dju_bre
Ističe se
- Poruka
- 2.582
Иако је на хрваштини и штампана латиницом, ова ме је књига одушевила као ретко која..
Негде сам нашао да је само у стручном тексту обавеза да се цитира на оном писму на коме је текст и писан, иначе није: зато, мислим с правом, износим навод на ћирилици.
Слика крајобраза Аризоне намеће се прва: слика крајобраза Аризоне и Њу Мексика, крајобраза са чувеном подлогом од сребра и злата, крајобраза вртоглавог и лепршавог, крајобраза монументалне висоравни и њежних боја, крајобраза с бијелим одсјајем костура што су га огољеле птице. У том крајобразу, друга слика, слика Billyja the Kida: јахача сраслога с коњем, младића чији несмиљени револверски хици одјекују пустињом, испаљивача невидљивих метака што убијају на даљину, попут магије.
Пустиња ишарана металима, неплодна и бљештава. Недорасли дјечак који је, скончавши у двадесет и првој, дуговао људској правди двадесет и једну смрт – „не рачунајући Мексиканце“.
Да кажем да је легендарном Билију Киду право име Bill Harigan. Кад је убио првог човека у четрнаестој години, није хтео да уреже црту јер је тај био Мексиканац. Подмукло га је убио његов пријатељ, шериф Гарет. Полицајац, како га је назвао писац.
Стварно је добра књига, штета што није београдско издање.
Hmmm...zvuci zanimljivo. Molim te, napisi naziv knjige i puno ime pisca.