Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Neki novi momenti...mozda nije bas za javnost,m?
Sta nije za javnost? Poznato je da ja uvek govorim istinu i nema potrebe da se nesto krije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neki novi momenti...mozda nije bas za javnost,m?
E nije!
"Little Eyolf"- Henrik Ibsen

Upravo završio Sofijin svet. Prilično edukativno, ali poslednja poglavlja su dosta konfuzna. Sad, ne znam kog ću filozofa pre, verovatno Sartra.![]()
"Little Eyolf"- Henrik Ibsen
Prike nemoj Sartra jer mi delujes kao pocetnik,da nemas znanje filozofije.
Ne pocinje se tako sa proucavanjem filozofije.Nije to kao beletristika pa da dohvatis bilo sta sto ti prvo padne u ruke.
Ako ces da proucavas filozofiju onda cu ti dati neke preporuke.Autore od kojih trebas poceti.

Dzozef Konrad " Ochima Zapada", meni se jako dopalo, neka pojednostavljena verzija Dostojevskog ( a i ima samo tri lika).
Jedina njegova knjiga prevedena na srpski.
Zivimo kao sto sanjamo, sami![]()
Da li si čitao Zveva? Zenova ispovest je zabavna knjiga
(Zanimljivost, ako ne znaš: Zvevo bi verovatno nestao kao pisac da nije zainteresovao Džejmsa Džojsa, koji mu je u Trstu predavao engleski. Što bih ja volela da prisustvujem tim njihovim časovima engleskog : ) Sad sam nabasala i na podatak da je Džojsov Leopold Blum zasnovan baš na liku ovog pisca. Ne znam da li je tačno.)
i bice mi posebno zadovoljstvo da osetim nekoga ko je obitavao u ovom srpskom gradu... jer trst je nas ako niste znali 
Upravo završio Sofijin svet. Prilično edukativno, ali poslednja poglavlja su dosta konfuzna. Sad, ne znam kog ću filozofa pre, verovatno Sartra.![]()

Је ли та књига као кратак преглед историје филозофије? Двоумим се да ли да је прочитам јер сам стекла утисак да је некако детињаста.
Је ли та књига као кратак преглед историје филозофије? Двоумим се да ли да је прочитам јер сам стекла утисак да је некако детињаста.
И ја сам почела са Сартром, неам појма што ме је он увек привлачио. Уживам читајући га, чак и када не разумем све.
А у праву је Луци, можда је најпаметније кренути од Платона или тако неког.

Ovo je delo iz poznog perioda, atipicne dinamike. Polovina drugog i ceo treci cin liseni su konkretnih aktivnosti i sva "akcija" svedena je na suocavanje likova sa sopstvenim egoizmom. Daleko od dosadnog- toplo preporucujem!Ibsen je dobar i slavan pisac.Tu slavu i zasluzuje,nije dosadan,ali on i nije za prostake koji citaju Koelja ili Danijelu Stil.
Mozda je on i najslavniji norveski pisac i ako oni imaju jos dobrih pisaca.On je norveski Sekspir.
Zar i ti,kceri Rayela?
Ja tog Koelja jednostavno organski ne mogu da smislim

Pa jeste onako tinejdžerska. A može i neko stariji da je čita ako hoće da se podsjeti gimnazijskih časova filozofije. Taj repetitorij je uklopljen u relativno dobro komponovanu priču, ali opet prilagođenu nekome između 15 i 19 godina starosti.
Ibsen je dobar i slavan pisac.Tu slavu i zasluzuje,nije dosadan,ali on i nije za prostake koji citaju Koelja ili Danijelu Stil.
Mozda je on i najslavniji norveski pisac i ako oni imaju jos dobrih pisaca.On je norveski Sekspir.

Ibsen je dobar i slavan pisac.Tu slavu i zasluzuje,nije dosadan,ali on i nije za prostake koji citaju Koelja ili Danijelu Stil.
И ја сам почела са Сартром, неам појма што ме је он увек привлачио. Уживам читајући га, чак и када не разумем све.
А у праву је Луци, можда је најпаметније кренути од Платона или тако неког.
ceo sever je mracan... imao devojku u finskoj u hamenlini....pitoreksno da lepse ne moze biti, al kad padne mrak coek oseti nesto sto ga nagoni da ekspres zapuca na balkan
napisah to ko odgovor na religiji jednoj 4umasici koja me bezocno uvredi poredeci jedan moj post sa njegovom "filozofijom"... ne znam sto mi pobrisase odgovor, dal' sto svi odande vole kuelja il sto ga ona obozava do ludila beznacajnosti![]()
Baš tako, na momente je prilično detinjasta, ali neke scene su me šokirale. Jeste vodič, ali prilično uopšten, neki filozofi nisu pomenuti uopšte (Šopenhauer npr), dok se Frojd i Darvin svrstavaju međ filozofe. Ako si već čitala filozofiju ne uzimaj, ovo su samo osnovi. A što se Sartra tiče, zaiste ne znam šta to u njemu privlači.![]()