Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto imate i moderatora sa kojim se svadjam.Trebam da ga se plasim? Meni je stalo do foruma koliko do kise od meseca juna.
Ti Noro ili si na nekim drogama,mozda teskim lekovima,a jos gore ako mlada gubis pamcenje.
Znas nije ni lepo ni kulturno da se tako slabo secas sta sam pisao.Ili namerno podmeces.
Ja nikad nisam napisao da je Tomas Man dobio Nobela zato sto je Nemac.On je zaista dobar pisac i zasluzio je tu nagradu.
Ja sam za Hertu Miler napisao da je dobila tu nagradu jer je Nemica.Nemci vladaju Evropom,pa je i papa njihov.Kao sto je za vreme Turaka mogao biti srpski patrijarh brat Mehmeda Sokolovica.Nepotizam.
Za Kjerkegora nisam tako ruzno pisao.On je zanimljiv,ali nije prva liga filozofa.Daleko je iza Kanta i Hegela,Platona i Aristotela,ali i spod Nicea.
O Dzojsu mislim sto i o Tolstoju.
Sta si pitala o Niceu,nisam to video.Ja ne citam sve teme.
Kad ti knjige zoves knjizurinama,onda mi je sve jasno.Kakav Hegel,drz se ti enciklopedija.Njih najvise izgleda citas da bi mogla na kvizu da postavljas neka pitanja izvadjena iz malog prsta.Mozda hoces da maznes neku lovu na tv kvizovima.
Samo do enciklopedijsko znanje,ti i svako ko ga ima,moze da ga kaci macku o rep.To nicemu ne vredi,to je samo punjenje glave bespotrebnim informacijama,brojkama,podatcima,kao u kompjuter.

Ti mene stalno napadaš da se drogiram?
A; vidi plan: ja imam to enciklopedijsko znanje (samo da znaš, uopšte nisi moderan, to se sad kaže "Google intelektualac"), a ti znaš Hegela. I, odemo na neki kviz za parove, maznemo lovu i spalimo svako na svoju stranu (ne moram baš da te trpim i na nekom egzotičnom ostrvu, je l' da, a ni ti mene)?

I, ja sam svoje znanje pokazala na kvizu. Međutim, ti nas nikakvim podatcima o Hegelu nisi opskrbio. Eto, možeš i o Aristotelu, to je još bolje. Idealno o Platonu (na njega se pali i raja).
Dakle, čekam.

Da nije

Price-o-zivotinjama-Branko-V-Radicevic_slika_L_158340.jpg

Ta je :D Hvaaalaaaa :heart::heart::heart::heart:
Moram je naci, imam jednu malu smizlu koja ce uzivati u ovim pricama :D Hvala opet :D

Znanje se ne moze prebacivati iz glave u glavu.Cak i ja od Hegela mogu uzeti onoliko koliko i sam ja imam.Nije dovoljno samo citati Hegela.
Leronardo da Vinci je imao neke ucenike,nijednog od njih nije nacinio velikim slikarom.
Samo se ti drzi kviza,ja ne zelim takav uspeh za sebe,ni zbog novca ni zbog bilo cega.
Posto meni neku terapiju preporucujes,mozda bolje sebi da kupis neke memori pilulice,slabo ti pamcenje,ili nemas vise mesta u mozgu za druge informacije posto su ti enciklopedije sve uzele.

Znanje se ne moze prebacivati iz glave u glavu.Cak i ja od Hegela mogu uzeti onoliko koliko i sam ja imam.Nije dovoljno samo citati Hegela.
Leronardo da Vinci je imao neke ucenike,nijednog od njih nije nacinio velikim slikarom.
Samo se ti drzi kviza,ja ne zelim takav uspeh za sebe,ni zbog novca ni zbog bilo cega.
Posto meni neku terapiju preporucujes,mozda bolje sebi da kupis neke memori pilulice,slabo ti pamcenje,ili nemas vise mesta u mozgu za druge informacije posto su ti enciklopedije sve uzele.

Hmmm...a da počneš da slikaš? Je l' si razmišljao o tome? Stalno spominješ Leonarda, verovatno imaš i neku Anatomiju za umetnike.
Što ne ostaviš ovom čovečanstvu nešto za sobom? Zar ne vidiš koliko je svet degradiran, a ti koji možeš ništa ne preduzimaš. To je neodgovorno i pred Bogom i pred ljudima, da znaš.

Hmmm...a da počneš da slikaš? Je l' si razmišljao o tome? Stalno spominješ Leonarda, verovatno imaš i neku Anatomiju za umetnike.
Što ne ostaviš ovom čovečanstvu nešto za sobom? Zar ne vidiš koliko je svet degradiran, a ti koji možeš ništa ne preduzimaš. To je neodgovorno i pred Bogom i pred ljudima, da znaš.

Nauci si pravopis.Bog se pise malim slovom.Pusti to sto vidis negde u novinama i knjigama da se pise velikim,to je popovsko pomodarstvo,kopiranje Zapada.Boga smo pisali malim slovom sve do tamo negde 1995. - 2000. god.

Samo sam obicna posetiteljka teme, malo znam o filozofiji i to iz srednjoskolskih dana, kao i o estetici, samo osnove, ali to mi je sasvim dovoljno za ovozemaljski zivot.
To znanje sam ponovila u ``Sofijinom svetu`` koji je za mene u to vreme kada sam citala roman - bio pun pogodak.
Molim te luciuss da upotrebljavas razmak, ja sam starija zena i tesko mi je citati kada je sve ``na gomili``.

Nauci si pravopis.Bog se pise malim slovom.Pusti to sto vidis negde u novinama i knjigama da se pise velikim,to je popovsko pomodarstvo,kopiranje Zapada.Boga smo pisali malim slovom sve do tamo negde 1995. - 2000. god.

Jao, jao, kako si prepreden. Znači, ipak si razmišljao o slikanju, a možda i slikaš? Samo napred i treba da spaseš ovaj svet od depresije i pesimizma, podržavam te.
Ma, čim sam te spazila, odmah sam te primetila! :zper:

Želeo bih da mi preporučite nekoliko knjiga... Dakle...

1. Da se radi o "ljubavnim problemima" :) , najprostije rečeno. :) Ali da je knjiga ozbiljna.
2. Knjiga o kockarskim dugovima (ili o dugovima uopšte) sa mračnom atmosferom.

U obe knjige mi je bitno da je glavni lik muškarac. Naravno, za obe stavke možete navesti više knjiga...

igra_prokletstva-klajv_barker_s.jpg

Okorelom kockaru, Martiju Strausu, sreća kao da se konačno osmehnula. Po izlasku iz zatvora zapošljava se kao telohranitelj Džozefa Vajtheda, jednog od najbogatijih ljudi u Evropi. Ali Vajthed se takođe svojevremeno kockao sa srećom - odigrao je davnašnju igru koja mu je dala ogromno bogatstvo i moć u zamenu za njegovu besmrtnu dušu.

Sada su sile sa kojima je igrao došle da uzmu ono što je njihovo. Zastrašujuće sile, koje mogu da podižu mrtve i Marti se zatiče u procepu između svojih ljudskih gospodara i samog Pakla. Ostaje mu još samo jedna očajnička igra koju može da odigra...

A bre ljudi, ja moram da uložim žalbu odma sada odma. Dobila mi struka negativnu reputaciju zbog Lucija :lol:
Nisu krivi ni Hegel ni filozofija nego raznorazni kompleksi.

No, u predahu od spremanja ispita uzela sam Steinbecka kog iskreno, na svoju sramotu, do sada nisam čitala iako imam par njegovih knjiga u kućnoj biblioteci.
O miševima i ljudima
Crveni poni
Keneri Rou

A bre ljudi, ja moram da uložim žalbu odma sada odma. Dobila mi struka negativnu reputaciju zbog Lucija :lol:
Nisu krivi ni Hegel ni filozofija nego raznorazni kompleksi.

No, u predahu od spremanja ispita uzela sam Steinbecka kog iskreno, na svoju sramotu, do sada nisam čitala iako imam par njegovih knjiga u kućnoj biblioteci.
O miševima i ljudima
Crveni poni
Keneri Rou

Meni su sve tri odlične knjige. Od Steinbeka su mi neuporedivo bolji kraci romani od dugih.

Jao, jao, kako si prepreden. Znači, ipak si razmišljao o slikanju, a možda i slikaš? Samo napred i treba da spaseš ovaj svet od depresije i pesimizma, podržavam te.
Ma, čim sam te spazila, odmah sam te primetila! :zper:

Uvek ponavljam kako je Lord Bajron izjavio da je slikarstvo najbezveznija umetnost.I ja se slazem da je ta umetnost daleko iza poezije,muzike,pa i iza vajarstva i arhitekture.
I priznajem,antitalenat sam za slikanje i crtanje.A u stvari,dobar slikar nije ako ne zna dobro da crta.Takodje priznajem i da sam antitalenat za matematiku,fiziku i sve te prirodne nauke.Antitalenat sam i zanatske radove,mrzim svaki posao vezan za mashine,za popravke ovih ili onih delova i aparata.
Veliki Gete je priznao da nema organ za filozofiju.On jeste bio veliki umetnik i mudrac,ali mu filozofija nije isla.On je citao Kanta i Hegela ali ih je malo razumeo.Sa Hegelom je cak i caskao uzivo.
A lepo bi ponekad bilo,za promenu,da isto neki i sa ovog foruma sebi priznaju,da nisu talentovani za misaone oblasti.Be obzira sto studiraju fakultet filozofije,knjizevnosti ili su vec i diplomirali.
Pravo znanje se ne stice tako,vec sam sebe kad ucis,onako nocu u samoci,kako je genijalni Nice to opisao.I onda svako vidi koliko vredi i moze.

Ko cita istorijske knjige,nemam vise ideja sta da citam?

Objasni nam sta su to za tebe istorijske knjige.
Mozda mislis neke romane u kojima se provlace istorijske licnosti i istorijski dogadjaji.Ako je tako,nadji nesto od Stefana Cvajga,on je odlican.Pisao je o zivotu Balzaka,Magelana,Fushea,Marije Antoanete,Meri Stjuart itd.
Ili Irvin Stoun,Pjer Lamir,Anre Moroa,Robert Grevs,Mereskovski.

Želeo bih da mi preporučite nekoliko knjiga... Dakle...

1. Da se radi o "ljubavnim problemima" :) , najprostije rečeno. :) Ali da je knjiga ozbiljna.
2. Knjiga o kockarskim dugovima (ili o dugovima uopšte) sa mračnom atmosferom.

U obe knjige mi je bitno da je glavni lik muškarac. Naravno, za obe stavke možete navesti više knjiga...

Umece ljubavi - Erih From
Sta kazes posle zdravo - Erik Bern

Obe su na temu ljubavi,nisu romani vec psihologija.Ali su ozbiljni,nisu popularna psihologija ali su lake za citanje.

Sto se tice kockanja,pa uzmi Kockara od Dostojevskog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back