Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aman jel si ti normalna ? Ti si na osnovu toga sto sam ja hteo da nadjem neke mafijaske knjige "kao" provalila da sam ja ustvari klinja koji se lozi na kriminalce i ne cita uopste bilo kakve druge knjige. Kakve argumente ? Pa ja tebe ni ne znam, niti znam ko si ni sta si i stvarno me ne zanimas ovde. Ovo je moj poslednji post upucen tebi.
E da, mozda ce ovo liciti nekako "klinacki" ali evo sto bi rekli klinci "Get a life moron !"

Eto, vidi se ko si i sta si.

U pravu je pevacica lozis se na kriminalce, oni su ti idoli, priznaj

Pevacica je uvek upravu.

Kit Ablou ``Poricanje`` - psiholoski triler.

Nisam psiho, sebe mi ;)

P.S. Veliko hvala za ``Vecernje novosti`` sto su nam priredili ovu ediciju dobrih knjiga!

Bice tebi hvala, kada drugi nastavak dobijes uz "Novosti" za 699 dinara. :(

Na brzinu (jer čitam neku drugu knjigu, ali sam ovu morala što pre vratiti a zainteresovala me je) pročitah roman Hirurg autorke Tes Geritsen.

Smrti bostonskih žena se otkrivaju,a žrtve se pronalaze u krajnje jezivom stanju.
Svuda krv, pažljivo, precizno izvađena materica (nakon čina silovanja), i kao mali znak pažnje ubica pažljivo slaže spavaćicu.
Uočava se sposobnost, i poznavanje medicine u umu monstruma, i nagon za uživanjem u mučenju žena koje su stradale.
One nemaju mnogo dodirnih tačaka.
Skoro nikakvih.
Osim jedne.
Svaka od njih je bila ranije silovana.
Obezvređena kao žena, kao krhkiji pol, kao Ona koja nastavlja život, produžava vrstu.
Vađenje materice je kao čin kojim ubica želi da umanji svrhu žene, punoću njenog postojanja,
da je oslobodi Veličine.
Hirurg.
Tako ga zovu.
Čoveka koji nemilosrdno odlučuje o životu odnosno smrti žena koje su stradale.
Ili onih koje tek treba da stradaju.
Ketrin Kordel javlja se kao jedina žrtva koja je pre dve godine preživela pokušaj istovetnog čina.
Koja se spasila, ali u duši čuva vreo, nezarastao ožiljak sećanaj na zlo koje joj se dogodilo. Koje ćuti u sebi.

Za petama joj je.
Kao da joj se sveti, kao da plete mrežu oko nje sačinjenu od novih krvi, i smrti žena koje nedužne platile su životom njegov poriv.
Oseća ga, u blizini, u bolnici u kojoj radi, u stanu, u kolima.

Zanimljiv je ovaj lov na podmuklog monstruma, Hirurga koje sve vreme vreba u neposrednoj blizini.
Izdvajam jedan citat:

Pogledao je dve kesice sa dokaznim materijalom. Na jednoj je pisalo: Nepoznati pramen kose. U drugoj je bio pramen Ketrinine kose za poređenje. Lično je odsekao nekoliko bakarnih vlasi i stavio ih u kesicu. Takva kosa će biti zaista primamljiv suvenir.
Kosa je nešto veoma lično. Žena je stalno ima na sebi, spava sa njom. Poseduje miris, boju, teksturu. Samu suštinu žene. Nije ni čudo što se Ketrinu užasnula kada je saznala da čovek koga ona uopšte ne poznaje ima tako intiman deo nje.

Štivo koje svakako drži pažnju.

Tes Geritsen zaista ume da pise romane o serijskim ubicama, psihopatama, tzv. psiholoske trilere.
Uz nju izdvajam i Mo Hejder ,,Postupak``, ``Pticjak``.
Tu je i Patrisa Kornvel, ali nju vec svi znate... i junakinju njenih romana - doktorku Skarpetu - sudskog patologa...
Kakav je tvoj utisak o pisanju Geritsenove? Preporučuješ li još nešto, gde misliš da je više zablistala?

A koliko ti kjniga citas dnevno, svaki cas neki tvoj post?

Obozavam da citam.
Mogu reci da sam knjiski zavisnik...
Ne radim trenutno, tako da mogu sebi da dozvolim da citam i citam...
U proseku jednu knjigu mogu da procitam za oko 2-3 dana, nekad i brze, ako je zaista dobra.

Moram da priznam da se ovde na Knjizevnosti ipak najbolje osecam, pa sam mozda i dosadna postala.
Izvinite...

Kakav je tvoj utisak o pisanju Geritsenove? Preporučuješ li još nešto, gde misliš da je više zablistala?

Volim njen stil.
Vidi se da zna da pise o tim stvarima.
Mislim da ima dobar tim iza sebe koji joj daje savete, sto je potpuno normalno, a ona je ne znam da li znas Amerikanka kineskog porekla.
Pored antropologije zavrsila je i medicinu na Univerzitetu Kalifornija u San Francisku, otud njeno siroko medicinsko znanje koje je prenela u svoje romane.
Kod nas koliko znam pored Hirurga, preveden je samo jos jedan roman a to je ``Dominator``. Isto je dobar kao i Hirurg, pa ti ga preporucujem.
Ona je napisala koliko ja znam 7 romana u kojima je glavna junakinja njena Dzejn Ricoli.

Volim njen stil.
Vidi se da zna da pise o tim stvarima.
Mislim da ima dobar tim iza sebe koji joj daje savete, sto je potpuno normalno, a ona je ne znam da li znas Amerikanka kineskog porekla.
Pored antropologije zavrsila je i medicinu na Univerzitetu Kalifornija u San Francisku, otud njeno siroko medicinsko znanje koje je prenela u svoje romane.
Kod nas koliko znam pored Hirurga, preveden je samo jos jedan roman a to je ``Dominator``. Isto je dobar kao i Hirurg, pa ti ga preporucujem.
Ona je napisala koliko ja znam 7 romana u kojima je glavna junakinja njena Dzejn Ricoli.

Da, čituckala sam malo po internetu o njoj.
Kad se malo rasteretim ovih knjiga koje naložih sebi da treba što pre pročitati, rado ću pročitati i Dominatora.
Hvala ti na informacijama i preporuci. :)

Nikako nisi dosadna.
Volim da čitam tvoje postove. :)

Obozavam da citam.
Mogu reci da sam knjiski zavisnik...
Ne radim trenutno, tako da mogu sebi da dozvolim da citam i citam...
U proseku jednu knjigu mogu da procitam za oko 2-3 dana, nekad i brze, ako je zaista dobra.

Moram da priznam da se ovde na Knjizevnosti ipak najbolje osecam, pa sam mozda i dosadna postala.
Izvinite...

Nisi dosadna. Ti si jedna od retkih koja Knjizevnosti daje smisla, duha i dinamike. Dok ja nisam ovde dosla, ovo je bilo pravo mrtvo more.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back