odužili priču, a suština je da mi je jednostavno uvek bio antipatičan kao pojava, i zbog toga nikada nisam imala želju ništa da pročitam od njega.

Ovo je najstrašniji dan u mom životu – Jasminka Petrović, Kreativni centar 150 str.10/10

Pročitala sam je večeras. Divna, zabavna i korisna za one koji imaju tinejdžere.
Uživala sam. Mogla bih da je uporedim sa Adrijanom Molom, ali meni je još bolja :D

Zbirku pesama Magda Dragane Mladenović

Zanimljiva zbirka koja nagonila me je na misli kao što recimo Mija Pavlović ume.
Pitah se osim toga da li je po sredi odista zbirka pesama ili romaneskno stihotvorje (kako slobodno to nazvah).
Precizno birane reči. Magda kao lik granične uloge, na neki način posrednik između kome i smrti.
Magda kao biblijska Marija Magdalena.
Smrti, kazna, utočište.
Slovna kovanica koja ima veze i slovnom prisutnošću u imenu autorke.

Tvorevina koja povlači u meni mnoga pitanja.
Volim kada zapitanost u meni se budi dok čitam.
Kada obujmi me i trgne set pitanja o ovome, onome, svemu.

Neke stihove prekucaću:

Dijalog

kaže da ima šesnaest
pomislio sam da je mlađa

kaže da ima gadna iskustva
deluje netaknuto

kaže da ju je rodila kučka
zamislio sam lepu ženu

kaže da će ostati
ovde niko ne ostaje zauvek

rekla je da previše serem
trudio sam se da ne govorim
previše

Danas godišnjica smrti Majakovskog, pa iščitavam njegove pesme, između ostalog :cool:

Večeras završavam Bioshock: Rapture, pošto mi je poznata materija i čitava priča od ranije baciću se na neki opširan review, a posle toga ću početi sa "Fear and Loathing in Las Vegas", da vidim bolje li je od filma.
Kevedo i njegovi "Snovi" me oduševljavaju, sad sam pri kraju druge pripovetke i prosto se topim od uživanja. Intrigantno, vešto napisano i puno humora i sarkazma :)

I meni je Imoralist sledeći na redu..čula sam da je i Žid insistirao da se čitaju u paketu.

Što se čika Morijaka tiče, morala sam da ga guglam:(
Nisam ga čitala...pa mogu da ti preporučim samo po instinktu..evo recimo : Poljubac gubavcu ili Tajna porodice Frontenak
To je neka cudna prica ( Imoralist, Zid), ja nisam shvatila da je to neka prica u nastavcima, ali neke mudre glave kazu da jeste.
Nego, ce shvatimo ko tu koga, s oprostenjem, ali molm te da pricitas ovo zmijsko gnezdo, tanka knjizica kao i ove Zidove)
ali nako za ceo zivot, if ju nou vot aj min.;)

Feliks - Vladimir Kecmanovic, Via print 230 str. 9/10

Čita se dok se ne pročita.
Svedeno pripovedanje, kratke ali efektne rečenice.
Neobičan i sasvim neočekivan susret dva junaka koji i jednom i drugom menja život iz korena.
Vrlo zanimljiv zapelet. Ukratko, zanimljiva priča sa nešto malo krimi elemenata.

To je neka cudna prica ( Imoralist, Zid), ja nisam shvatila da je to neka prica u nastavcima, ali neke mudre glave kazu da jeste.
Nego, ce shvatimo ko tu koga, s oprostenjem, ali molm te da pricitas ovo zmijsko gnezdo, tanka knjizica kao i ove Zidove)
ali nako za ceo zivot, if ju nou vot aj min.;)

Uzeću je već u sledećem posetu biblioteci:)
Koliko vidim na sajtu, slobodna je trenutno:heart:

Pročitao Snove od Keveda; doduše, to su samo tri pripovetke, ako sam dobro ukapirao, original je mnogo veći, nznm dal' su ovi naši prevodili ostalo ili ne. Kako god, sve tri su odlične, prepuno aluzija, ali ova edicija je kul jer na sve ima fusnota... i za neke bespotrebne stvari, ali nebitno xD

Večeras, Kjerkegor - Brevijar

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back