Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno nisam mislila da te omalovažim malopre. To je tzv. roman toka svesti, ni malo jednostavna stvar. Ja sam ga prvi put čitala u gimnaziji, uz profesorske sugestije, učenje o piscu i sl. pa mi je opet baš teško palo. Nisam sigurna da ga ne bih zafrljačila kroz prozor u drugačijim okolnostima, a tim godinama. I kad sam ga čitala drugi put, nije mi bilo svejedno...a onda sam naišla na Bogaoca zvanog Džojs. E, to je rock and roll sa malim mozgom! Igranka bez prestanka.

A pa doći će i Džojs na red :lol:

što ga ne predložiš u klubu čitalaca posle 5. marta :)
pa da se glasa za datum i tako to :)

A pa doći će i Džojs na red :lol:

što ga ne predložiš u klubu čitalaca posle 5. marta :)
pa da se glasa za datum i tako to :)

Jedva se skupila ekipa za bilo šta, a kamo li za Džojsa. Prvo, ima 800 strana, a drugo, treba jedo pola godine da bi se dokučilo šta sve tu piše. A to uz par hiljada strana koje kakvih tumača i priručnika :)
Uliks je roman (molim te, nemoj da zažališ što si me ovo pitao :D ) u kome se prati jedan jedini, najobičniji mogući dan u životu jednog najobičnijeg mogućeg Irca - od jutra do mraka.
Obrni - okreni, radnje, kao spleta događaja - nema. Tačnije, da ti sedneš i opišeš svoj 16. jun bilo bi daleko više dešavanja, sve i kad iz kuće ne bi izašao :D
A knjiga je mikrokosmos, zapravo. Pa se posle pitaju što se ja zovem Nora. :)

Jedva se skupila ekipa za bilo šta, a kamo li za Džojsa. Prvo, ima 800 strana, a drugo, treba jedo pola godine da bi se dokučilo šta sve tu piše. A to uz par hiljada strana koje kakvih tumača i priručnika :)
Uliks je roman (molim te, nemoj da zažališ što si me ovo pitao :D ) u kome se prati jedan jedini, najobičniji mogući dan u životu jednog najobičnijeg mogućeg Irca - od jutra do mraka.
Obrni - okreni, radnje, kao spleta događaja - nema. Tačnije, da ti sedneš i opišeš svoj 16. jun bilo bi daleko više dešavanja, sve i kad iz kuće ne bi izašao :D
A knjiga je mikrokosmos, zapravo. Pa se posle pitaju što se ja zovem Nora. :)

:lol:
Evo sad javno ovde da kažem ...ako nominuješ tu knjigu za sledeću na tapetu posle 5. marta ja ću ti dati svoj glas :) imaj na umu da svaki član kluba ima pravo na jedan glas i da na kraju knjiga sa najviše glasova dobija :D ali eto ako je predložiš imaš moj glas :cvet:

:lol:
Evo sad javno ovde da kažem ...ako nominuješ tu knjigu za sledeću na tapetu posle 5. marta ja ću ti dati svoj glas :) imaj na umu da svaki član kluba ima pravo na jedan glas i da na kraju knjiga sa najviše glasova dobija :D ali eto ako je predložiš imaš moj glas :cvet:

Dogovoreno, ali mi dođeš čokoladu ako nemamo kvorum? Ja tebi dve, ako po isteku roka bude više od 2 osobe koje su pročitale? :)

15 :)

Što se Uliksa tiče, Nora im je pisala ali joj ništa nisu odgovrili povodom novog izdanja.

Ja imam jednog Uliksa i, iskrena da budem, oko bih pre dala nego njega i majci rođenoj. Geopoetici sam pisala i za to i za prevod sledeće knjige Džojsove - ništa mi nisu rekli.
Možda ne bi bilo loše tražiti kod podgoričkog CID-a, isti je prevodilac, trebalo bi da je na ekavici. Oni su jedini izdali Uliksa ovde i to nešto malo pre Geopoetike).
Ako baš nigde ne nađete, možemo da organizujemo neko fotokopiranje ovog mog.
A Uliks je, garantujem svim što jesam i znam, najzabavnija knjiga koju sam ikada držala u rukama i najverovatnije najteža za hvatanje konaca. Ima mnoooogo Šekspira unutra i pljuvanja po njemu i hvaljenja, mnogo Homera, puno antičkih pisaca, francuskih, Džojsovih savremenika, irske politike, erotike, smrti, rađanja, Boga i ceo Dablin :) Svakome bih preporučila.

Како? Па ти си дипломирала на Џојсу.
Ne, diplomirala sam na tome kako izgleda kad ti je Zorica Brunclik ministar kulture (nije baš tako glasila tema, ali sam se time bavila).
Dakle, ne shvatam poentu sa vetrom, izvini.
Nora vetrova? Prezime joj znači nešto drugo, Džojs se vetrom ne bavi bitnije od drugih stvari...koliko mi je poznato.
Može pomoć?

Ja imam jednog Uliksa i, iskrena da budem, oko bih pre dala nego njega i majci rođenoj. Geopoetici sam pisala i za to i za prevod sledeće knjige Džojsove - ništa mi nisu rekli.
Možda ne bi bilo loše tražiti kod podgoričkog CID-a, isti je prevodilac, trebalo bi da je na ekavici. Oni su jedini izdali Uliksa ovde i to nešto malo pre Geopoetike).
Ako baš nigde ne nađete, možemo da organizujemo neko fotokopiranje ovog mog.
A Uliks je, garantujem svim što jesam i znam, najzabavnija knjiga koju sam ikada držala u rukama i najverovatnije najteža za hvatanje konaca. Ima mnoooogo Šekspira unutra i pljuvanja po njemu i hvaljenja, mnogo Homera, puno antičkih pisaca, francuskih, Džojsovih savremenika, irske politike, erotike, smrti, rađanja, Boga i ceo Dablin :) Svakome bih preporučila.

Pa ja sad moram tu knjigu da nabavim :rida:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back