Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a) Hajde, molim te, kaži gdje je to Koeljo izvikan. Ja nisam čuo ni od koga ko o književnosti nešto zna da mu se Koeljo dopada. Znam da je omiljen pisac Ivici Osimu, Stipi Mesiću, nekim manekenkama, menadžerima i sl.

b) Zavitlavaš se sa rodnom ravnopravnošću u jeziku ili zaista ne znaš da se kaže spisateljica?

[quentin, nemoj tako. Recimo,mnogo pomenutih ljudi, pomenutih predstavnika branši vole i Dostojevskog. :)

Poslednje sam citala Koelja, Vesticu iz Portobela i Veroniku koja je resila da umre,ni jedna nije ostavila neki poseban utisak na mene,a tako `izvikan` pisac.....no kanim da mu dam jos jednu sansu sa Alhemicarom. Trenutno citam drugi deo Gordane od Marije Juric Zagorke,to je komplet od dvanaest knjiga,preporucujem je svima koje vole taj stil koji ta piskinja preferira,svaka njena knjiga je zanimljiva,za sada su mi Plameni Inkvizitori nesto sto mi se najvise svidja od nje,ali Gordana nije ni na pola puta a Gricku nisam ni pocela da citam,i to delo je u kompletu od sedam knjiga......mozda mi jedna od dve predstojece njene price baci Plamene Inkvizitore sa sve Vitezom Sokolom na drugo mesto. :)

Bajka na 100-ak strana.

Ne svidja mi se kako Koeljo pise. Neko se kune u njegove knjige, ja tu ne vidim nista specijalno.
Citala sam ga cisto da vidim da nesto ne propustam sto ne bih trebala.
Medjutim, razocarala sam se.
Pomenutog pisca gura jedna izdavacka kuca na slovo ``P``. On je njihov zastitni znak.
A znam mnoge koji govore da im je Koeljo omiljeni pisac, procitaju ga, ali uopste ne znaju sta su procitali, sta je pisac hteo - odnosno pokusao da kaze...
Nije on za mene.
A vremena za sve dobre knjige koje treba procitati je sve manje :(

Poslednje sam citala Koelja, Vesticu iz Portobela i Veroniku koja je resila da umre,ni jedna nije ostavila neki poseban utisak na mene,a tako `izvikan` pisac.....no kanim da mu dam jos jednu sansu sa Alhemicarom. Trenutno citam drugi deo Gordane od Marije Juric Zagorke,to je komplet od dvanaest knjiga,preporucujem je svima koje vole taj stil koji ta piskinja preferira,svaka njena knjiga je zanimljiva,za sada su mi Plameni Inkvizitori nesto sto mi se najvise svidja od nje,ali Gordana nije ni na pola puta a Gricku nisam ni pocela da citam,i to delo je u kompletu od sedam knjiga......mozda mi jedna od dve predstojece njene price baci Plamene Inkvizitore sa sve Vitezom Sokolom na drugo mesto. :)

Odrasla sam citajuci Mariju Juric - Zagorku.
I uspela da se zeznem u zivotu, trazeci upravo takvu ljubav koju ona ``propoveda`` u svojim delima.
Ja je barem nisam nasla.
Moze se reci i knjizevnica... Piskinja - ne, nikako... (sto bi rekla Ruska...)

Moje izdanje (Draganić), ima 358 stranica. Budući da je roman leksikon, nije nužno da se ide linearno, redom. Mogu da te kroz roman vode odrednice. Da putuješ u zavisnosti šta te interesuje. To je osnovna bit Pavićeve poetike. On je, za razliku od drugih savremenih prozaista težio ne novom načinu pisanja, već novom načinu čitanja. Držao slobodu, maštu i interesovanje čitalaca.

Moje izdanje (Draganić), ima 358 stranica. Budući da je roman leksikon, nije nužno da se ide linearno, redom. Mogu da te kroz roman vode odrednice. Da putuješ u zavisnosti šta te interesuje. To je osnovna bit Pavićeve poetike. On je, za razliku od drugih savremenih prozaista težio ne novom načinu pisanja, već novom načinu čitanja. Držao slobodu, maštu i interesovanje čitalaca.

To je uradio i H. Kortasar u romanu ``Skolice``.

Pa sad koliko se ja secam, mislim da je Ceca napravila sintezu Tolstoja i Dostojevskog... u nekom tok sou-u. Mozda je napravila lapsus lingve, ne znam ;)
Ako gresim, neka me neko ispravi.

Recimo, ja sam čula da je Lepa Brena, a moja drugarica da je to bila ipak Vesna Rivas.
Pouzdano, nikada niko ne reče da je baš čuo to u emisiju.
Sve sam uverenija da je to urbana legenda. Da se nije desilo, ali da se o tome samo šuška.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back