Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva je, kakva je??? Tvoji utisci o knjizi?
Da li je ima samo na Sajmu knjiga ili mogu da je nadjem po knjizarama?

A ja se zaljubih u svedsku knjizevnost... i eto, Svedjani nam dosli u posetu Sajmu.
Одлична.

Питка али не плитка, како то ја волим рећи. Штавише. За сваку препоруку.

Не знам за књижаре, али сигурно је има у "Новостима", које су је и објавиле.

Одлична.

Питка али не плитка, како то ја волим рећи. Штавише. За сваку препоруку.

Не знам за књижаре, али сигурно је има у "Новостима", које су је и објавиле.

Milunka, iako skeptik, posle tvoje preporuke, a koju izuzetno cenim, kupiću i ja ovu knjigu.

Milunka, iako skeptik, posle tvoje preporuke, a koju izuzetno cenim, kupiću i ja ovu knjigu.

Из ове књиге се види да је човек дубоко замишљен над светом, животом, људима, над собом. А све, провучено кроз срце и душу. Емоција. То је, можда, кључна реч читавога штива.

Има и извесне померености, дакако. Својствене и његовим филмовима. Које ја, и даље, и после ове књиге, морам признати, нећу волети више. (Слабо их готивим, с изузетком, можда, донекле, "Дома за вешање", због његове изузетне филмичности, којој никакав други језик сем визуелног, а аудитивног тек као музике, није потребан за пуни доживљај). Али ће ми они бити мало ближи и разумљивији.

Одлично је дочарана и атмосфера Сарајева, од педесетих до деведесетих прошлога века.

Уосталом шта друго треба рећи, довољно је поменути да му је Андрић (осим Фелинија, у уже филмском смислу), главни уметничко-филозофско-животни узор.

Završila sam Avanture nevaljale devojčice. E, baš je vala nevaljala. :) A čudni su razlozi Gospodnji zbog kojih je neko nevaljao. Zadovoljna sam kako mi je legla, za razliku od Razgovora u Katedtali, koji nisam ni završila jer me politika ne zanima, pogotovu hispanoamerička. Toliko o Ljosi.
Danas počeh Dete zvano To. Veoma potresna istinita priča o zlostavljanom dečaku. Imam i drugi deo, Izgubljeni dečak, a vidim postoji i treći, o periodu kada je već odrastao. Moraću da ga nabavim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back