Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veliko stopalao – Edgar Valas, Politika 200str. 8/10

Lagani krimic u stilu Agate Kristi. Taj stil, ta atmosfera, to podneblje.

Nije velika steta – Alister Meklod, Krug 280 str.
Dobitnik medjunarodne nagrade za knjizevnost Impac u Dablinu

Odustala. Nesto mi nije legla. Mada sam ja ovih dana u svadji sa svidjanjem knjiga.

Najlepse price Aleksandra Gatalice, Prosveta 240 str. 8/10

Procitala sam ih (prica) nekoliko i procitacu jos nekoliko. Celu je necu citati. I pored toga sto su mu price dobre. Onako bas dobre. Ostavljaju utisak, imaju u sebi snage… Ali ako ih budem sve procitala ni jedna mi nece ostati u secanju. Procitala sam dve malo vece s pocetka knjige, i onda ide dosta vrlo kratkih od po 4-5 strana. I mislim da su u ovom delu sve tematski o revoluciji. Bilo da je ona nama najpoznatija ruska, bilo neke latinoamercke, bilo…
Tako da… moj zakljucak je das u price dobre, i da cu ja od njega potraziti neki roman. A vidm ima ih 2-3.

Čitam Ko je rekao živeli, autor T.H. Raič
Na koricama piše da je knjiga mapa Beograda, ali nije pisana prepoznatljivim beogradskim stilom - to je onaj stil kada nakon jedne strane znaš kojoj generaciji autor pripada, na koja mesta izlazi i sa kim se druži - možda zato što Karaburma i Boleč još nisu istraženi krajevi grada u tom smislu : ) Zanimljivo za čitanje, ali nije me oborilo sa nogu.

Sledeći su na programu komadi Kristofera Hemptona - ja ga znam kao scenaristu i pisca adaptacija (Opasne veze, Kerington, Totalno pomračenje itd.) a u ovoj zbirci su i tri komada koje nisam ni videla ni čitala. Jedva čekam.

Imam ih dosta koje cekaju, ali ovoj ne odoleh (pozajmila mi koleginica):

sestra-rozamund_lupton_v.jpg

"Nestala si, dolazim da te pronadjem"

Veoma podseca na Harlana Kobena, ali je pisana iz perspektive zene, time mi je bliza...Ne postoje reci da je opisem a da ne pokvarim makar i najmanje tananu emociju, koja me obuzimala dok sam je citala...Suza je bilo na pretek, ali, budi nagon da budete bolja osoba od one koja jeste ili mislite da jeste...
Kad dodje odsudan cas shvatate da u biti to jeste oduvek, ali...Da ne otkrivam mnogo, mada mi se cini da sam ja ovo negde ovde ostavila, ili nisam ovde?
Bez obzira, toplo preporucujem...

Pročitala sam Via Romana. Sviđa mi se, kao i sve što je Vuk napisao. Ne volim da prepričavam, ne znam gde je granica pa me posle grde. Impresije su ogromne. Ovo nije nacionalistićki roman. Naprotiv.
Imam samo jedno pitanje za one koji su pročitali:
Da li je Maksim Kozbaša u stvari Drašković kao vođa SPOa, i da li njegova smrt simbilično predstavlja Draškovićevu politićku "smrt"? Ja sam to tako shvatila.

Via Romana mi je u planu za citanje. Dr Aron mu i nije nesto,ako cemo pravo,ali to ne menja moje misljenje o njemu kao piscu. Kakav je privatno,to me ne zanima.

Slažem se s tobom oko Dr Arona, možda mu je najslabiji roman. Privatno ga ne znam, ali sam ga sledila devedesetih. Odradio je svoje, i umesto da se dostojanstveno povuče, nije umeo da stane. To mu jedino zameram.

Slažem se s tobom oko Dr Arona, možda mu je najslabiji roman. Privatno ga ne znam, ali sam ga sledila devedesetih. Odradio je svoje, i umesto da se dostojanstveno povuče, nije umeo da stane. To mu jedino zameram.

On jednostavno nije imao srece u politici. Ali je zato dobar pisac,ne moze oboje.Moj omiljeni pisac D.C. je tipican primer da dva dobra ne idu zajedno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back