Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne gledam seriju, hocu prvo da iscitam apsolutno sve, sve, sve... jer sam sve likove vec zamislila u glavi ;) pa da to ne ``pokvarim`` gledanjem... bice sigurno neka repriza u dogledno vreme, taman kad sve procitam... :)

Ma opusteno, imas i sa neta da skines, pa kad zavrsis... Pa tesko da ces sve procitati tj. sad je tek izasao peti deo, Let sa zmajevima. Verovatno ce biti preveden kod nas do marta sledece godine, ali ipak, to nece biti zavrsni deo. Pisace Martin jos... Ja se samo nadam da nece da oduzi previse, pa da pu pu daleko bilo, bude kao sa Dzordanom...

U Sofijinom svetu autor je pokusao, a ja mislim i uspeo da obicnom smrtniku objasni osnove filozofije od njenih pocetaka pa do danas, na najjednostavniji i najzabavniji moguci nacin...
Mislim da knjiga nije za kretene, nego za ``filozofske pocetnike``.
Onima koji poznaju filozofiju, mozda deluje kao bukvar za prvake, mozda si na to mislila kada si napisala da je knjiga za kretene.

Poslednja izmena:
Ma opusteno, imas i sa neta da skines, pa kad zavrsis... Pa tesko da ces sve procitati tj. sad je tek izasao peti deo, Let sa zmajevima. Verovatno ce biti preveden kod nas do marta sledece godine, ali ipak, to nece biti zavrsni deo. Pisace Martin jos... Ja se samo nadam da nece da oduzi previse, pa da pu pu daleko bilo, bude kao sa Dzordanom...

Clan sam Laguninog kluba i bas juce sam trazila prvu knjigu Gozbe za vrane i nisam je nasla :(
Hvala na informaciji da Martin pise jos, procitala sam na netu da se Gozba za vrane mnogima nije svidela...

"Rukopis nadjen u Saragosi" ... Izdala književna zadruga davno ( ne verujem da je bilo reizdanja)... Šahovski problem ili lavirint od knjige- u sv. slučaju delo certified psihoja. Vampiri, jezuiti, kabalisti i sve to u Španiji u Napoleonovo vreme. Najbliža savremena joj je Kalvinova " Ako jedne usamljene zimske noći..." , mada ni ona ne stiže beslovesno ludilo originala... Topla preporuka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back