Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam pevala u Rusiji. Oni su pocrkali od gladi, a ja sam visoka klasa.
Mrzim ih jer su narod gnusobe, koji je razvio komunizam i primorao druge da ga prihvate. Najveci su neprijatelji hriscanstav i odvratni su Tatari. A jos mi je gore, kada vidim kako ovaj blesavi narod misli da ce im Rusi pomoci.

Kad cujem ovo "visoka klasa" u ovoj nasoj zemlji, ne znam da li da se smejem ili da placem:sad2::hahaha::besna:

A i ne vidim da su nesto bas pocrkali od gladi ili bilo cega, pa su jadni i pred izumiranjem...

A i iskreno, iznenadjena sam sad s ovim tvojim postom... Bas je nekako kontradiktoran u odnosu na prethodno sto si pisala....

Priznajem da nisam uspela da procitam Igru... jednostavno tada nismo ``kliknuli`` ja i roman ;), ne znam kako bi bilo da ga sada do`vatim...
Videcu.

Ja sam je pocinjala nekoliko puta, i nikako da uhvatim "nit". Zaista je potrebno da se cita sa velikom paznjom i koncentracijom, a zahteva i neko predznanje iz filozofije. Na kraju sam je ipak procitala, i dopala mi se, mada mislim da je nisam do kraja razumela. To je bilo pre par godina, ali nameravam da je opet procitam jer se nadam da cu je bolje razumeti. Nemoj da se silis, kad dodje pravo vreme, procitaces je.

Moderna, Rusima je komunizam nametnut kao eksperiment sa Zapada. U velikoj si zabludi...

Ti si u zabludi.

Nemam predrasuda prema rasama i narodima,ali ipak svaki narod ima neke opste karakteristike koje ga razlikuju od drugih.Nije tek predrasuda sto ljudi lose misle o Ciganima.Pa nije samo ni propaganda sto dosta sveta misli lose o Srbima.Ipak smo mi prilicno losi momci.
Meni je svejedno koje je nacije Dostojevski.Rusi i ako ne toliko civilizovan narod,ipak su dali dosta u umetnosti,nauci...
Eto ja ne cenim Tolstoja kao pisca,cenim ga kao plemenitu osobu sa ipravnim idejama.
Komunizam nije eksperiment Zapada.To misle neki zato sto su Marks i Engels iz Nemacke.
Zapadu nije odgovarala ideja komunizma pa ma gde se on razvijao.Zato i jesu Marksa proterali.
Zato Zapad i jeste nahuskao Hitlera na SSSR.
Drugi svetski rat je bio samo igracka ono sto su u njemu bili napadnuti Ameri,Britanci i drugi od Hitlera.Cilj Hitlera i Zapada je bio Sovjetski Savez a Jevreji i druge gluposti su samo izgovor.
SSSR i jeste 1990. srusen od strane Zapada,Nemacke i Amerike.Jer su zapadnjaci dobili Ruse u Hladnom ratu.
Srbija i jeste imala los tretman posle 1990. bas iz razloga sto je bila potencijalni proruski i prokomunisticki element.

Veoma interesantan post od osobe, koja onako ruzno reaguje, jer neko ne voli Servantesa.

Ovih dana sam procitao PISMO NERODJENOM DETETU,od Oriane Falaci.Tuzna knjiga.

Trebalo bi da si malo vise tolerantan, ako citas Orijanu. Ona je odlicna spisateljka.

Kad cujem ovo "visoka klasa" u ovoj nasoj zemlji, ne znam da li da se smejem ili da placem:sad2::hahaha::besna:

A i ne vidim da su nesto bas pocrkali od gladi ili bilo cega, pa su jadni i pred izumiranjem...

A i iskreno, iznenadjena sam sad s ovim tvojim postom... Bas je nekako kontradiktoran u odnosu na prethodno sto si pisala....

U skladu je.

Sto se Rusa tice, ja im skidam kapu, bar sto se knjizevnosti tice. Bulgakov, Cehov, Ljermontov, Puskin, Pasternak, Dostojevski i Tolstoj... Ljudi koji su dali veliki doprinos knjizevnosti, a to je nesto sto je neizbrisivo.

Kada si naivna.

Ja sam je pocinjala nekoliko puta, i nikako da uhvatim "nit". Zaista je potrebno da se cita sa velikom paznjom i koncentracijom, a zahteva i neko predznanje iz filozofije. Na kraju sam je ipak procitala, i dopala mi se, mada mislim da je nisam do kraja razumela. To je bilo pre par godina, ali nameravam da je opet procitam jer se nadam da cu je bolje razumeti. Nemoj da se silis, kad dodje pravo vreme, procitaces je.

Problem je u tome sto mislim da ``nemam vise vremena``... :-)
Verovatno je uticalo na to da brzo odustanem jer je roman bio na ``hrvatskom``, pa je to dodatno iskomplikovalo stvar.

I da vam se pohvalim, pocela sam nesto da kuckam za svoju dusu :rumenko:... nesto kao roman mog zivota.

Jos sam u epskoj fantastici, treca knjiga serijala ``Pesma leda i vatre`` - ``Oluja maceva`` - prvi deo: Celik i sneg.
I dalje ocarana... toliko likova... ali vec ih sve tako dobro ``znam``.

Poslednja izmena:
tumblr_ljeditLYD61qhpzp8o1_400.gif

Ti si u zabludi.

Veoma interesantan post od osobe, koja onako ruzno reaguje, jer neko ne voli Servantesa.

Trebalo bi da si malo vise tolerantan, ako citas Orijanu. Ona je odlicna spisateljka.

U skladu je.

Kada si naivna.

Nije u skladu, jer si ranije napisala da si "filozofkinja", a prvi preduslov da budes "filozofkinja" je da budes oslobodjena svih ideologija i religija, jer one samo guse filozofsku misao i koriste je u svoje svrhe. Tako da nije u skladu. Ili bas i nisi prava "filozofkinja" vec mislis za sebe da jesi. A mozda ja nisam naivna, nego si ti prosto...ogranicena. :D

Problem je u tome sto mislim da ``nemam vise vremena``... :-)
Verovatno je uticalo na to da brzo odustanem jer je roman bio na ``hrvatskom``, pa je to dodatno iskomplikovalo stvar.

I da vam se pohvalim, pocela sam nesto da kuckam za svoju dusu :rumenko:... nesto kao roman mog zivota.

Jos sam u epskoj fantastici, treca knjiga serijala ``Pesma leda i vatre`` - ``Oluja maceva`` - prvi deo: Celik i sneg.
I dalje ocarana... toliko likova... ali vec ih sve tako dobro ``znam``.
:ok::ok::ok::ok:

Samo napred sa pisanjem, ako nista drugo, bar je dobra terapija i oslobadjanje.

A za PLIV... samo napred.... Imas li vec omiljene likove? :D

Oriana je umrla 2006. od raka dojke.A ta knjiga je objavljena 1975.Tada u Italiji,a kod nas ne znam kada,valjda tih godina.
Kada je dobra knjiga ne smeta ako je hrvatski izdavac.Evo ja sada citam Drajzera sa hrvatskim prevodom,izdavac Zora Zagreb iz 1961. i knjiga je odlicna.

Ne smeta ako je hrvatski prevod, ali moram priznati da meni tesko padne citanje prvih dvadesetak strana. Pogotovo kad su imena meseca, pa dok pohvatam koji je koji mesec. Nervira me kad nailazim na reci koje ne razumem sta znace, pa se oslanjam na predpostavljanje. Zato uvek biram nas prevod, ali naravno ako ga nema, onda je ok i hrvatski. :D

Procitala sam juce zbirku pripovedaka Stevana Raickovica "Veliko dvoriste" :) Preporucujem :)

Heheehe meni su Tirion i Arja najdrazi. Tirion me odusevljava :)

Eto vidis! :)
Tirion iako je ``negativac`` opet nekako ``iskace`` iz te lanisterske bratije... ali ne smemo vise o PLIV-e, mada bih ja pricala... a ne smem da odem na temu da ne bih saznala sta se dalje izdesavalo.
Necu se smiriti dok ne procitam sve sve sve.
Sve ostalo mi je na stend baju.
Pozdrav za tebe _bre! ;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back